Ένας Τρόπος για να Γίνουν οι Πετσέτες σας Σούπερ Απαλές και να Μοσχοβολούν!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Ένας Τρόπος για να Γίνουν οι Πετσέτες σας Σούπερ Απαλές και να Μοσχοβολούν!

Υπάρχουν κάποια πράγματα, σε τούτη τη ζωή, που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας από την ώρα που γεννιόμαστε. Ένα από αυτά είναι και οι πετσέτες! Γιατί;

Επειδή, η πετσέτα είναι το πρώτο πράγμα που μας αγκαλιάζει όταν αντικρίζουμε το φως της ζωής μας και όταν τα πνευμόνια μας γεμίζουν οξυγόνο. Η πετσέτα είναι που μας αγκαλιάζει όταν παίρνουμε το όνομά μας. Η πετσέτα είναι που μας αγκαλιάζει μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Πολλές φορές, στο βαθύτερο υποσυνείδητο των ανθρώπων,  η πετσέτα συνδέεται με τη στοργή της μητρικής αγκαλιάς και το καθάριο της αγνότητας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ανάγκη μας για απαλές και μυρωδάτες πετσέτες γεννάται. Τι χρειάζεται να κάνετε όμως για να διατηρήσετε τις πετσέτες απαλές και μυρωδάτες σαν τη στιγμή που τις παίρνετε; Τα πράγματα είναι απλά γι’ αυτό ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δώστε στις πετσέτες και το σώμα σας την απαλότητα που τους αξίζει.

Πρώτα απ’ όλα: Πλύνετε τις πετσέτες σας για μία φορά, στο χρονικά μεγαλύτερο πρόγραμμα του πλυντηρίου σας, αντικαθιστώντας το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε με μία κούπα λευκό ξύδι. Το ξύδι με τις αντισηπτικές ιδιότητες που διαθέτει θα βοηθήσει τα υπολείμματα των απορρυπαντικών και τη λιπαρότητα του ανθρώπινου σώματος, που με τον καιρό φυλακίζονται στις πετσέτες, να απομακρυνθούν. Δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε τις πετσέτες σας ανά χρώμα και να κάνετε διαφορετικές πλύσεις κάθε φορά. Αν πάλι ξεκινήσετε την πλύση μίας ομάδας πετσετών και βρίσκεστε σε δίλημμα για το αν πρέπει να σταματήσετε το πρόγραμμα γιατί ξεχάσατε να βάλετε και τις πετσέτες του wc μην αγχώνεστε! Το vέο πλυντήριο Addwash της Samsung  διαθέτει επιπρόσθετο πορτάκι που βρίσκεται πάνω στην κύρια πόρτα του πλυντηρίου το οποίο ανοίγει με μια κίνηση οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της πλύσης χωρίς να σταματά η λειτουργία του προγράμματος, χωρίς να περιμένετε μέχρι να απασφαλίσει  το πορτάκι και χωρίς χάσιμο χρόνου γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και στις μέρες μας μετρούν τα πάντα!

Δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε τις πετσέτες ανά χρώμα και κάντε τη ζωής σας πιο εύκολη.

Δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε τις πετσέτες ανά χρώμα και κάντε τη ζωής σας πιο εύκολη.

Κάντε «φορμάτ» στις πετσέτες σας: Όπως κάνετε «φορμάτ» στον υπολογιστή σας για να τον καθαρίσετε από άχρηστα αρχεία και να δουλεύει καλύτερα· κάντε «φορμάτ» και στις πετσέτες σας μία φορά ανά έξι πλύσεις με τη «μέθοδο του ξυδιού» για να επαναπρογραμματίσετε τις ίνες των υφασμάτων. Με αυτό τον τρόπο, στην επόμενη πλύση που θα πραγματοποιήσετε με απορρυπαντικό το άρωμά του θα εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες και οι πετσέτες θα μυρίζουν όπως ακριβώς και το απορρυπαντικό της επιλογής σας.

Επαναπρογραμματίσετε τις πετσέτες σας για να μοσχομυρίζουν μετά από κάθε πλύση.

Επαναπρογραμματίσετε τις πετσέτες σας για να μοσχομυρίζουν μετά από κάθε πλύση.

Έλεγχος της δοσολογίας του απορρυπαντικού: Με το να χρησιμοποιείτε περισσότερη από την προτεινόμενη δοσολογία απορρυπαντικού, του εκάστοτε κατασκευαστή, δεν θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Το αντίθετο, θα λέγαμε μάλιστα, αφού όλα λειτουργούν με προδιαγραφές, διότι σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργεί το απορρυπαντικό όπως και το πλυντήριο σε κάθε πρόγραμμά του.

Επαναπρογραμματίσετε τις πετσέτες σας για να μοσχομυρίζουν μετά από κάθε πλύση.

Όσο λιγότερο τόσο καλύτερο!

Μειώστε τη θερμοκρασία πλύσης: Οι υψηλές θερμοκρασίες πλύσης υποστηρίζεται, κατά γενική ομολογία, πως καθαρίζουν καλύτερα τα υφάσματα. Μεγάλο λάθος! Οι υψηλές θερμοκρασίες επιφέρουν μία σειρά μειονεκτημάτων τόσο για την τσέπη σας όσο και για το περιβάλλον. Ένας μικρός, πρόχειρος, υπολογισμός θα σας πείσει! Ένα απλό παράδειγμα είναι «η τριάδα του περισσότερου». Για να επιτύχετε υψηλή θερμοκρασία πλύσης, τουλάχιστον για τα περισσότερα πλυντήρια, σημαίνει πως το πλυντήριο θα καταναλώσει περισσότερο ρεύμα για να ζεστάνει το νερό, όπως θα καταναλώσει και περισσότερο ρεύμα γιατί τα προγράμματα τον περισσοτέρων πλυντηρίων είναι προσχεδιασμένα για μεγαλύτερη διάρκεια πλύσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Εκτός βέβαια εάν έχετε το πλυντήριο Addwash της Samsung που διαθέτει την τεχνολογία Eco Bubble.  Η τεχνολογία Eco Bubble διαλύει το απορρυπαντικό με αέρα και νερό, πριν την έναρξη του κύκλου πλύσης, παράγοντας φυσαλίδες. Έτσι, μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα και δημιουργείται αφρός που διεισδύει στις ίνες των ρούχων, 40 φορές γρηγορότερα σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα πλύσης. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα μπορούν να πλυθούν εξίσου αποτελεσματικά με κρύο νερό, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια.

Τεχνολογία Eco Bubble του πλυντηρίου Addwash της Samsung.

Τεχνολογία Eco Bubble του πλυντηρίου Addwash της Samsung.

Σταματήστε να «μπουκώνετε» τον κάδο του πλυντηρίου: Ένα απλό συγκριτικό παράδειγμα των αποτελεσμάτων ενός γεμάτου κάδου θα μπορούσε να αποτελέσει αυτό της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουμε. Πως είναι όταν ένα βαγόνι τρένου είναι ασφυκτικά γεμάτο κόσμο από ένα βαγόνι που έχει νορμάλ κόσμο; Και στις δύο περιπτώσεις θα φτάσετε στον προορισμό σας το θέμα όμως είναι σε τι κατάσταση θα φτάσετε! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις πετσέτες σας μέσα στον κάδο.  Ένας υπερ – φορτωμένος κάδος πλυντηρίου εμποδίζει την ομαλή ροή του νερού ανάμεσα στα υφάσματα και τη σε βάθος διείσδυσή του μέσα στις ίνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλυθούν σωστά αλλά ούτε και να ξεπλυθούν που είναι και το κυριότερο.

Είναι προτιμότερο να βάλετε δύο πλυντήρια (ως διαδικασία) από το να βάλετε ένα γεμάτο.

Είναι προτιμότερο να βάλετε δύο πλυντήρια (ως διαδικασία) από το να βάλετε ένα γεμάτο.

Tip: Αντικαταστήστε με ξύδι το μαλακτικό των ρούχων καθώς το μαλακτικό μειώνει την απορροφητικότητα των πετσετών.

Προσέξτε πότε και που αποθηκεύετε τις πετσέτες σας: Μετά τη σωστή, πλέον, πλύση των πετσετών σας το επόμενο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να φροντίσετε είναι η φύλαξη τους. Βεβαιωθείτε όταν μαζεύετε τις πετσέτες σας μετά την πλύση αλλά και μετά το σιδέρωμά τους πως οι πετσέτες είναι απόλυτα στεγνές. Ακόμη και η παραμικρή υγρασία που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις ίνες των πετσετών είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει μετέπειτα δυσοσμία. Δώστε προσοχή όμως και στο που τις αποθηκεύετε. Αν ο χώρος που τις φυλάσσετε  είναι μία ντουλάπα μέσα στο μπάνιο, τότε οι πετσέτες θα νοτίζονται από τους υδρατμούς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ζεστό νερό μέσα σε αυτό. Έτσι καλό θα είναι, αν δεν μπορείτε να τους αλλάξετε θέση, να αερίζετε το μπάνιο σας καλά μετά από κάθε χρήση.

Φροντίστε πάντα ένα είναι απόλυτα στεγνές πριν τις αποθηκεύσετε.

Φροντίστε πάντα ένα είναι απόλυτα στεγνές πριν τις αποθηκεύσετε.

Ακολουθήστε αυτά τα πέντε βήματα και χαρείτε την απαλότητα και τη φρεσκάδα της αγκαλιάς των πετσετών σας για πάντα.

Οι νέες οικιακές συσκευές της Samsung είναι διαθέσιμες από τέλος Μαρτίου στην ελληνική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φροντίστε το Πλυντήριό Σας για να Σας Φροντίσει Περισσότερο!

.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε στο πλυντήριο και σας στοιχίζουν χρόνο και χρήμα.

Πανέξυπνες Χρήσεις της Βαζελίνης που Δεν Φαντάζεστε

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες χρήσεις της βαζελίνης.

Δώστε Ζωή στις Πετσέτες σας με ένα Μόνο Υλικό

.

Πετσέτες μυρωδάτες σαν καινούριες με 3 ευρώ και 1 υλικό.

DIY: Φτιάξτε Αρωματικό Σπρέι για να Μοσχοβολάνε τα Ρούχα σας

.

Η όσφρηση είναι η αίσθηση που επηρεάζει περισσότερο τη διάθεσή μας. Φτιάξτε ένα πανεύκολο αρωματικό ρούχων για να μυρίζουν υπέροχα - και να σας κάνουν ευτυχισμένους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πατώματα
9 Πατώματα Κουζίνας που Τραβάνε τα Βλέμματα Πάνω τους!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε το Σπίτι σας να Μοσχομυρίσει στο Λεπτό!