Έξυπνοι Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα το Σπίτι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Έξυπνοι Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα το Σπίτι

Με τη σωστή οργάνωση οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολες - έως και διασκεδαστικές.

Δείτε πώς να γλιτώσετε χρόνο και κόπο ακολουθώντας μερικούς ανώδυνους τρόπους καθαρισμού.

Μηχανήματα καθαρισμού Αν βρείτε το κατάλληλο μηχάνημα καθαρισμού, θα καταφέρετε να έχετε ένα σπίτι που αστράφτει χωρίς σχεδόν καθόλου κόπο. Η "έξυπνη" σκούπα είναι ένα από τα πιο γνωστά. Πρόκειται για ένα ρομπότ που θα καθαρίσει για σας και είναι 50% πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο μέσο καθαρισμού.

Ανακαίνιση ντουλάπας Όταν ξέρετε πού βρίσκεται το κάθε τι στο σπίτι σας όλα είναι πιο εύκολα - ακόμα και η καθαριότητα. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να βάλει τάξη σε κάποια σημεία του σπιτιού και αμέσως οι δουλειές σας θα μειωθούν κατά 30%.

Κάντε το κρεβάτι σας λαχταριστό Όταν κοιμάστε σε ένα κρεβάτι με ωραίο στρώμα, καθαρά σεντόνια και μαξιλάρια που μοσχοβολάνε, ο ύπνος είναι πιο ελαφρύς, πιο ήρεμος και πιο ξεκούραστος. Κάντε στον εαυτό σας δώρο ένα σίδερο ατμού ή μια πρέσα σιδερώματος και απολαύστε έναν υπέροχο ύπνο στα φρεσκοσιδερωμένα σας σεντόνια.

Οργανώστε τα παπούτσια σας Ο περισσότερος κόσμος ξοδεύει πολλή ώρα στο καθάρισμα του δωματίου του (ή δυσκολεύεται και να το ξεκινήσει) επειδή το πάτωμα είναι γεμάτο παπούτσια, αντικείμενα και τσάντες. Φτιάξτε μερικά ράφια για τις τσάντες σας, τοποθετήστε μια έξτρα παπουτσοθήκη και θα δείτε πως το καθάρισμα θα παίρνει πολύ λιγότερη ώρα.

Φτιάξτε ράφια για τα παιχνίδια των παιδιών σας Όσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να έχουν ένα καθαρό σπίτι χωρίς κούραση. Οργανώστε τα παιχνίδια των παιδιών σας σε ράφια ή μέσα σε μπαούλα και γλιτώστε χρόνο και κόπο από το καθημερινό καθάρισμα.

Προγραμματίστε τις δουλειές σας Αν δεν έχετε πρόγραμμα τότε δεν πρόκειται ποτέ να μετατρέψετε τις δουλειές σε διασκέδαση. Αν δεν βάζετε τα πιάτα κατευθείαν στο πλυντήριο, τα άπλυτα κατευθείαν στον κάδο, τα παπούτσια κατευθείαν στην παπουτσοθήκη, δεν πρόκειται να σταματήσετε να κουράζεστε.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα αξεσουάρ Ξέρετε το γνωμικό "ο μάστορας από τα εργαλεία φαίνεται"; Το ίδιο ισχύει και για όσους καθαρίζουν το σπίτι. Πάρτε σκούπες για όλων των ειδών τις βρωμιές, σφουγγαρίστρες για διάφορους χώρους, σφουγγάρια για κάθε είδους λεκέ, απορρυπαντικά για κάθε χρήση. Προμηθευτείτε όλα τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό σπίτι με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Χρησιμοποιήστε τα καθαριστικά του σπιτιού με ασφάλεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μύθοι Καθαρισμού που τους Πιστεύει και η Μαμά σας (και Γιατί Είναι Λάθος)

.

Αυτοί οι 5 μύθοι καθαρισμού σας κάνουν κακό. Αποφύγετέ τους κάθε φορά που καθαρίζετε το σπίτι σας.

Ο Έξυπνος Τρόπος για να Οργανώσετε Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο σε 15 Λεπτά!

.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να βαλετε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας είναι αυτός.

7 Πολύ Χρήσιμες Συνήθειες των Οργανωτικών Ανθρώπων

.

Έτσι θα οργανώσετε μια για πάντα το σπίτι σας -και τη ζωή σας- με 7 πολύ απλές συνήθειες.

5 Πράγματα που δεν Πρέπει να Μαζεύετε με την Ηλεκτρική Σκούπα σας!

.

Αυτές είναι οι απαγορευμένες ζώνες στις οποίες η ηλεκτρική σκούπα σας «τρώει» πόρτα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Γιατροί Αποκαλύπτουν τα Μυστικά για να Βάλετε Τέλος στην Αϋπνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: 4 Ιδέες Μόνο για Singles!