Προστατέψτε τα μικρά παιδιά από την καυτή σόμπα!

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προστατέψτε τα μικρά παιδιά από την καυτή σόμπα!

Η φίλη μας Δέσποινα Λαντούρη από τη Λήμνο μας ρωτάει: «Πώς μπορώ να προστατέψω το μωρό μου από τη σόμπα; Τι μπορώ να βάλω μπροστά για να μην πλησιάζει κοντά»;

Τα πρώτα κρύα αρχίζουν και είναι πολλά τα νοικοκυριά που βασίζονται στις σόμπες για να έχουν ένα ζεστό σπιτικό. Όταν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά η ανάγκη για ζεστασιά είναι ακόμα μεγαλύτερη αλλά δυστυχώς και οι κίνδυνοι ακόμα περισσότεροι.

Αν το μικρό σας είναι στην ηλικία που είναι περίεργο για κάθε τι τριγύρω του τότε σίγουρα πρέπει να του αφήσετε αρκετή ελευθερία ώστε να ανακαλύπτει και να μαθαίνει αλλά πρέπει και να του δείξετε πώς να το κάνει με ασφάλεια. Υπάρχουν τρόποι να προστατέψετε το μικρό σας από τη σόμπα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Μάθετε στο μωρό σας πως κάποιες φορές υπάρχουν αντικείμενα πολύ ζεστά που μπορούν να μας κάψουν. Χαμηλώστε στο επίπεδό του και πηγαίνετε μαζί μπροστά από την καυτή σόμπα. Πείτε του ότι αυτή η σόμπα κρατάει το σπίτι μας ζεστό αλλά δεν μπορούμε να την αγγίξουμε γιατί θα καούμε πολύ και κάντε πως βάζετε το χέρι σας κοντά ενώ αμέσως μετά τραβήξτε το πάλι απότομα πίσω και προσποιηθείτε πως πονέσατε! Αυτό θα του δείξει πως η σόμπα είναι επικίνδυνη.

2. Μην έχετε τη σόμπα σε κεντρικό σημείο αλλά προτιμήστε κάποια γωνία μακριά από εκεί που κάθεστε αλλά κυρίως μακριά από εκεί που είναι τα παιχνίδια του μωρού και που συνηθίζει να παίζει. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά είναι περίεργα για αυτά που βλέπουν και αυτά είναι που τους τραβούν την προσοχή.

3. Αν είστε σίγουρη πως στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για τη συγκεκριμένη σόμπα, τότε χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα προστασίας τζακιού και προτιμήστε ένα πιο βαρύ για μεγαλύτερη σταθερότητα. Πάρτε ένα από αυτά που έχουν τρία φύλλα ώστε να μπορείτε να κλείσετε και τα πλαϊνά. Αυτό δεν θα το προστατέψει απόλυτα αλλά σίγουρα θα το κρατήσει σε κάποια απόσταση και δεν θα είναι πια τόσο απλό να απλώσει το χεράκι του κατευθείαν στην καυτή σόμπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

«Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να διακοσμήσω τον τοίχο που έχω την τηλεόραση;»

.

Δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο στον οποίο έχετε τοποθετήσει την τηλεόρασή σας.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το βρεφικό δωμάτιο. (video)

.

Το μωρουδιακό δωμάτιο πρέπει να είναι ήρεμο και άνετο με απαλά χρώματα και λίγα έπιπλα. Δείτε από το Α έως το Ω όλα όσα χρειάζεστε για ένα υπέροχο, νέο κόσμο. Του μωρού σας.

«Πώς θα καταφέρω να μην μυρίζει μπογιά το σπίτι μου;»

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διώξετε τη μυρωδιά από μπογιά.

Παιδί: Η κοινή λογική (το) προστατεύει

.

Μην προστατεύετε το παιδί από τη δημιουργικότητα. Αφήστε το να λερωθεί και μη γίνεστε υπερβολικοί με τα μικρόβια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;