Τα 6 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΚΗΠΟΣ

Τα 6 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

Πριν αγοράσετε ένα φυτό για το σπίτι καλό είναι να έχετε συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να είστε σίγουροι ότι θα το φροντίζετε σωστά για να παραμένει όμορφο και υγειές. Δείτε 6 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε:

Δώστε βάση στο φύλλωμα Μην επιλέγετε λουλούδια που δείχνουν όμορφα μόνο όταν είναι ανθισμένα. Βρείτε λουλούδια με όμορφο φύλλωμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Επίσης δεν χρειάζεται όλα τα λουλούδια που θα επιλέξετε να έχουν άνθη.

Προσέξτε τις ρίζες Μην αγοράζετε φυτά που έχουν πάρα πολλές ρίζες στον πάτο του φυτού. Ρωτήστε κάποιον ειδικό για να σας δώσει φυτά με υγιείς και φρέσκες ρίζες. Αν δεν προσέξετε τις ρίζες τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φυτό σας να μην πιάσει όπως θα θέλατε.

Πριν αγοράσετε φυτά και λουλούδια προσέξτε καλά τις ρίζες τους γιατί από κεί μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την υγεία του φυτού

Πριν αγοράσετε φυτά και λουλούδια προσέξτε καλά τις ρίζες τους γιατί από κεί μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την υγεία του φυτού

Δώστε μεγάλη προσοχή στο φύλλωμα Πριν αγοράσετε φυτά μελετήστε τα πολύ καλά για να δείτε αν έχουν τυχόν διχρωμίες, τρύπες ή ιστούς στο φύλλωμά τους. Πάρτε φυτά που είναι υγιή για να σας αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μην αγοράζετε φυτά που είναι πολύ ανθισμένα Αποφύγετε να πάρετε φυτά με πλούσια άνθη. Καλύτερα να πάρετε πιο φρέσκα φυτά που θα ευδοκιμήσουν στον δικό σας κήπο και όχι μέσα στη γλάστρα που τα αγοράσατε.

Μην παραμελείτε τις ετικέτες Όταν αγοράζετε ένα φυτό, πάνω του υπάρχουν ετικέτες με οδηγίες σχετικά με τη φροντίδα του. Επίσης κάθε φυτό γράφει το ύψος που θα φτάσει ώστε να αποφύγετε για παράδειγμα, να φυτέψετε ένα πολύ ψηλό φυτό κάτω από ένα χαμηλό υπόστεγο.

Φυτά για Τεμπέληδες: Δείτε Ποια δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα!

Προσέξτε τις ετικέτες γιατί αυτές θα σας δώσουν σημαντικά στοιχεία για την φροντίδα των φυτών σας

Προσέξτε τις ετικέτες γιατί αυτές θα σας δώσουν σημαντικά στοιχεία για την φροντίδα των φυτών σας.

Μην καθυστερείτε να φυτέψετε τα φυτά Όταν αγοράζετε φυτά και καρπούς πρέπει να φυτεύονται αμέσως για να μη χαλάσουν. Όταν γυρίσετε σπίτι φροντίστε να τα φυτέψετε άμεσα και αν δεν προλαβαίνετε βάλτε τα για λίγο σε σκιερό μέρος για να μην προλάβουν να στεγνώσουν τελείως και φυτέψτε με την πρώτη ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειμωνιάτικος λαχανόκηπος

.

Μη σκέφτεστε τα λαχανικά μόνο σαν καλοκαιρινό «θέμα» για τον κήπο σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά, τα οποία εκτός από έναν όμορφο κήπο θα σας χαρίσουν υγιεινές συνήθειες.

Πώς να φτιάξετε ένα ζεστό κήπο με θερμά χρώματα

.

Μικρές συμβουλές για να σχεδιάσετε ένα φιλόξενο και ζεστό κήπο επιλέγοντας θερμά χρώματα.
Για ένα πιο θεατρικό αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε δίπλα δίπλα χρώματα της ίδιας δυναμικής.
Διαλέξτε τις πιο ηλιόλουστες θέσεις.

Κρεμαστοί κήποι

.

Μετατοπίζουν το ενδιαφέρον μας ψηλά με πολύχρωμες ευωδιαστές συνθέσεις που διαρκούν όλο τον χρόνο, ενώ οι απαιτήσεις τους δεν διαφέρουν από το αν βρίσκονταν στο έδαφος.

9 Σκουρόχρωμα Φυτά για Έναν… «Gothic» Κήπο!

.

Δώστε στον κήπο σας δραματικότητα με αυτά τα υπέροχα φυτά.

Να Γιατί Πρέπει Πάντα να Βάζετε ένα Φίλτρο Καφέ στις Γλάστρες σας

.

Βάλτε ένα φίλτρο καφέ στις γλάστρες σας και δείτε τα φυτά σας να ακμάζουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποια Γλάστρα να Επιλέξετε και Γιατί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

13 Συμβουλές που θα Κάνουν το Φύτεμα στη Γλάστρα... Παιχνίδι