Έχετε Μεγάλο Σπίτι; Έτσι θα το Κάνετε να Φαίνεται Ζεστό και Φιλόξενο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Έχετε Μεγάλο Σπίτι; Έτσι θα το Κάνετε να Φαίνεται Ζεστό και Φιλόξενο

Oι μεγάλοι χώροι θέλουν κι αυτοί ιδιαίτερη μεταχείριση για να φαίνονται όμορφοι και να είναι λειτουργικοί.

Εκτός από το γεγονός ότι χρειάζεστε αρκετά έπιπλα για να γεμίσετε ένα μεγάλο σπίτι, η δημιουργία μιας όμορφης, ζεστής και άνετης ατμόσφαιρας φαίνεται αρκετά συχνά αδύνατο να επιτευχθεί. Αν ό,τι και να κάνετε εξακολουθείτε να αισθάνεστε άβολα μέσα σε αυτό, διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να το μεταμορφώσετε.

Αναδιατάξτε τα έπιπλα Όταν ζείτε σε περιορισμένα τετραγωνικά, ο πειρασμός είναι να σπρώξετε τα έπιπλα στους τοίχους για να κρατήσετε τον χώρο ανοιχτό. Αν όμως το σπίτι σας είναι μεγάλο, πρέπει να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Κρατήστε τους καναπέδες, τα τραπέζια και τις καρέκλες μακριά από τους τοίχους και χρησιμοποιήστε τα για να οριοθετήσετε μικρότερους χώρους. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό σημείο και να αυξήσετε την αίσθηση της ζεστασιάς στο σπίτι.

Εκμεταλλευτείτε τα ψηλά ταβάνια Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να «ζεστάνετε» έναν χώρο που είναι μεγάλος και έχει ταυτόχρονα ψηλά ταβάνια. Αν, λοιπόν, είστε σε αυτή την κατηγορία, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα ακόμα επίπεδο σε στυλ παταριού στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω μιας σκάλας. Εκτός από το γεγονός ότι θα σας χαρίσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο επιπλέον χώρο, θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο «απασχολημένο» και πιο ζεστό.

Αυτά τα 3 Chic Φυτά θα τα Συναντάτε σε Όλα τα Μοντέρνα Σπίτια!

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα Ο πιο εύκολος τρόπος για να δώσετε προσωπικότητα και σε ένα μεγάλο δωμάτιο και ταυτόχρονα να το κάνετε πιο φιλόξενο είναι το χρώμα. Ο καμβάς σας είναι πολύ μεγάλος  και γι' αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο έντονα και όσο σκούρα χρώματα θέλετε. Μπορείτε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσετε δύο τόνους στους τοίχους σας ή να τοποθετήσετε πάνελ από ταπετσαρία για να διαχωρίσετε οπτικά τον μεγάλο σας χώρο.

Χρησιμοποιήστε σωστά τον φωτισμό Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, οι σκοτεινές γωνίες και οι σκιές μπορούν να το κάνουν να φαίνεται κρύο και αφιλόξενο. Αναζητήστε έξυπνες λύσεις φωτισμού που θα φωτίσουν ολόκληρο το χώρο. Ο επιδαπέδιος και επιτραπέζιος φωτισμός σε συνδυασμό με τον φωτισμό οροφής θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δώστε ενδιαφέρον Για να απαλλαχθείτε από την αίσθηση του «κενού» στον μεγάλο σας χώρο, χρησιμοποιήστε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα για να προσδώσετε ενδιαφέρον και χαρακτήρα. Αν δεν διαθέτετε μεγάλο budget, τότε μια γκαλερί από οικονομικά έργα τέχνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε.

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλοι τρόποι – η δημιουργικότητα και η φαντασία σας θα σας βοηθήσουν να τους επινοήσετε και να μετατρέψετε τον κρύο σας χώρο σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι το οποίο θα απολαμβάνετε καθημερινά.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Μοτίβα που θα Απογειώσουν τα Subway Πλακάκια σας!

.

Αυτά τα μοτίβα στα πλακάκια σας μπορούν να μεταμορφώσουν το μπάνιο και την κουζίνα σας.

3 Tips από Διάσημους Σχεδιαστές που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Αποκτήσει Φωτογένεια!

.

Αν θέλετε να ανεβάζετε φωτογραφίες του σπιτιού σας στα social media, τότε η φωτογένεια παίζει μεγάλο ρόλο. Δείτε πως θα την αποκτήσετε!

Αυτά Είναι τα πιο Σημαντικά Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε και δεν το Καταλαβαίνετε!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε με μικρές διορθωτικές κινήσεις.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έξυπνοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε τον Χώρο σας με το πιο Κομψό Χρώμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Φυσικοί Τρόποι για να Εξαφανίσετε τη Μούχλα από το Σπίτι