Πώς να Επιλέξετε Εύκολα τα Κατάλληλα Έπιπλα για το Καθιστικό σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Πώς να Επιλέξετε Εύκολα τα Κατάλληλα Έπιπλα για το Καθιστικό σας

Τα έπιπλα μπορεί να αναβαθμίσουν ή να καταστρέψουν το καθιστικό σας, ανάλογα με τις επιλογές σας. Δείτε πώς θα πάρετε άριστα στην επιλογή τους.

Τριθέσιος καναπές, πολυθρόνες ή γωνιακός καναπές; Όσο κι αν δυσκολεύεστε να πάρετε την τελική απόφαση για τα έπιπλα του καθιστικού σας, παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα που αφορούν τη σωστή επιλογή τους.

Από τη θεωρία...
Διαστάσεις του χώρου Προτού αποφασίσετε για τα έπιπλα που θα τον διακοσμήσουν, είναι πολύ σημαντικό να μετρήσετε τον χώρο σας. Γνωρίζοντας, άλλωστε, τις διαστάσεις του, θα αποκτήσετε μια ιδέα σχετικά με το πόσα έπιπλα χωράνε σε αυτόν καθώς και να σκεφτείτε ένα αρχικό πλάνο τοποθέτησης.

Σχήμα Το σχήμα του δωματίου θα σας βοηθήσει επίσης να σκεφτείτε τι είδους έπιπλα θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν τον χώρο σας. Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο δωμάτιο σας επιτρέπει να παίξετε με έπιπλα που έχουν παραλληλόγραμμο ή κυκλικό σχήμα. Ένας μακρόστενος χώρος σας δεσμεύει να χρησιμοποιήσετε έπιπλα σε πιο αυστηρές, γεωμετρικές γραμμές.

Διαβάστε εδώ πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο τραπέζι για την τραπεζαρία σας.

Το μέγεθος του χώρου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος και το πλήθος των επίπλων που θα τον διακοσμήσουν.

Το μέγεθος του χώρου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος και το πλήθος των επίπλων που θα τον διακοσμήσουν.

Ένοικοι Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το ποιος θα χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο αποτελεί βασική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί πριν την τελική επίσκεψη στο κατάστημα επίπλων. Τι εννοούμε; Αν έχετε παιδιά, τότε ενδεχομένως να ψάχνετε για έπιπλα που μπορούν να επενδυθούν με μια πιο ανθεκτική ταπετσαρία. Αν πάλι έχετε κατοικίδια, τότε η ταπετσαρία των επίπλων σας πρέπει να έχει στενή πλέξη μιας και τα νύχια τους μπορεί αν αποδειχθούν καταστροφικά για τα υφάσματα με πιο χαλαρή πλέξη.

Χρήση Αναλογιστείτε ποια θα θέλατε να είναι η βασική χρήση του καθιστικού σας: θέλετε να είναι το σημείο στο οποίο θα υποδέχεστε τους καλεσμένους σας, ένα δωμάτιο στο οποίο θα χαλαρώνετε βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά ή ένας χώρος από τον οποίο θέλετε και να μπορείτε να δουλεύετε; Αν το καθιστικό σας πρόκειται να αποτελεί χώρο αναψυχής και ηρεμίας, τις πόρτες του οποίου δεν σκοπεύετε να ανοίγετε συχνά σε καλεσμένους, τότε τα έπιπλα που θα βάλετε σε αυτό θα πρέπει να είναι άνετα ώστε να σας επιτρέπουν να χαλαρώνετε.

Διαλέξτε τη σωστή διάταξη επίπλων για το καθιστικό σας.

...στην πράξη
Μέγεθος καναπέ Ένα από τα βασικά διλήμματα που αντιμετωπίζουμε όταν επιλέγουμε έπιπλα για το καθιστικό μας έχει να κάνει με το μέγεθος του καναπέ: πρέπει να είναι διθέσιος ή τριθέσιος; Αν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να πείτε «ναι» και στα δύο. Αν πάλι δεν έχετε πολυτέλεια χώρου, τότε θα πρέπει να επιλέξτε ένα από τα δύο μεγέθη: ένας τριθέσιος καναπές σας παρέχει μια έξτρα θέση κι αποτελεί πιο έξυπνη και στοχευμένη επιλογή, αν πρόκειται να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας ως χώρο χαλάρωσης. Ωστόσο, αν αυτός που σας αρέσει είναι ογκώδης, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν διθέσιο καναπέ και να δημιουργήσετε έξτρα θέσεις για τους καλεσμένους σας τοποθετώντας στο καθιστικό σας 1-2 καρέκλες ή πολυθρόνες. Αντίστοιχα, αν ο χώρος σας είναι μικρός, ένας γωνιακός καναπές αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Γιατί; Το σχήμα και ο χώρος που καταλαμβάνει σας αναγκάζουν να τοποθετήσετε τα υπόλοιπα έπιπλα σας με τρόπο καθαρό κι οργανωμένο με αποτέλεσμα ο χώρος σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να διακοσμήσετε έξυπνα έναν ανοιχτόχρωμο καναπέ.

Κι όμως ένας τριθέσιος καναπές θα κάνει το στενό καθιστικό σας να φαίνεται πιο μεγάλο κι άνετο!

Κι όμως ένας τριθέσιος καναπές θα κάνει το στενό καθιστικό σας να φαίνεται πιο μεγάλο κι άνετο!

Υπόλοιπα έπιπλα Η χρήση του δωματίου θα σας βοηθήσει να καταλήξετε και στα υπόλοιπα έπιπλα που πρέπει να τοποθετηθούν στο καθιστικό σας. Αν ο βασικός σας στόχος για το χώρο είναι η χαλάρωση και η άνεση, ενδεχομένως να θέλετε να τοποθετήσετε σε αυτόν μια άνετη πολυθρόνα, ένα υποπόδιο καναπέ ή ακόμα κι ένα ανάκλιντρο. Ωστόσο, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το καθιστικό σας σαν χώρο υποδοχής των καλεσμένων σας, είναι καλύτερο να επιλέξετε έπιπλα που θα σας παρέχουν περισσότερες... θέσεις γι’ αυτούς. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας δεύτερος μικρότερος καναπές ή μερικές καρέκλες και πολυθρόνες είναι σίγουρα πιο σοφή κι έξυπνη επιλογή.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρό Καθιστικό; Χρησιμοποιήστε Αυτά τα Έπιπλα για να Εξοικονομήσετε Χώρο

.

Πολυχρηστικά έπιπλα που θα δώσουν λύση στο μικρό σας καθιστικό!

Καναπές και Πολυθρόνα: ο Απόλυτος Οδηγός

.

Οι διαφορετικοί τύποι καναπέ και πολυθρόνας όχι μόνο έχουν την δική τους ορολογία, αλλά προορίζονται και για διαφορετικές χρήσεις. Δείτε τον οδηγό που ακολουθεί για όλα όσα πρέπει να ξέρετε ωστέ να αποφασίστετε ποιο είναι το κατάλληλο κάθισμα για τον δικό σας χώρο.

Ποια Έπιπλα Κάνουν ένα Καθιστικό να Δείχνει Μεγαλύτερο

.

Δείτε πώς θα επιλέξετε σωστά τα έπιπλα για ένα μικρό καθιστικό ώστε να μην καταλαμβάνουν όλο τον χώρο.

Σαλόνι: Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε

.

Τα μεγαλύτερα λάθη που εύκολα μπορείτε να ανατρέψετε για να αποκτήσετε το τέλειο καθιστικό!

Πώς να Διαλέξετε τον Σωστό Καναπέ για Εσάς σε 5 Βήματα

.

Γλιτώστε από τον κόπο και την ανασφάλεια πώς να διαλέξετε σωστά το νέο σας καναπέ, επιλέγοντας εκείνο που ανταποκρίνεται στην αισθητική και στις ανάγκες σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα Όσα Μπορείτε να Αποθηκεύσετε Πίσω από μια Πόρτα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Απλοί Τρόποι για να Ομορφύνετε το Μικρό σας Μπάνιο Χωρίς να το Ανακαινίσετε