Πώς να φτιάξετε ένα ζεστό κήπο με θερμά χρώματα

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΚΗΠΟΣ

Πώς να φτιάξετε ένα ζεστό κήπο με θερμά χρώματα

Μικρές συμβουλές για να σχεδιάσετε ένα φιλόξενο και ζεστό κήπο επιλέγοντας θερμά χρώματα.

Για ένα ζεστό οπτικά αποτέλεσμα επιλέξτε ζεστά χρώματα, όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και βαθιές σχεδόν μαύρες αποχρώσεις. Με αυτές θα στήσετε εντυπωσιακές «σκηνές» που τραβούν την προσοχή. Τα ζεστά αυτά χρώματα αποδίδουν τη θέρμη του καλοκαιριού, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Στήστε διαφορετικά σκηνικά μέσα στον κήπο σας με φλογερές αποχρώσεις που τραβούν το βλέμμα και την προσοχή. Οι ζεστές αποχρώσεις των λουλουδιών που θα επιλέξετε, θα μαρτυρούν την ένταση του ήλιου και τις ζεστές θερμοκρασίες που θα ανεβαίνουν καθώς το καλοκαίρι φτάνει στην κορύφωσή του.

thehomeissue_xrwmatazesta1b

Παίξτε με τους συνδυασμούς των χρωμάτων για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα.

Oταν αναμειγνύετε ζεστές αποχρώσεις για ένα πιο θεατρικό αποτέλεσμα, μπορείτε να συνδυάσετε δίπλα δίπλα χρώματα της ίδιας δυναμικής. Έτσι, π.χ., καθώς το κόκκινο μοιάζει να σιγοκαίει μέσα σε ένα εκτυφλωτικό λαμπερό κίτρινο ή το βαθύ ρουμπινί μέσα στο φλογερό πορτοκαλί κ.λπ. αυτοί οι φλογεροί συνδυασμοί μοιάζει να φτιάχνουν μια πύρινη γιρλάντα μέσα στον κήπο σας.

Όπως καταλαβαίνετε οι πορτοκαλί αποχρώσεις πρωταγωνιστούν σε έναν κήπο με θερμές αποχρώσεις. Η μεγάλη ποικιλία και η έκταση των χρωμάτων τους, από απαλό βερικοκί μέχρι λαμπερό χάλκινο, μοιάζουν με φλόγες που τρεμοσβήνουν κάτω από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου.

thwhomeissue_xrwamatazesta2b

Παίξτε με τα ύψη για να δημιουργήσετε ποικιλία και ενδιαφέρον στο χώρο.

Tips για επιτυχημένες συνθέσεις Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, παν μέτρον άριστον! Εντάξει, είναι ωραία, πλούσια, λαμπερά αλλά το αποτέλεσμα αυτό θα το πετύχετε μόνο αν εστιάσετε σε συγκεκριμένες γωνιές του κήπου σας για να τις αναδείξετε και όχι αν γεμίσετε όλο τον κήπο με λουλούδια ατάκτως ερριμμένα. Τα ζεστά χρώματα αγαπούν τον ήλιο, γι’ αυτό διαλέξτε τις πιο ηλιόλουστες θέσεις γι’ αυτά, διαφορετικά οι αποχρώσεις τους θα δείχνουν αποδυναμωμένες, χωρίς ένταση – ιδιαίτερα το βαθύ κόκκινο, το μπορντό και το πορτοκαλί της σκουριάς, δηλαδή αποχρώσεις που θεωρούνται περισσότερο φθινοπωρινές (θυμηθείτε τις εικόνες από την ταινία Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη).

Εκτός από τα καθαρά ψυχρά και θερμά χρώματα, έχουμε και αυτά που βρίσκονται στα όρια. Ανάλογα με το πού ακριβώς συναντιούνται αυτά τα χρώματα μπορεί να είναι πιο θερμά ή πιο ψυχρά, ωστόσο έχουν την ικανότητα με πετυχημένα «ζευγαρώματα» να μετατοπίζονται και να δημιουργούν ενδιαφέρουσες, ακόμα και προκλητικές, μείξεις, π.χ. ένα πράσινο με περισσότερο μπλε μέσα γίνεται πιο δροσερό, ενώ ένα πράσινο με δόσεις κίτρινου γίνεται αυτόματα πιο ζεστό αλλά και πιο ζωντανό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμαστοί κήποι

.

Μετατοπίζουν το ενδιαφέρον μας ψηλά με πολύχρωμες ευωδιαστές συνθέσεις που διαρκούν όλο τον χρόνο, ενώ οι απαιτήσεις τους δεν διαφέρουν από το αν βρίσκονταν στο έδαφος.

Θάμνοι γρήγορης ανάπτυξης

.

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ασφάλεια και στην αισθητική το συντομότερο δυνατό, επιλέξτε για τον κήπο και τη βεράντα σας θάμνους γρήγορης ανάπτυξης.

Δημιουργήστε τον Τέλειο Υποαλλεργικό Κήπο με Αυτά Τα Λουλούδια!

.

Τέρμα πια τα «σνιφ» και τα «αψού»: από σήμερα απολαμβάνετε και πάλι στον κήπο σας.

9 Σκουρόχρωμα Φυτά για Έναν… «Gothic» Κήπο!

.

Δώστε στον κήπο σας δραματικότητα με αυτά τα υπέροχα φυτά.

Τα 6 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

.

Δείτε τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν διαλέγετε φυτά για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μύρισε πεύκο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τσιμεντόλιθοι και... διακόσμηση!