6 Tips για να Απογειώσετε το Σκανδιναβικό Στιλ στο Σπίτι σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

6 Tips για να Απογειώσετε το Σκανδιναβικό Στιλ στο Σπίτι σας

Το σκανδιναβικό στιλ στη διακόσμηση αποτελεί σταθερή αξία για το σπίτι.

Ο λόγος που συνεχίζουμε να το αγαπάμε τόσο πολύ είναι επειδή αναμειγνύει παλιά και νέα στοιχεία, συνθέτοντας χώρους ζεστούς και φιλόξενους με ιδιαίτερο χαρακτήρα.  

Έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του '50 όταν δημοτικότητα του ξεπέρασε τα σύνορα της Ευρώπης και έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Γι’ αυτό και πολλές φορές διασταυρώνεται με το μοντέρνο design του mid century στιλ. 

Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η άνεση και η κομψή αισθητική, ενώ είναι πάντα μια εγγυημένη τάση για να διακοσμήσετε οποιοδήποτε χώρο. 

Για να το εντάξετε με επιτυχία στο σπίτι δεν έχετε παρά ν' ακολουθήσετε τα παρακάτω 6 tips:

1) Διακοσμήστε με λίγα αντικείμενα

Το σκανδιναβικό design «αγαπά» τους φωτεινούς, ανάλαφρους και ανοιχτούς χώρους. Οι απλές γραμμές στα έπιπλα και οι λευκοί τοίχοι προκαλούν το αίσθημα της ηρεμίας και χαρίζουν την απαιτούμενη συνοχή στη διακόσμηση. 

Το πρώτο βήμα για εσάς θα ήταν πρώτα να απαλλαγείτε από τα περιττά αντικείμενα. Αποθηκεύστε τα όμορφα σε κουτιά, μέσα σε ντουλάπια ή χαρίστε τα για να δώσετε χαρά σε κάποιον που τα χρειάζεται περισσότερο από εσάς.

Στη συνέχεια διακοσμήστε με λίγα και καλά πράγματα. Προσέξτε όμως. Το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργήσετε ένα αυστηρό minimal αποτέλεσμα, αλλά έναν χώρο ισορροπημένο σε χρώματα και αντικείμενα. Δεν χρειάζονται ούτε πάρα πολλά ούτε πολύ λίγα. 

2) Δώστε προτεραιότητα στην ποιότητα

Η χειροτεχνία είναι χαρακτηριστική στη σκανδιναβική παράδοση. Στη διακόσμηση αυτό μεταφράζεται με έπιπλα πολλαπλών χρήσεων, με υψηλή ποιότητα και μεγάλη πρακτική αξία, τα οποία είναι παράλληλα και στοιχεία διακόσμησης στον χώρο.

3) Φέρτε τη φύση μέσα στο σπίτι

Τα φυτά είναι απαραίτητα γενικά αλλά και ειδικά για το σκανδιναβικό στιλ, αφού όπου και αν τα τοποθετήσουμε μέσα στο σπίτι, χαρίζουν ζωντάνια, χρώμα, ομορφιά και μας κάνουν να νιώθουμε πιο ήρεμοι και πιο χαρούμενοι. Φροντίστε λοιπόν να προσθέσετε πολλά φυτά στους χώρους σας.

Αν όμως θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπάνω, τολμήστε να γίνετε δημιουργικοί. Μεγάλη τάση είναι να τοποθετούνται σε στιλάτα κασπώ, σε συστάδες και σε διαφορετικά επίπεδα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα βοηθητικά έπιπλα, όπως τα τραπεζάκια, τα σκαμπό, τα κομοδίνα και τα πουφ και να τα μετατρέψετε σε μοντέρνες ανθοστήλες. 

4) Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα με λίγες πιο έντονες χρωματιστές πινελιές

Στο σκανδιναβικό στιλ επικρατεί μια ουδέτερη χρωματική παλέτα ως βάση. Δηλαδή τα βασικά έπιπλα και οι τοίχοι έχουν πιο ουδέτερα χρώματα, ενώ οι πιο έντονες οι πιο pop πινελιές χρησιμοποιούνται στα δευτερεύοντα έπιπλα και στα διακοσμητικά αντικείμενα. 

Αυτό είναι πολύ πρακτικό γιατί δεν θα το βαρεθείτε ποτέ, αφού θα μπορείτε πιο εύκολα να ανανεώνετε εύκολα τα πιο έντονα, τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια. 

5) Δημιουργήστε αντιθέσεις συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα, υλικά και αντικείμενα

Οι πιο παρατηρητικοί θα έχετε διαπιστώσει ότι στο σκανδιναβικό στιλ υπάρχουν πολλές αντιθέσεις. Αντιθέσεις στην τονικότητα των χρωμάτων, στον συνδυασμό υλικών, όπως μέταλλο με ξύλο, στον συνδυασμό φυτών από πολύ μικρά μέχρι πολύ πιο μεγάλα, αλλά και στα αντικείμενα που συχνά ενώνουν το παλιό με το πιο μοντέρνο. 

 Για να κάνετε πιο έντονο το σκανδιναβικό στιλ μέσα στο σπίτι, βρείτε τρόπους να δημιουργήσετε αντιθέσεις σε βασικά στοιχεία των χώρων σας όπως είναι οι τοίχοι, τα έπιπλα, τα φωτιστικά και οι πίνακες στους τοίχους. 

6) Δώστε προσοχή στην ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στο σπίτι 

Η διακόσμηση μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πώς αισθανόμαστε μέσα στο σπίτι. 

Προσθέστε αντικείμενα με έντονες και απαλές υφές, όπως τα χαλιά, τα ριχτάρια και τα διακοσμητικά μαξιλάρια, φέρτε τη φύση στο εσωτερικό, τοποθετήστε τα έπιπλα με τρόπο που να μην εμποδίζουν την κίνηση σας μέσα στον χώρο αλλά ούτε και το φυσικό φως.

Μπορείτε επίσης αν υπάρχει η δυνατότητα να επενδύσετε και στα λευκά είδη ιδίως στον χώρο του υπνοδωματίου, για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο Φωτογράφος Έχει Ένα από τα Ομορφότερα Καθιστικά που Έχουμε Δει!

.

Ένας φωτογράφος έφτιαξε αυτό το εντυπωσιακό καθιστικό χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες του.

5 Ιδέες για να Φέρετε Πολυτέλεια και Φινέτσα στο Καθιστικό σας

.

Χαρίστε στο καθιστικό σας την πολυτέλεια και φινέτσα που του λείπουν αξιοποιώντας αυτές τις ιδέες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

στυλ
Αυτό το Διακοσμητικό Αντικείμενο Χαρίζει Πάντα Στιλ στο Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

12 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Τρίχες του Σκύλου σας