Δείτε πώς η Διακόσμηση ενός Ξενοδοχείου Μπορεί να σας Διδάξει Πολλά

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Δείτε πώς η Διακόσμηση ενός Ξενοδοχείου Μπορεί να σας Διδάξει Πολλά

Μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες θα σας πείσουν πως ένας χώρος για να δείχνει όμορφος δεν χρειάζονται να δαπανηθούν και τόσα χρήματα για τη διακόσμησή του.

Η διακόσμηση και δε τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στους χώρους ενός  ξενοδοχείου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα ως απόδειξη της παράθεσης αυτής.

Το «Hello I’m Local» είναι ένα μικρό ξενοδοχείο που βρίσκεται 15 λεπτά έξω από το Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Η διακόσμηση των χώρων του ξενοδοχείου είναι λιτή με αντικείμενα προερχόμενα από προηγούμενες δεκαετίες ενώ σαφέστατα οι τοπικιστικές επιρροές δεν λείπουν.

Ας ξεκινήσουμε όμως βλέποντας μερικούς από τους χώρους των δωματίων του Hello I’m Local.

Το λευκό είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του χώρου και δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου. Μικρές γήινες πινελιές παρατηρούνται σε μερικά υφάσματα όπως είναι αυτά της κουρτίνας και των μαξιλαριών. Στο φόντο του κρεβατιού αντί για προσκέφαλο ή κάποιο έργο Τέχνης έχουν επιλεχθεί και έχουν κολληθεί σελίδες από βιβλίο με αποσπάσματα από γεωγραφικούς χάρτες.

Το λευκό αυτού του φωτεινού δωματίου κυριαρχεί και δυναμώνει ακόμη περισσότερο τη προτροπή για χαλάρωση και ηρεμία.

Το λευκό αυτού του φωτεινού δωματίου κυριαρχεί και δυναμώνει ακόμη περισσότερο την προτροπή για χαλάρωση και ηρεμία.

Με μια πιο προσεκτική ματιά αυτό που κανείς μπορεί να εντοπίσει είναι το πρωτότυπο μέσο που έχει επιλεχθεί για να υιοθετήσει το ρόλο της απλίκας. Ένα παλιό μεταλλικό κουτί έχει βιδωθεί στον τοίχο και έχει προστεθεί απλώς μέσα ένα ντουί με μια λάμπα.

Τα κλασικά πορτατίφ ή απλίκες δίπλα από το κρεβάτι έχουν αντικατασταθεί από μια πρωτότυπη κατασκευή με ένα παλιό μεταλλικό κουτί.

Τα κλασικά πορτατίφ ή απλίκες δίπλα από το κρεβάτι έχουν αντικατασταθεί από μια πρωτότυπη κατασκευή με ένα παλιό μεταλλικό κουτί.

Αυτή είναι η top Τάση στο Υπνοδωμάτιο και 4 Τρόποι για να την Υιοθετήσετε

Σε ένα άλλο δωμάτιο η διακόσμηση, θα μπορούσε κανείς να πει πως, είναι ανύπαρκτη. Όμως δεν είναι έτσι. Ένας χώρος μπορεί να διακοσμηθεί ακόμη και με λίγο χρώμα. Μόνο χρώμα. Πέρα από τα θέματα της διακόσμησης  το χρώμα από μόνο του έχει τη δύναμη να επηρεάζει όχι μόνο τον ύπνο αλλά και τη ζωή των ανθρώπων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό και έγινε. Μόνο που το χρώμα έχει περαστεί σε δύο παλιά φύλλα ντουλάπας όπου η τεχνοτροπία που έχει χρησιμοποιηθεί δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Επίσης, ας μην παραβλέψουμε πώς έχει συνδυαστεί με το μικρό φωτιστικό οροφής αλλά και με τα μαξιλαράκια πάνω στο κρεβάτι… αλλά και με κάτι ακόμη!

Συνδυασμός του χρώματος των φύλλων της ντουλάπας με τα μαξιλαράκια του κρεβατιού και του φωτιστικού.

Συνδυασμός του χρώματος των φύλλων της ντουλάπας με τα μαξιλαράκια του κρεβατιού και του φωτιστικού.

Σικ Διακόσμηση στο Υπνοδωμάτιο: Μεταμόρφωση Τώρα!

Στο παραπάνω δωμάτιο υπάρχει αντί για κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι μια βάση πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί μία, εξίσου μπλε, παλιά βαλίτσα. Η βαλίτσα αυτή όμως φέρει το λογότυπο της KLM δηλαδή της Βασιλικής Εταιρείας Αερομεταφορών και πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ολλανδίας.

Ένα βάζο με τουλίπες επάνω στο πρωτότυπο κομοδίνο έρχεται να προσθέσει μια ακόμη τοπικιστική επέμβαση τονίζοντας πάντα την προέλευση τους.

Ένα βάζο με τουλίπες επάνω στο πρωτότυπο κομοδίνο έρχεται να προσθέσει μία ακόμη τοπικιστική επέμβαση τονίζοντας πάντα την προέλευση τους.

Αν το υπνοδωμάτιο σας δεν έχει χώρο για δύο ή ογκώδη κομοδίνα δείτε μερικές ιδέες εδώ! 

Σε ένα άλλο πάλι δωμάτιο, όπου και πάλι το λευκό είναι το κυρίαρχο χρώμα, μερικές σκουρόχρωμες επιφάνειες αλλά και αντικείμενα έρχονται να προσδώσουν βαρύτητα στο χώρο.

Μια διαφορετική πρόταση και πάλι για το φωτιστικό δίπλα από το κρεβάτι είναι η εκκρεμής εκ της οροφής μαύρη μπαλαντέζα συνεργείου με λάμπα χειρός. Ακόμη και η τοποθέτησή της ακριβώς στην ένωση των τοίχων του δωματίου φέρνει την οπτική ισορροπία μεταξύ όλων των αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο χώρο.

Πρωτότυπη όμως είναι και η σύνθεση των αντικειμένων που έχουν επιλεχθεί για τη δημιουργία του φωτιστικού οροφής του δωματίου. Ένα μεταλλικό στεφάνι γύρω από το ντουί της λάμπας και πάνω έγγραφα με το λογότυπο του ξενοδοχείου πιασμένα απλώς με μεταλλικές πιάστρες.

Στο χώρο τα σκουρόχρωμα αντικείμενα προσθέτουν βάρος ενώ περισσότερο κύρος η παλαιού τύπου γραφομηχανή.

Στο χώρο τα σκουρόχρωμα αντικείμενα προσθέτουν βάρος ενώ περισσότερο κύρος η παλαιού τύπου γραφομηχανή.

7 Απίστευτα Υπνοδωμάτια με Μίνιμαλ Διακόσμηση που Σπάει τους Κανόνες

Τίποτα απ’ όσα χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση των παραπάνω δωματίων δεν είναι ακριβό ή φανταχτερό. Απλά και καθημερινά αντικείμενα από προηγούμενε δεκαετίες χρησιμοποιήθηκαν χωρίς, επί της ουσίας, η φυσική τους υπόσταση να αλλάξει.

Σίγουρα όλα κρύβουν μια ιστορία κι ίσως εκεί να είναι η μαγεία. Ετούτη η μαγεία όμως υπάρχει μονάχα στον κόσμο των ρομαντικών.

Για όλους τους υπόλοιπους είναι απλώς ένας τρόπος να χρησιμοποιούν σωστά τα χρώματα και τα αντικείμενα τοποθετώντας τα με τρόπο αισθητικά αποδεκτό και ισορροπημένο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Ιδέες για ένα Μοντέρνο Υπνοδωμάτιο!

.

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο: Δείτε ιδέες για να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας με σύγχρονες πινελιές.

Κάντε το Δωμάτιο σας Σουίτα Πέντε Αστέρων Εύκολα και Οικονομικά!

.

Ακόμη ονειρεύεστε το δωμάτιο του υπέροχου ξενοδοχείου που περάσατε τις διακοπές γιατί ήταν πιο στυλάτο, πιο πολυτελές, πιο προσεγμένο, πιο άνετο, γενικά... «πιο» σε όλα του από το σπίτι σας. Ποιος είπε πως δεν μπορείτε να το έχετε;

Οι πιο Οικονομικές και Ωραίες Ιδέες Διακόσμησης για την Κρεβατοκάμαρα

.

Αυτές είναι οι οικονομικές λύσεις που θα μεταμορφώσουν την κρεβατοκάμαρά σας.

Απλές Ιδέες για ένα Sexy Υπνοδωμάτιο

.

Αν οι φίλοι σας sexy σας ανεβάζουν θερμόαιμους σας κατεβάζουν σταθείτε στο ύψος του τίτλου που σας έχει δοθεί.

Δημιουργήστε το πιο Χαλαρωτικό Υπνοδωμάτιο με αυτές τις Πανέξυπνες Ιδέες!

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο υπνοδωμάτιο με τις υπέροχες, οικονομικές ιδέες που σας δίνουμε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φυτά
Ο πιο Απλός Τρόπος για να Διακοσμήσετε Ακόμα και την πιο Μικρή Κουζίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπατονέτες: 11 Χρήσεις τους στο Σπίτι που δεν Φαντάζεστε!