4 Πράγματα που θα Κάνουν πιο Άνετο το Μικρό σας Διαμέρισμα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

4 Πράγματα που θα Κάνουν πιο Άνετο το Μικρό σας Διαμέρισμα

Τα μικρά σπίτια είναι πολύ χαριτωμένα και εύκολα στο καθάρισμα, όμως τις περισσότερες φορές κουράζουν επειδή περιορίζουν πολύ την άνεσή μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξίσου λειτουργικά με ένα μεγάλο διαμέρισμα. Υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που αν ξεκινήσετε από τώρα να τις κάνετε θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος σας θα μεταμορφωθεί πλήρως. 

Μίνιμαλ διακόσμηση Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια και προτείνεται όχι μόνο για μικρούς χώρους που έχουν έλλειψη τ.μ. αλλά και για μεγαλύτερα σπίτια. Ξεφορτωθείτε όλα τα έπιπλα που δεν χρειάζεστε και στραφείτε όσο γίνεται περισσότερο προς τη μίνιμαλ διακόσμηση. Τι εννοούμε όταν λέμε μίνιμαλ αυτή τη σεζόν; Μάθετε εδώ περισσότερα.

Απλές Λύσεις για να Κάνετε το Μικρό σας Δωμάτιο Ακόμα πιο Ιδιαίτερο

Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους ώστε να μπορείτε να επιλέξετε στη συνέχεια μια πιο μίνιμαλ διακόσμηση. Μόνο αν αδειάσετε τον χώρο σας από όλα τα περιττά διακοσμητικά αντικείμενα θα καταφέρετε να το δείτε με άλλο μάτι και θα μπορέσετε να αντιληφθείτε αν σας ταιριάζει ή αν πρέπει τελικά να μετακομίσετε.

Μόνο αν αδειάσετε τον χώρο σας από όλα τα περιττά διακοσμητικά αντικείμενα θα καταφέρετε να το δείτε με άλλο μάτι.

Αυτό σημαίνει: Λιγότερα έπιπλα, καθαρά χρώματα, άδειες επιφάνειες με απλά διακοσμητικά, απλά (όχι τρανταχτά) σχέδια που προσθέτουν όμως στιλ στον χώρο, φυσικές-γήινες αποχρώσεις και καλό φωτισμό.

Συνδυασμός δωματίων Αν ο μόνος λόγος που θέλετε να μετακομίσετε είναι επειδή θέλετε περισσότερα δωμάτια, δείτε μήπως μπορείτε να συνδυάσετε δωμάτια μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσετε όλους τους χώρους που επιθυμείτε.

Μεταφέρετε αν γίνεται την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι και δημιουργήστε έτσι χώρο για ένα επιπλέον δωμάτιο.

Μεταφέρετε αν γίνεται την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι και δημιουργήστε έτσι χώρο για ένα επιπλέον δωμάτιο.

Αυτό σημαίνει:

1) Βάλτε στο σαλόνι ένα τραπέζι που να είναι στερεωμένο στον τοίχο και μπορεί να κατεβαίνει όποτε το επιθυμείτε. Έτσι θα μπορείτε να έχετε μια μικρή τραπεζαρία στον χώρο σας εύκολα και πολύ οικονομικά.

2) Τοποθετήστε με τον ίδιο τρόπο μια ξύλινη επιφάνεια στο υπνοδωμάτιο για να δημιουργήσετε ένα γραφείο για τις ώρες που θέλετε να εργάζεστε στο σπίτι.

3) Αν η κουζίνα σας έχει περισσότερο χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί ένα μεγάλο τραπέζι για να δουλεύετε ή να τρώτε παρέα με την οικογένειά σας ή φίλους.

Τα γυάλινα έπιπλα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πιο «άδειου» χώρου.

Τα γυάλινα έπιπλα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πιο «άδειου» χώρου.

4) Θέλετε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο αλλά δεν έχετε χώρο; Δείτε μήπως μπορείτε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας με κάποια κατασκευή σε κάποιον τοίχο του σαλονιού, μεταφέροντας την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι ώστε να αδειάσει το δωμάτιο για το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να πάρετε έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι έτσι ώστε το σαλόνι σας να αποκτήσει διπλή χρήση και να γίνει και υπνοδωμάτιο για εσάς και τον σύντροφό σας.

Tip Χρησιμοποιείστε έπιπλα και διακοσμητικά με γυάλινες επιφάνειες! Οι γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ανοιχτού χώρου. Ένα γυάλινο τραπέζι είναι ιδανική λύση για ένα μικροσκοπικό σαλόνι.

Παρατηρήστε το σπίτι σας και δείτε αν μπορείτε να συνδυάσετε δύο χώρους μαζί για περισσότερους από δύο σκοπούς. Για παράδειγμα, το σπίτι της εικόνας είναι μικρό αλλά έχει μεγαλύτερη κουζίνα. Έτσι ο ιδιοκτήτης το εκμεταλλεύθηκε συνδυάζοντας κουζίνα, τραπεζαρία και γραφείο μαζί στον ίδιο χώρο.

Παρατηρήστε το σπίτι σας και δείτε αν μπορείτε να συνδυάσετε δύο χώρους σε έναν.

7 Υπέροχες Ιδέες για να Διακοσμήσετε Σωστά ένα Μικρό Σπίτι

Εκμεταλλευτείτε τη βεράντα σας Στην Ελλάδα που τους περισσότερους μήνες ο καιρός είναι πολύ καλός μπορείτε άνετα να αξιοποιήσετε τη βεράντα σας ώστε να δημιουργηθεί ένας έξτρα χώρος. Απομονώστε τη βεράντα βάζοντας καλάμια και αναρριχητικά φυτά γύρω στα κάγκελα και διακοσμήστε όπως θα κάνατε στο καθιστικό σας. Επίσης μπορείτε να κάνετε πολλά ακόμα πράγματα στη μικρή σας βεράντα τα οποία σας έχουμε εδώ.

Φτιάξτε καθιστικό στη βεράντα σας.

Φτιάξτε καθιστικό στη βεράντα σας.

Εκμεταλλευτείτε τον διάδρομο που βρίσκεται έξω από το σπίτι σας Αν εμπιστεύεστε τους γείτονες σας (και είστε βέβαιοι πως δεν θα βάλουν στο μάτι τα προσωπικά σας αντικείμενα) τότε μπορείτε να γλιτώσετε λίγο χώρο εντός σπιτιού, βάζοντας μια παπουτσοθήκη εκτός σπιτιού (φυσικά θα αγοράσετε και μια καλή κλειδαριά για την παπουτσοθήκη σας για να είστε σίγουροι πώς δεν θα εξαφανιστούν ξαφνικά μια μέρα τα παπούτσια σας). Έτσι θα μπορέσετε να «διώξετε» όλα τα παπούτσια εκτός σπιτιού, που άλλωστε πιάνουν συνήθως αρκετό χώρο. Κάντε κάτι παρόμοιο, τοποθετώντας μια μεγάλη ντουλάπα στη βεράντα σας.

Προσοχή Πριν αποφασίσετε να κάνετε αλλαγές στον χώρο που μένετε δείτε αν σας συμφέρει οικονομικά κάτι τέτοιο. Μπορεί τελικά να σας συμφέρει περισσότερο η μετακόμιση σε ένα μεγαλύτερο σπίτι με περισσότερες ανέσεις.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Κοινά Διακοσμητικά Προβλήματα Βρίσκουν Λύση

.

Όχι δεν απαιτούνται υψηλά μαθηματικά για να λύσετε τα ποιο συνηθισμένα προβλήματα διακόσμησης.

Θέλετε να Κάνετε τον Χώρο σας να Φαίνεται Μεγαλύτερος; Χρησιμοποιήστε Αυτό το Αντικείμενο

.

Δείτε το διακοσμητικό αντικείμενο που μπορεί να μεταμορφώσει αμέσως το χώρο σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλοι οι Τρόποι για να Εξαφανίσετε τη Μούχλα από τους Αρμούς του Μπάνιου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καλοριφέρ
Ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε τα Καλοριφέρ σας