5 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι στο Βάψιμο των Επίπλων

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΣΠΙΤΙ, TIPS

5 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι στο Βάψιμο των Επίπλων

Σας αρέσει το χρώμα στα έπιπλα, αλλά το αποφεύγετε γιατί δεν έχετε πίστη στα χέρια σας; Μάθετε από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι και ετοιμαστείτε να αγγίξετε την τελειότητα!

Ωραίο το χρώμα στα έπιπλα, αλλά τι γίνεται όταν ανακαλύπτετε σταγόνες μπογιάς πάνω στην καρέκλα ή όταν η μπογιά αρχίζει να ξεφτίζει, βγάζει μάτι; Εμείς βρήκαμε τα 5 πιο μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι όταν βάφουμε τα έπιπλά μας και σας παρουσιάζουμε τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους για να αποφύγετε τις κακοτοπίες και να δώστε στα έπιπλά σας τέλειο φινίρισμα που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε εδώ 7 λάθη που απειλούν να καταστρέψουν το ξύλινο πάτωμα.

Λάθος #1: Λέτε «όχι» στο γυαλόχαρτο Για πολλούς, το τρίψιμο δεν αποτελεί απαραίτητη εργασία όταν ετοιμάζεστε να βάψετε ένα έπιπλο. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι μια: αν θέλετε η μπογιά να παραμείνει στο έπιπλό σας, τότε αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήσετε, λοιπόν, ένα ψιλό γυαλόχαρτο ή ένα σφουγγάρι ντυμένο με γυαλόχαρτο και τρίψτε απαλά την επιφάνεια του επίπλου. Θυμηθείτε ότι ο βασικός στόχος σας σε αυτή τη φάση είναι να κάνετε την επιφάνεια του επίπλου λίγο πιο τραχιά για να διευκολύνετε την απορρόφηση του ασταριού.

Λάθος #2: Δεν αφαιρείτε τα υπολείμματα Μόνο μην το κάνετε με ρολό κουζίνας γιατί θα αφήσει χνούδι. Στη θέση του, χρησιμοποιήστε ένα πανί γυαλίσματος (από γάζα) για να τα αφαιρέσετε από το έπιπλο.

Το γυαλόχαρτο διασφαλίζει τέλειο φινίρισμα!

Το γυαλόχαρτο διασφαλίζει τέλειο φινίρισμα!

Λάθος #3: Αγνοείτε τη σημασία του ασταριού Απλώστε το αστάρι στο έπιπλό σας με ένα μίνι ρολό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αφρού για να εφαρμόσετε το αστάρι στις πιο δύσκολες περιοχές. Αφήστε το έπιπλο να στεγνώσει καλά. Τέλος, για να διασφαλίσετε ένα ομοιόμορφο look, τρίψτε την επιφάνεια του επίπλου με ένα σφουγγάρι λείνασης και αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος.

Λάθος#4: Δεν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία όταν βάφετε το έπιπλο Μην ξεχνάτε να αφήνετε την μπογιά να στεγνώσει τουλάχιστον 8 ώρες ανάμεσα σε κάθε στρώση. Επιπλέον, προτού εφαρμόσετε μια νέα στρώση μπογιάς, καλό είναι να τρίβετε την επιφάνεια του επίπλου με το σφουγγάρι λείανσης και να αφαιρείτε τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί γυαλίσματος για εξολοθρεύσετε πιθανά ίχνη... τραχύτητας. Έσταξε μπογιά; Διαβάστε πώς θα την αφαιρέσετε.

Αφήστε τη μπογιά να στεγνώσει για τουλάχιστον 6 ώρες μεταξύ... χεριών.

Αφήστε τη μπογιά να στεγνώσει για τουλάχιστον 8 ώρες μεταξύ... χεριών.

Λάθος #5: Ξεχνάτε το βερνίκι Μπορεί να είναι λίγο παραπάνω δουλειά για εσάς, αλλά το βερνίκι προστατεύει την επιφάνεια των επίπλων σας. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό από αφρό και απλώστε το βερνίκι με απαλές κινήσεις για να αποφύγετε τις φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργήσει η επίστρωσή του. Τέλος, για να πετύχετε τέλειο φινίρισμα, αφήστε το έπιπλό σας να στεγνώσει για τουλάχιστον 72 ώρες.

Διαβάστε εδώ τι αποκαλύπτουν τα χρώματα για την προσωπικότητά σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν Ξεκινήσετε να Βάφετε το Σπίτι σας Δείτε Αυτά τα 5 Ιδιοφυή Tips

.

Αν τα... βαψίματα είναι στα άμεσα σχέδιά σας τότε χρησιμοποιήστε αυτά τα tips που σίγουρα θα σας γλιτώσουν χρόνο και κόπο.

Αυτά Είναι τα πιο Σημαντικά Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε και δεν το Καταλαβαίνετε!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε με μικρές διορθωτικές κινήσεις.

Άσχημη Διακόσμηση: Οι Χειρότερες Ιδέες για τον Χώρο σας

.

Υπάρχουν μερικά κραυγαλέα λάθη που θα καταστρέψουν τις προσπάθειές σας για ένα όμορφο σπίτι. Δείτε μερικές από τις χειρότερες ιδέες που βγήκαν ποτέ στη διακόσμηση.

Δείτε 2 Τρόπους για να Βάψετε Ολομόναχοι το Χαλί σας (VIDEO)

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βάψετε το χαλί σας μόνοι σας.

Μάθετε πώς να Μετατρέψετε Εύκολα έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα

.

Με ένα μαυροπίνακα θα μετατρέψετε το μαύρο χρώμα σε ένα από τα πιο αγαπημένα διακοσμητικά στοιχεία μικρών και μεγάλων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Βάλετε Καινούργιο Φωτισμό στην Κουζίνα σας Χωρίς να Καλέσετε τον Ηλεκτρολόγο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: Ανανεώστε το με τις Τάσεις του Φθινοπώρου!