Υπόθεση Καναπές: Αυτή Είναι η Νέα Τάση για να Δώσετε Στιλ στο Σαλόνι σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Υπόθεση Καναπές: Αυτή Είναι η Νέα Τάση για να Δώσετε Στιλ στο Σαλόνι σας

Νέα τάση στους καναπέδες που έρχονται, από τα παλιά, για να φέρουν την αλλαγή που όλοι επιζητούμε στα σπίτια μας!   

Το καθιστικό είναι ένας από τους χώρους που θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμησή του αλλά και στην επιλογή του καθετί εισάγουμε σε αυτό. Οι καναπέδες πάντα έχουν προτεραιότητα και θα πρέπει να επιλέγονται με σύνεση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή ενός καναπέ σίγουρα αποτελεί  η άνεση. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική. Η αίσθηση της στρογγυλής τραπέζης παίρνει μορφή πλέον και στο καθιστικό αφού η νέα τάση θέλει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Η τάση αυτή επιβάλει όχι μόνο τη σμίλεψη των άκρων στους καναπέδες αλλά και την ώθηση μιας συνεχούς ροής επί του χώρου η οποία επιτρέπεται να διακόπτεται μόνο κατ’ εξαίρεση. Αυτό σημαίνει πως ο σχεδιασμός των νέων καναπέδων χωρίζεται κυρίως σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους ενιαίους καναπέδες οβάλ ή στρογγυλού σχηματισμού που παρέχουν τη δυνατότητα διάσπασης του όλου σε μικρότερα αυτοτελή κομμάτια ενώ η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους λεγόμενους ως ανεξάρτητους καναπέδες, με καμπύλες, που, όμως, επί τους ουσίας δίνουν τη δυνατότητα να συνδέονται έστω και εικονικά παρέχοντας επίσης μια συνεχή ροή επί του χώρου όπου τοποθετούνται.

Χρησιμοποιείστε ανεξάρτητους καναπέδες με καμπύλες, ακόμη και σε μικρούς χώρους, και αφήστε τους να απογειώσουν αισθητικά το καθιστικό σας. Δώστε στις καμπύλες των καναπέδων ανοιχτές αποχρώσεις ιδιαίτερα αν το καθιστικό σας έχει ανοιχτά χρώματα στο σύνολό του.

Άνετο και Γοητευτικό Σπίτι με Έμπνευση από τη Γαλλική Διακόσμηση

Μια πιο γαλλική και φινετσάτη προσέγγιση επιτάσσει τη λιτότητα. Αν και ο σχεδιασμός του καναπέ παραμένει ο ίδιο οι γραμμές του δίνουν έναν αέρα πολυτέλειας και κομψότητας.

Photo by Alex Profit for Marie Claire Maison.

Photo by Alex Profit for Marie Claire Maison.

Η κυκλική διάταξη είναι όσα πρεσβεύει αυτή η νέα τάση. Το στιλ αυτό μπορεί να ενταχθεί τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλου. Σε αυτή τη νέα τάση οι τηλεοράσεις δεν αποτελούν το στοιχείο γύρω από το οποίο θα πρέπει όλα να περιστοιχίζονται. Κεντρικό ρόλο παίζουν οι άνθρωποι και η επικοινωνία μεταξύ τους. Οι επιλογές των σχεδίων είναι πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους κρατώντας, όμως, ως ειδοποιό αρχή το σχηματισμό του κύκλου.

By William Waldron for Elle Décor

William Waldron για το Elle Décor.

Πώς να Επιλέξετε Εύκολα τα Κατάλληλα Έπιπλα για το Καθιστικό σας

Οι έντονοι χρωματισμοί στα υφάσματα και η τρυφερή υφή του βελούδου ενδείκνυνται σε αυτή τη νέα τάση αφού οι επιρροές από την pop art είναι εμφανείς όχι μόνο στα χρώματα αλλά και στην ομοιότητα των γραμμών και των σμιλεμένων άκρων. Δείτε επίσης πως με 5 και… κάτι βήματα μπορείτε να κάνετε το καθιστικό σας να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από πίνακα της POP ART.

Οι επιλογές πολλές. Κάντε τη δική σας και δώστε στο καθιστικό σας ένα νέο, μοντέρνο και ανατρεπτικό χαρακτήρα στη στιγμή.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καναπέδες που στέκονται στο ύψος τους

.

Τελευταία οι σχεδιαστές κάνουν μια επιστροφή προς στα 50s και μας παρουσιάζουν καναπέδες με λεπτά πόδια, μικρότερους όγκους και οι οποίοι μας ανεβάζουν λίγο ψηλότερα από ό,τι συνήθως. Κάθεστε αναπαυτικά;

Το πιο Στιλάτο Σαλόνι Μπορείτε να το Αποκτήσετε Εύκολα και Οικονομικά!

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο και στιλάτο σαλόνι με τους πιο έξυπνους και οικονομικούς τρόπους.

DIY: Φτιάξτε τον Δικό σας Καναπέ με τον Πιο Οικονομικό Τρόπο

.

Έτσι θα δημιουργήσετε τη δική σας πρωτότυπη και μοναδική γωνιά στο καθιστικό σας χωρίς όμως να σας κοστίσει μια περιουσία.

Οι 5 πιο Ροζ Αποχρώσεις του Γκρι στο Καθιστικό σας

.

Συνδυασμός γκρι – ροζ: Η επιτομή της χαλαρότητας και της δροσιάς!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε 5 Σημεία που Πρέπει να Καθαρίζετε Μια Φορά το Χρόνο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τοίχο
Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για να Φτιάξετε το πιο Όμορφο Τοίχο