Η Μέθοδος Death Cleaning θα σας Αλλάξει τη Ζωή! Δείτε πώς…

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Μέθοδος Death Cleaning θα σας Αλλάξει τη Ζωή! Δείτε πώς…

H Σουηδή συγγραφέας, Margareta Magnusson είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του Döstädning, μιας μεθόδου καθαρισμού που στα αγγλικά είναι γνωστή ως «Death Cleaning». Η θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται είναι λίγο παράξενη αλλά το νόημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι πολύ ιδιαίτερο!

Η μέθοδος Death Cleaning βασίζεται στη θεωρία ότι όλοι μας πλησιάζουμε αργά ή γρήγορα σε μια μορφή θανάτου και αρχικά αυτή η μέθοδος αναφερόταν σε άτομα άνω των 50 ετών που θέλουν να οργανώσουν τη ζωή τους, να πετάξουν πράγματα που δεν χρειάζονται πια, ώστε όταν φύγουν από τη ζωή να μην επιβαρύνουν τα παιδιά τους με πράγματα που δεν χρειάζονται. Φυσικά αυτή η λίγο «μακάβρια» θεωρία μεταλλάχτηκε με την πάροδο των χρόνων ώστε να είναι εφαρμόσιμη από κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, που θέλει να απλοποιήσει και να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του.

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό να κάνετε Death Cleaning αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μέθοδος οργάνωσης που θα σας αλλάξει τη ζωή.

Οργάνωση Σπιτιού: 11 Μικρές Παρεμβάσεις που Υπόσχονται να σας Ανανεώσουν!

Η μέθοδος Η μέθοδος Death Cleaning έχει να κάνει με το να ξεφορτωθείτε όλα όσα δεν χρειάζεστε στη ζωή σας και όλα αυτά που σας κάνουν δυστυχισμένους. Πρόκειται λοιπόν για έναν τρόπο οργάνωσης της ζωής σας ώστε να είναι πιο απλή και αρμονική. Αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται να αρχίσει και να τελειώσει σε μια μέρα. Μπορεί να πάρει όσο χρόνο θέλετε εσείς ώστε να γίνει το σπίτι σας πιο απλό και καθαρό. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι ακριβώς μέθοδος καθαρισμού αλλά ένας τρόπος ζωής.
Όσοι έχουν εφαρμόσει τη συγκεκριμένη μέθοδο αποκαλύπτουν πως είναι πολύ θεραπευτικό να πετάς πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια, ή πράγματα που νόμιζες πως θες ενώ στην πραγματικότητα δεν σου είναι χρήσιμα.

Πετάξτε, δωρίστε ή πουλήστε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε!

Δωρίστε τα πράγματα που δεν θέλετε Όλα τα αντικείμενα που θα συγκεντρώσετε μπορείτε να τα δωρίσετε σε κάποιον οργανισμό που θέλετε. Έτσι η διαδικασία θα είναι ακόμα πιο όμορφη και καθαρτική. Ξεκαθαρίστε την ντουλάπα σας, τα διακοσμητικά που δεν θέλετε, πιάτα, ποτήρια, κουζινικά είδη, και γενικά οτιδήποτε είναι άχρηστο μέσα στο σπίτι ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ποτέ.
Η μέθοδος Death Cleaning δεν έχει να κάνει με τον θάνατο. Έχει σχέση με την ψυχολογία σας και με το να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας και να δείτε τι είναι τελικά σημαντικό για εσάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Διπλασιάσετε τον Χώρο στην Ντουλάπα για τα Ρούχα και τα Παπούτσια σας

.

Με αυτούς τους τρόπους θα εξοικονομήσετε χώρο και θα οργανώσετε την ντουλάπα σας.

Έξυπνοι Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα το Σπίτι

.

Με τη σωστή οργάνωση οι δουλειές του σπιτιού γίνονται πιο εύκολες. Μάθετε πώς να γλιτώσετε χρόνο και κόπο ακολουθώντας ανώδυνους τρόπους για το καθάρισμα.

4 Έξυπνοι Τρόποι για να Κρύψετε τα Καλώδια των Συσκευών σας

.

Με αυτούς τους τρόπους δεν θα φαίνεται κανένα καλώδιο στο σπίτι σας!

Ιδιοφυείς DIY Ιδέες Αποθήκευσης και Οργάνωσης στο Σπίτι

.

Δείτε μοναδικές ιδέες αποθήκευσης που θα βάλουν το σπίτι σας σε τάξη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Οφέλη των Φρούτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γεμιστό Νηστίσιμο Κέικ με Σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη