3+1 Πράγματα που Ίσως δεν Γνωρίζετε ότι Μπορείτε να Επισκευάσετε Μόνοι σας

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

3+1 Πράγματα που Ίσως δεν Γνωρίζετε ότι Μπορείτε να Επισκευάσετε Μόνοι σας

Ίσως ανήκετε στους ανθρώπους που λατρεύουν τα DIY. Βάφετε τοίχους, βάζετε τα πλακάκια στο μπάνιο σας ή και κάνετε μόνοι σας την εγκατάσταση του πίνακα του σπιτιού σας, γιατί ο ηλεκτρολόγος δεν είναι μέσα στο μπάτζετ σας. Μπορεί, επίσης, να φτιάχνετε τις δικές πολύ μοναδικές κατασκευές.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα (κυρίως πράγματα που έχουν σπάσει) που το DIY ταλέντο σας πάει… περίπατο! Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί με μια πρώτη ματιά φαίνονται δύσκολα στην επισκευή και ίσως δεν γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, ώστε να σας κατευθύνουμε και να σας δείξουμε πως κάποιες μικρές επισκευές είναι πολύ πιο απλές απ’όσο φαίνεται!

Πώς να Βάψετε Μόνοι σας τα Κάγκελα του Μπαλκονιού σας Βήμα-Βήμα

Άνιση ροή νερού στο ντους Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως το ντους σας, η πίεση του νερού δεν είναι ομαλή. Πίσω από το χερούλι του ντους, υπάρχει μια βαλβίδα που είναι υπεύθυνη για τη σωστή μίξη ζεστού και κρύου νερού, ώστε η πίεση να μένει σταθερή. Αν το ντους σας έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε. Κλείστε το νερό, βγάλτε τις βίδες που κρατάνε το χερούλι και αφαιρέστε το καπάκι. Με μία πένσα, τραβήξτε έξω τη βαλβίδα και αντικαταστήστε την με μια καινούρια.

Πίσω από το χερούλι του ντους, υπάρχει μια βαλβίδα που είναι υπεύθυνη για τη σωστή μίξη ζεστού και κρύου νερού.

Βήμα-Βήμα όλα τα Tips για να Ανανεώσετε τα Παλιά σας Έπιπλα

Αργή απορρόφηση ατμών στον απορροφητήρα Αν ο αποροφητήρας σας δεν «ρουφάει» ικανοποιητικά τους ατμούς και τις μυρωδιές και τα φίλτρα σας είναι καθαρά, είναι πολύ πιθανόν να θέλει αντικατάσταση το ανεμιστηράκι. Κλείστε το ρεύμα από τον γενικό και αφαιρέστε τα φίλτρα. Τραβήξτε έξω το ανεμιστηράκι και παρατηρήστε την καλωδίωση. Βγάλτε τα καλώδια και ξεβιδώστε τον ανεμιστήρα. Αντικαταστήστε τον με έναν καινούριο και βάλτε τα καλώδια όπως ήταν πριν. Μην ξεχάσετε να βάλετε και τα φίλτρα στη θέση τους!

Τραβήξτε έξω το ανεμιστηράκι και παρατηρήστε την καλωδίωση.

Πλυντήριο πιάτων που στάζει Αν ανοίξετε το πλυντήριο πιάτων θα παρατηρήσετε ότι περιμετρικά έχει ένα λαστιχένιο πλαίσιο. Με την πάροδο του χρόνο, το πλαίσιο αυτό φθείρεται και έτσι στάζει νερό εκτός πλυντηρίου (που συχνά καταστρέφει τα ξύλινα πατώματα). Εξετάστε το λαστιχένιο πλαίσιο. Ακόμα και αν δεν σας φαίνεται φθαρμένο, βγάλτε το και ξαναβάλτε το στη θέση του. Έπειτα βάλτε το πλυντήριο. Αν ακόμα στάζει, προμηθευτείτε ένα καινούριο. Βάλτε το σε ζεστό νερό για να είναι εύκαμπτο και τοποθετήστε το στο πλυντήριο όπως πριν. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το μερικές ώρες για να πάρει το σωστό σχήμα.

Εξετάστε το λαστιχένιο πλαίσιο.

7 Μοναδικές Ιδέες για να Κρύψετε τον «Άσχημο στο Μάτι» Πίνακα του Ρεύματος

Πόρτα που «κολλάει» Οι ξύλινες πόρτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις διαφορές υγρασίας ανάλογα με την εποχή. Δοκιμάστε να σφίξετε τις βίδες που κρατάνε τους μεντεσέδες και μπορεί η πόρτα σας να ευθυγραμμιστεί. Αν η πόρτα σας ακόμα «βρίσκει» βγάλτε την, βγάλτε τους μεντεσέδες, και με μια σμίλη, κάντε τις εγκοπές πάνω στις οποίες βιδώνουν οι μεντεσέδες περίπου 3 mm βαθύτερες. Αφαιρέστε την ίδια ποσότητα υλικού και από την πόρτα. Βιδώστε τους μεντεσέδες, βάψτε το κομμάτι του ξύλου που πλέον φαίνεται και ξαναβιδώστε την πόρτα.

Με μια σμίλη, κάντε τις εγκοπές πάνω στις οποίες βιδώνουν οι μεντεσέδες περίπου 3 mm βαθύτερες.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βήμα-βήμα η Διαδικασία για να Αλλάξετε την Ταπετσαρία της Καρέκλας σας

.

Δεν θα ξοδευτείτε καθόλου και θα ανανεώσετε το χώρο σας χωρίς να το πάρετε χαμπάρι.

Ξύλινα Παντζούρια: Ο Σωστός Τρόπος για να τα Καθαρίσετε

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος και φυσικό τρόπος για να καθαρίσετε τα ξύλινα πατζούρια.

Έτσι θα Εγκαταστήσετε Ένα Πορτάκι για τη Γάτα σας

.

Εγκαταστήστε εύκολα ένα πορτάκι, ώστε η γάτα σας να κάνει τις βόλτες της ανενόχλητη.

Βάλτε Ταπετσαρία Εκεί που δεν Φαντάζεστε

.

Μάθετε που αλλού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, γιατί η ταπετσαρία προσφέρεται για όμορφες διακοσμητικές ιδέες και εκτός των... τοίχων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε τι Μπορείτε να Φτιάξετε με Παλιά Βαζάκια για τη Βεράντα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο πιο Υπέροχος και Οικονομικός Τρόπος για να Διακοσμήσετε Έναν Τοίχο σας!