Κουζίνα με νησίδα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Κουζίνα με νησίδα

Αντικειμενικά η κουζίνα είναι ένας χώρος που δεν αλλάζει εύκολα αλλά ούτε τακτικά. Αν προτιμάτε μια πρόταση με νησίδα στη μέση, επιλέξτε τη με προσοχή και θα «πλέετε» σε γαλήνια νερά για αρκετά χρόνια.

Καταρχήν δεν είναι ανάγκη να έχετε μια τεράστια κουζίνα για να προσθέσετε νησίδα. Στις μέρες μας όλα μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τον χώρο και τις ανάγκες που έχετε. Έτσι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, βρίσκει λύση προσθέτοντας απλώς στη μέση ένα μικρό έπιπλο με ροδάκια ή μια ελαφριά κατασκευή που μεταφέρεται δίνοντας χείρα βοηθείας εδώ και εκεί. Στο εμπόριο θα βρείτε έτοιμα τρόλεϊ αλλά μπορείτε να τα παραγγείλετε κιόλας σύμφωνα με το δικό σας γούστο.

liv_homeissue_kouzinanisida5-2x

Στο εξοχικό ένας πάγκος, ροδάκια καλύτερα, μπορεί εύκολα να παίξει τον ρόλο της νησίδας.

Αν υπάρχει χώρος στη μέση, αντικαταστήστε το τραπέζι για τα καθημερινά γεύματα με μια μόνιμη στιβαρή κατασκευή, η οποία θα συνδυάζεται με τα υλικά της σύνθεσης των ντουλαπιών και των λοιπών στοιχείων. Να υπενθυμίσουμε ξανά ότι δεν χρειάζεται να είναι τα ίδια ακριβώς υλικά, αλλά να συνδυάζονται και να συμπληρώνονται με αρμονικό τρόπο.

Επάνω της μπορούν να φιλοξενηθούν από τον νεροχύτη, την ηλεκτρική κουζίνα και τον απορροφητήρα μέχρι επιπλέον αποθηκευτικές μονάδες, ενώ με την προσθήκη ψηλών σκαμπό ο πάγκος της θα φιλοξενήσει και τα πρόχειρα γεύματά σας. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε από το ταβάνι και επάνω ακριβώς από την επιφάνειά της ένα επιπλέον στοιχείο για κάποια είδη που δεν σας ενοχλεί να φαίνονται, όπως χάλκινα ταψιά, μπρίκια ή μικρές κατσαρόλες.

homeissue_kouzinanisida-2x

Εκτός από βοηθητικός πάγκος εργασίας, η νησίδα μπορεί να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του καθημερινού φαγητού.

Η λύση της νησίδας μπορεί να υιοθετηθεί ακόμα και σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό σας, καθώς μπορείτε να την πάρετε μαζί σας όταν θα πρόκειται να μετακομίσετε. Να σημειώσουμε ακόμα ότι όσον αφορά το στυλ, υπάρχουν σχέδια που ταιριάζουν σε όλες τις διακοσμητικές προτάσεις, από παραδοσιακό μέχρι μίνιμαλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλες συμβουλές για... μικρές κουζίνες

.

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας. Δεν έχει σημασία το μέγεθός της, αλλά το πόσο οργανωμένη είναι, πόσες έξυπνες και λειτουργικές «γωνιές» κρύβει και κατά πόσο εξυπηρετεί τις δικές σας καθημερινές ανάγκες.

10 τρόποι να δείτε την κουζίνα σας με άλλα μάτια

.

Χρήσιμες συμβουλές και απλές ιδέες ανανέωσης σας αποκαλύπτουν πώς η κουζίνα σας μπορεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο ρόλο της.

«Πώς να Κάνω την Κουζίνα μου να Φαίνεται πιο Φωτεινή;»

.

Η Δανάη Ατζίδου από τα Ιωάννινα μας ρωτάει: «Σαλόνι και κουζίνα είναι ένας ενιαίος χώρος. Η κουζίνα είναι στο πιο σκοτεινό μέρος όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Πώς θα μπορούσα να την κάνω να φαίνεται φωτεινή»;

«Πώς να Ανανεώσω τα Ντουλάπια στην Κουζίνα μου»;

.

Διαβάστε την απάντηση για να δείτε πως μπορείτε να ανανεώσετε την κουζίνα σας και να την κάνετε να φαίνεται σαν καινούργια.

Μια τραπεζαρία στην κουζίνα σας

.

Άλλοτε σαν καθημερινός χώρος συνάντησης της οικογένειας και άλλοτε σαν κύριο δωμάτιο μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο, αυτό το σετ θέτει πάντα προβληματισμούς. Σκεφτείτε σε ποιο στυλ θα απολαμβάνατε πιο άνετα το φαγητό σας και την παρέα σας και υιοθετήστε το.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο φωτισμός του μπάνιου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα στρώμα με... τύπο