5 Φυτά που Απωθούν τις Κατσαρίδες Μακριά από το Σπίτι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, Χωρίς κατηγορία

5 Φυτά που Απωθούν τις Κατσαρίδες Μακριά από το Σπίτι

Οι κατσαρίδες είναι από τους πιο ενοχλητικούς απρόσκλητους επισκέπτες που εισβάλλουν στο σπίτι και ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες.

Όσο και αν καθαρίζετε, όσο και αν προσέχετε, εκείνες πάντα βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν αισθητική την παρουσία τους. Εκτός από έναν καλό ψεκασμό υπάρχουν και άλλοι βοηθητικοί τρόποι να τις κρατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται.

Ένας πολύ καλός τρόπος είναι με την προσθήκη φυτών, καθώς λέγεται ότι υπάρχουν ορισμένα που απωθούν τις κατσαρίδες λόγω των αρωμάτων ή των φυτικών εκχυλισμάτων τους.

Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για την αποτελεσματικότητά τους, πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναφέρει θετικά αποτελέσματα.

Δείτε τα πέντε δημοφιλή φυτά που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας:

Λεβάντα: Το άρωμα της λεβάντας φαίνεται να απωθεί ορισμένα είδη κατσαρίδων. Μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρες κοντά στα παράθυρα ή σε άλλα σημεία όπου έχετε εντοπίσει κατσαρίδες.

Αρωματικά βότανα: Τα αρωματικά βότανα όπως μέντα, ευκάλυπτος, θυμάρι και βασιλικός, έχουν έντονες μυρωδιές που όπως φαίνεται απωθούν τις κατσαρίδες. Μπορείτε να τα φυτέψετε στον κήπο ή να γεμίσετε με γλάστρες το μπαλκόνι ή το παράθυρο της κουζίνας για να διώξετε μακριά τα ενοχλητικά έντομα και για να τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Δενδρολίβανο: Το δενδρολίβανο έχει έντονο άρωμα που ορισμένες φορές θεωρείται απωθητικό για τις κατσαρίδες. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε στον κήπο, στο μπαλκόνι ή να τοποθετήσετε μια μικρή γλάστρα στο περβάζι ενός παραθύρου. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα δενδρολίβανου σε σπρέι.

Εσπεριδοειδή: Τα εσπεριδοειδή όπως η λεμονιά και η πορτοκαλιά έχουν υπέροχα και πολύ αναζωογωνητικά αρώματα. Απ' ό,τι φαίνεται όμως για τις κατσαρίδες είναι άκρως απωθητικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ή τα φρούτα τους σε σημεία όπου τις έχετε εντοπίσει.

Κρίνος της κοιλάδας (μιγκέ): Ο κρίνος της κοιλάδας είναι ένα άλλο φυτό που λέγεται ότι απωθεί τις κατσαρίδες λόγω των αρωμάτων του. Μπορείτε να το φυτέψετε σε κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πράγματα που Καταλαμβάνουν Πολύτιμο Χώρο στο Σπίτι

.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα μέσα στο σπίτι, τα οποία έχουμε ξεχάσει για μήνες ακόμα και χρόνια μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας.

Πότε Πρέπει να Ψεκάσετε για Κατσαρίδες και τι Γίνεται Όταν οι Γείτονες Δεν Συμμετέχουν στην Πολυκατοικία;

.

Υπάρχει κατάλληλη στιγμή να ψεκάσετε για κατσαρίδες στο σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν οι γείτονές σας αδιαφορούν;

Ο Σπύρος Σούλης σας Λέει Ποια Είναι τα πιο Όμορφα Φυτά για Τεμπέληδες

.

Αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που δεν μπορούν να κρατήσουν φυτό ζωντανό τότε αυτό το video είναι για εσάς.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Poke Βowl με Ταρτάρ Σολομού από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουζίνα
5 Φυσικές «Θεραπείες» για Θέματα Υγείας με Υλικά της Κουζίνας σας