5 Τρόποι για να Εξαφανίσετε τους Δύσκολους Λεκέδες από Γρασίδι

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

5 Τρόποι για να Εξαφανίσετε τους Δύσκολους Λεκέδες από Γρασίδι

Βλέπετε το παιδί σας να κυλιέται στο γρασίδι και πονάτε για το ρούχο που έχετε να πλύνετε μετά; Ο λεκές από γρασίδι είναι δεν φεύγει εύκολα, αλλά υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να τον εξαφανίσετε.

Οι λεκέδες από γρασίδι αφαιρούνται δύσκολα γιατί είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών και άλλων οργανικών υλών που αναμιγνύονται με χλωροφύλλη και άλλες χρωματισμένες ενώσεις (ξανθοφύλλες και καροτενοειδή). Ο συνδυασμός χλωροφύλλης και ξανθοφυλλών και καροτενοειδών χρωστικών ουσιών είναι τόσο όμοιος με φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, με αποτέλεσμα το γρασίδι να διαπερνά το ύφασμα και να γίνεται ένα με αυτό εισχωρώντας βαθιά στις ίνες.

Το γρασίδι περιέχει ουσίες παρόμοιες με αυτές του βαμβακιού, οπότε γι'αυτό προσκολλάται τόσο βαθιά στα βαμβακερά υφάσματα.

Το γρασίδι περιέχει ουσίες παρόμοιες με αυτές του βαμβακιού, οπότε γι'αυτό προσκολλάται τόσο βαθιά στα βαμβακερά υφάσματα.

Με απλό απορρυπαντικό Κάποιοι λεκέδες από γρασίδι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα από συγκεκριμένα υφάσματα με τρίψιμο με απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνετε με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό. Αν το ρούχο αντέχει, προσθέστε και λίγη χλωρίνη.

Με λευκαντικό και χλωρίνη Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι λευκαντικό σε σκόνη με χλωρίνη και τρίψτε τον λεκέ με αυτό το μείγμα. Αν δεν φύγει εντελώς με την πρώτη προσπάθεια, προσπαθήστε ξανά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μετά το τρίψιμο μπορείτε να βάλετε το ρούχο σας κανονικά στο πλυντήριο.

Πάρτε ιδέες: Ξέρετε με τι άλλο να καθαρίσετε αντί για χλωρίνη;

Βγάλτε τους λεκέδες από γρασίδι ανακατεύοντας ξύδι με νερό.

Βγάλτε τους λεκέδες από γρασίδι ανακατεύοντας ξύδι με νερό.

Το γνωρίζατε ότι υπάρχουν πάνω από 10.000 ποικιλίες γρασιδιού; Το γρασίδι μπορεί να απορροφήσει 12 εκατομμύρια τόνους σκόνης και βρωμιάς από τον αέρα που αναπνέουμε.

Με οινόπνευμα Το οινόπνευμα είναι ένας πολύ καλός διαλύτης και βοηθάει στο να αποσπάσει την πράσινη χρωστική ουσία από το χορτάρι. Ξεκινήστε παίρνοντας ένα σφουγγάρι με καθαρό οινόπνευμα. Τρίψτε καλά τον λεκέ και αφήστε να στεγνώσει με τον αέρα. Βάλτε απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ και τρίψτε για λίγο ακόμα. Ξεπλύντε με κρύο νερό και αφήστε το ρούχο να στεγνώσει και πάλι φυσικά. Αμέσως μετά βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύντε το κανονικά.

Αφήστε τα παιδάκια σας να παίξουν ανενόχλητα πάνω στο γρασίδι και παίξτε και εσείς μαζί τους. Όλοι οι λεκέδες θα φύγουν με ένα από τα μείγματα που σας προτείνουμε.

Αφήστε τα παιδάκια σας να παίξουν ανενόχλητα πάνω στο γρασίδι και παίξτε και εσείς μαζί τους. Όλοι οι λεκέδες θα φύγουν με ένα από τα μείγματα που σας προτείνουμε.

Με ξίδι Το ξίδι είναι ακόμα ένα υγρό «απορρυπαντικό» που θα σας λύσει τα χέρια με πολλούς λεκέδες. Αφαιρεί εύκολα τους λεκέδες από γρασίδι και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρέξετε αρχικά το ρούχο με ζεστό νερό. Στη συνέχεια αφήστε το ρούχο σας μέσα σε μια λεκάνη με ξίδι και νερό και στη συνέχεια πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.

Αν από την άλλη, θέλετε να δώσετε ξανά ζωή στο γρασίδι σας, κι ας αφήνει λεκέδες, διαβάστε εδώ πώς θα το καταφέρετε!

Με χλωρίνη και οξυζενέ Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο απομάκρυνσης του γράσου σε ανοιχτόχρωμα ρούχα. Ανακατέψτε 1/4 φλ. χλωρίνη, 1/4 φλ. οξυζενέ και 3/4 φλ. κρύο νερό. Βάλτε το μείγμα κατευθείαν πάνω στον λεκέ και αφήστε το εκεί για 30-60 λεπτά. Ξεβγάλτε με μπόλικο νερό και πλύντε το στο πλυντήριο.

Δοκιμάστε όλα τα παραπάνω μίγματα σε μια γωνιά του ρούχου που δεν φαίνεται. Αν το χρώμα αλλοιωθεί δοκιμάστε μια από τις πιο ήπιες μεθόδους.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κόλπο που θα Εξαφανίσει τον Λεκέ από Λάδι σε Λιγότερο από 5 Λεπτά!

.

Λεκές από λάδι: Όπως και να έγινε το κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα σας!

Έξυπνα Tips & Tricks: Λύστε μια και Καλή το Θέμα των Λεκέδων στα Παιδικά Ρούχα

.

Οι πιο έξυπνες λύσεις για να απαλλαγείτε από κάθε δύσκολο λεκέ στα παιδικά ρούχα.

6 Επίμονοι Λεκέδες και Πώς να τους Καθαρίσετε

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και εξολοθρεύστε ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες εύκολα και -προπάντων- αποτελεσματικά.

Αποχαιρετίστε Πανεύκολα τους Λεκέδες από Αντηλιακό!

.

Δείτε ποιο καθημερινό υλικό βάζει εύκολα κι άμεσα τέλος στους λεκέδες από αντηλιακό.

Νικήστε τον πιο Δύσκολο Καλοκαιρινό Λεκέ με 2 Σπιτικά Υλικά

.

Ο πιο δύσκολος λεκές του καλοκαιριού θέλει ειδική μεταχείριση - με καθόλου ειδικά υλικά. Δείτε πόσο εύκολο είναι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Οικονομικοί Τρόποι για να Μετατρέψετε το Σπίτι σας σε Παράδεισο Διακοπών!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πόσο Ασφαλής Είναι η Κουζίνα σας; Δείτε τα Πράγματα που δεν σας Κάνουν Καλό