Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

Η ερώτηση είναι από τον φίλο μας Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα: «Το σαλόνι μας είναι βαμμένο σε μπεζ απαλό. Τα έπιπλα και οι εσωτερικές πόρτες είναι βένγκε. Οι καναπέδες έχουν τεχνητό καφέ δέρμα με μπεζ ύφασμα. Οι κουρτίνες έχουν μπεζ και καφέ ρίγες. Πολύ μπεζ - καφέ έχει… Τι να προσθέσω για να αλλάξει η μονοτονία; Η οικογένειά μου προτιμά πιο πολλά χρώματα. Τι μας προτείνετε»;

Ο συνδυασμός του μπεζ και καφέ για το σαλόνι σας είναι πολύ ωραίος και προτιμάται από πολλούς καθώς εκτός του ότι είναι μια ασφαλής επιλογή είναι και πιο διαχρονική επιλογή. Όμως, όπως έγινε και με εσάς, μετά από ένα χρονικό διάστημα ο χώρος μοιάζει απρόσωπος γιατί του λείπει λίγο ένταση. Με λίγα λόγια, to καταλάβατε και μόνος σας, του λείπει το χρώμα.

Το χρώμα που θα σας προτείνουμε να προσθέσετε στον χώρο σας και να μην τον βρίσκετε πια μονότονο, είναι το πράσινο. Ένα χρώμα που σίγουρα ταιριάζει με το μπεζ και το καφέ αλλά έχει και πολλές θετικές ιδιότητες όπως αυτές της συγκέντρωσης και της ηρεμίας. Αν θέλετε να βάψετε κάποιον τοίχο του σαλονιού σας τότε διαλέξτε ένα λαδί και δώστε περισσότερο ένταση με μαξιλάρια. Στα υφάσματα, μην περιοριστείτε σε ένα τόνο του πράσινου αλλά διαλέξτε ένα λαδί που να ταιριάζει με τον τοίχο σας και δύο ακόμα αποχρώσεις του πράσινου εκ των οποίων η μία να είναι το σκούρο πράσινο για περισσότερη ένταση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποιο μαξιλάρι που να συνδυάζει περισσότερες αποχρώσεις του πράσινου και τα υπόλοιπα μαξιλάρια να είναι μονόχρωμα. Όλα τα νέα μαξιλάρια θα τα συνδυάσετε μαζί με τα μπεζ και καφέ μαξιλάρια που ήδη έχετε.

Διαλέξτε κάποια διακοσμητικά αντικείμενα σε πράσινο χρώμα αλλά για αυτά καλύτερα να διαλέξετε μία απόχρωση. Αυτά τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα «ισορροπήσουν» το νέο σας χρώμα στον χώρο δεν χρειάζεται να είναι πολλά, συνήθως δύο ή τρία μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα κηροπήγιο, ένα βάζο, μία πράσινη κορνίζα π.χ. ανάμεσα από άλλες κορνίζες από σκούρο ξύλο.

Κάνοντας τα παραπάνω θα δώσετε το χρώμα που λείπει από τον χώρο σας χωρίς να αλλάξετε τίποτα από τα αντικείμενα που ήδη έχετε στο καθιστικό σας και σίγουρα μπορείτε να το καταφέρετε με πολύ οικονομικό τρόπο. Καλή επιτυχία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθιστικό: Τα Βασικά Tips Διακόσμησης για Αρχάριους!

.

Το απαραίτητο συστατικό για να ξεχειλίσει ο χώρος σας με στυλ, είναι οι προσωπικές πινελιές μέσα από έξυπνες παρεμβάσεις και επιλογές.

9 Mεγάλα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού σας

.

Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές κάνουν λάθη, διαβάστε για να γνωρίζετε ποιες είναι οι παγίδες που κρύβει η διακόσμηση ενός καθιστικού.

4 Tips για να Επιλέξτε τα Ιδανικά Χρώματα για το Σπίτι σας

.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τη χρωματική «στρατηγική», που αν την ακολουθήσετε, θα καταφέρετε μόνοι σας να δημιουργήσετε επιτυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς!

Κάντε το με Χρώμα: Μικρά Μυστικά για Μεγάλες Αλλαγές

.

Το χρώμα μπορεί να δώσει στο σπίτι σας την…
 αυτοπεποίθηση και τον χαρακτήρα που ίσως του λείπουν. 
Με τις σωστές επιλογές χρωμάτων, θα μπορέσετε να δώσετε έμφαση, να κρύψετε ατέλειες και θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται.

«Τι χαλί να βάλω σε ασπρόμαυρο σαλόνι»;

.

Απαντήσαμε στη φίλη μας Ιωάννα Πούλου για το χαλί που χρειάζεται: «Το σαλόνι μου είναι ασπρόμαυρο και θέλω να το "ζεστάνω" λίγο, τι χρώμα χαλί θα μπορούσα να επιλέξω»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Προστατέψτε τα μικρά παιδιά από την καυτή σόμπα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Μπορώ να... αλλάξω πλακάκια, χωρίς να τα βγάλω»;