10 τρόποι να δείτε την κουζίνα σας με άλλα μάτια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

10 τρόποι να δείτε την κουζίνα σας με άλλα μάτια

Χρήσιμες συμβουλές και απλές ιδέες ανανέωσης σας αποκαλύπτουν πώς η κουζίνα σας μπορεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο ρόλο της.

  1. Επενδύστε σε καλά υλικά Για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και πρακτικότητα, πρέπει να επενδύσετε όχι μόνο σε όσα φαίνονται αλλά και σε αυτά που δεν φαίνονται (με την πρώτη ματιά). Διότι τι νόημα έχει μια design-άτη σύνθεση αν το πορτάκι κρεμάει γιατί σας έπιασε η τσιγκουνιά στους μεντεσέδες.
  2. Μην γίνεστε προβλέψιμοι Οι καλύτερες κουζίνες είναι εκείνες που έχουν χαρακτήρα, είναι ζεστές, φιλόξενες και τις αγαπούν οι ιδιοκτήτες τους. Για να συνδυαστούν όλα αυτά μαζί «δεν» πρέπει να δείτε τον χώρο αυτό σαν ένα ακόμη δωμάτιο που πρέπει να διαλέξετε ντουλάπια και πόμολα. Η κουζίνα πρέπει να έχει ψυχή, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα ξοδέψετε γι’ αυτή – αυτό ισχύει ακόμη κι αν απλώς έχετε κάνει μια μικρή ανακαίνιση στην παλιά κουζίνα σας.
  3. Ντουλάπια στα… ύψη Αν τα ράφια σας σταματούν πιο κάτω από το ταβάνι εκτός από τη σκονή που μαζεύουν, με τον καιρό αποθηκεύουν κι ένα σωρό άχρηστα διακοσμητικά, καθώς δεν υπάρχει λόγος να βάλετε κάτι χρηστικό σε ανοιχτή θέα εκεί πάνω. Αν ο λόγος που το αποφεύγετε είναι ότι θα κλείσει πολύ ο χώρος, σας διαβεβαιώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει – ίσα ίσα, θα δώσετε περισσότερο ύψος στο δωμάτιο. Επιπλέον μπορείτε να διαλέξετε πορτάκια με γυαλί και να αποθηκεύετε εκεί καράφες, γυάλινα μπολ, βάζα και λοιπά αντικείμενα ώστε να λειτουργεί σαν βιτρίνα.
  4. Βρείτε το στυλ σας Είπαμε στην αρχή ότι η κουζίνα σας πρέπει να έχει προσωπικότητα, ωστόσο παν μέτρον άριστον. Μην προσπαθήσετε να συνδυάσετε και το στυλ της εξοχικής και το νεοϋορκέζικο λοφτ και το παραδοσιακό και το μοντέρνο. Το αποτέλεσμα δεν θα ξετρελάνει κανέναν – μάλλον θα τρελάνει όποιον το αντικρίσει. Μικρά αντικείμενα ή αξεσουάρ εισβάλλουν με μεγαλύτερη ευκολία ακόμα και στα πιο δύσκολα στυλ σπάζοντας έτσι τη μονοτονία της εικόνας τους. Ο κεντρικός πυρήνας όμως πρέπει να υπακούει σε ένα ύφος.
Tα παλιά έπιπλα δεν χρειάζεται να δείχνουν παλιά: Βάψτε σε ένα χρώμα της μόδας τις παλιές μεταλλικές καρέκλες και αμέσως θα δείξουν σαν καινούργιες.

Βάψτε σε ένα χρώμα της μόδας τις παλιές μεταλλικές καρέκλες και αμέσως θα δείξουν σαν καινούργιες.

  1. Όχι υπερβολές με ορισμένα υλικά Για παράδειγμα το inox είναι ένα μοντέρνο υλικό που όπως όλα έτσι κι αυτό έχει τις αδυναμίες του, π.χ. αφήνει δαχτυλιές. Σε μια οικιακή κουζίνα το inox μπορεί να επενδύσει τον πάγκο εργασίας, το ψυγείο και τον απορροφητήρα, τον σκουπιδοτενεκέ, το φωτιστικό, τα πόμολα. Μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγαλύτερες επιφάνειες από δω κι από κει, διότι θα δείχνει σαν να μπήκε εκεί τυχαία και μπορεί να χαλάσει ακόμη και την πιο όμορφη σύνθεση. Σε συνδυασμό με μαύρα ή κόκκινα ντουλάπια θα αποκαλύψει όλη τη δυναμική του, αλλά μην απορρίπτετε το κίτρινο ή φυσικά το λευκό.
  2. Think bigger Αν τα λίγα τετραγωνικά της κουζίνας σας είναι το μειονέκτημά της, μια καλοσχεδιασμένη κουζίνα με καλά υλικά μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός. Και μερικές μικρές, έξυπνες λύσεις θα την απογειώσουν, όπως αυτοί οι τροχήλατοι πάγκοι που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα εκεί που τους χρειάζεστε, αλλά και να ενωθούν προσφέροντάς σας μια μικρή νησίδα στο κέντρο του δωματίου.
  3. Μικρές αισθητικές ανάσες Όσο μικρή κι αν είναι η κουζίνα σας, όσο κι αν χρειάζεστε περισσότερα ντουλάπια και αποθηκευτικές μονάδες, θα πρέπει να αφήσετε κάποια ελεύθερα σημεία (τοίχους και περάσματα) για να αναπνέει το δωμάτιο και να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στον κατειλημμένο και στον ελεύθερο χώρο που την ορίζει.
  4. Σαν καθρέφτης Μια μοντέρνα όσο και πρωτότυπη πρόταση για μικρούς χώρους είναι να επενδύσετε την πλάτη του πάγκου εργασίας σας – όχι το κομμάτι επάνω από τον νεροχύτη ή τις εστίες της κουζίνας – με καθρέφτη. Θα μεγαλώσει τον χώρο προσδίδοντάς του λάμψη.
kouzina_10tropoi2@2x

Μια πλάτη κουζίνας από καθρέφτη αναδεικνύει περισσότερο μια ανοιχτή στα βλέμματα κουζίνα.

  1. Εξωστρέφεια Η περισσότερη συζήτηση γύρω από την κουζίνα αφορά την επιλογή των ντουλαπιών. Ανατρέψτε την εικόνα της δικής σας κουζίνας τοποθετώντας απλά ράφια επάνω στα οποία θα εκθέσετε σε ανοιχτή θέα τα υπάρχοντά σας. Αν και μοιάζει μια ιδέα που υιοθετείται πιο εύκολο σε ένα εξοχικό, εν τούτοις θα διαπιστώσετε (και από τα εστιατόρια) ότι η εικόνα των τακτοποιημένων κουζινικών επάνω στα ράφια είναι πολύ ελκυστική και κάνει τον χώρο πολύ οικείο.
  2. Ομοιομορφία Αν η κουζίνα σας είναι ανοιχτή στο καθιστικό και δεν θέλετε να μπερδεύονται οπτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε σκαμπό για το τραπέζι της που εξαφανίζονται πιο εύκολα. Επίσης, μπορείτε να διαλέξετε μια ταπετσαρία για την επένδυσή τους (ύφασμα ή δέρμα) στο χρώμα του τοίχου, ώστε κοιτώντας τα από μακριά να χάνονται.

Tips: Όταν σκέφτεστε με τι υλικό θα επενδύσετε τις επιφάνειες εργασίας, κάντε ασφαλείς επιλογές: γρανίτες ή άλλα υλικά σε φυσικά χρώματα είναι διαχρονικές αξίες γιατί ταιριάζουν με όλα τα στυλ. Eπιλέγετε κάποια στοιχεία της σύνθεσης να είναι από ξύλο, δείτε τι άλλους τόνους ξύλου έχετε μέσα στο δωμάτιο, π.χ. δάπεδα, κουφώματα, πόρτες, παράθυρα, και βρείτε ποιες αποχρώσεις (θερμές ή ψυχρές) είναι αυτές που ταιριάζουν μεταξύ τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Κουζίνες που θα σας Εμπνεύσουν για να Δημιουργήσετε την Κουζίνα των Ονείρων σας

.

Πώς έχετε φανταστεί την κουζίνα των ονείρων σας; Δείτε αυτές τις 5 κουζίνες και εμπνευστείτε!

Ανακαίνιση Κουζίνας: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

.

Στο δεύτερο μέρος του μεγάλου αφιερώματός μας για την κουζίνα σας έχουμε ακόμα περισσότερους οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε με ελάχιστο κόπο!

Κουζίνα με νησίδα

.

Αντικειμενικά η κουζίνα είναι ένας χώρος που δεν αλλάζει εύκολα αλλά ούτε τακτικά. Αν προτιμάτε μια πρόταση με νησίδα στη μέση, επιλέξτε τη με προσοχή και θα «πλέετε» σε γαλήνια νερά για αρκετά χρόνια.

Εκμεταλλευτείτε Σημεία της Κουζίνας σας που δεν Φαντάζεστε

.

Χρησιμοποιήστε κάθε ανεκμετάλλευτη γωνιά της κουζίνας!

Πάγκος κουζίνας από χαλαζία

.

Ο χαλαζίας είναι μια εξαιρετική επιλογή, ανθεκτικότητας και αισθητικής, για τον πάγκο της κουζίνας σας με εγγυημένα αποτελέσματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές ιδέες για όσους αγαπούν τη μουσική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακόσμηση: Low budget stories