6 Λόγοι για να Βάλετε τη Ρίγα στο Καθιστικό σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

6 Λόγοι για να Βάλετε τη Ρίγα στο Καθιστικό σας

Οι ρίγες αγαπιούνται σχεδόν απ' όλους και είναι από τα λίγα πράγματα που η εφαρμογή τους μπορεί να προσθέσει πολλούς πόντους στη διακόσμηση ενός χώρου. Μια ματιά παρακάτω θα σας πείσει πως η ρίγα έχει θέση και στο δικό σας καθιστικό. 

Ριγέ με φλοράλ Συνδυάστε για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα ριγέ και φλοράλ (με μεγάλα λουλούδια) ταπετσαρίες. Για να το κάνετε σωστά επιλέξτε την ταπετσαρία με τα λουλούδια για τη μεγαλύτερη επιφάνεια του τοίχου του καθιστικού σας και τη ριγέ για εξοχές όπως τα δοκάρια. Η ρίγα της ταπετσαρίας θα πρέπει να είναι λεπτή και να τοποθετηθεί με οριζόντια φορά καθώς θα καλύπτει τη μικρότερη επιφάνεια. Στην περίπτωση που οι φλοράλ ταπετσαρίες που θα επιλέξετε είναι πολύχρωμες, διαλέξτε ρίγες ασπρόμαυρες όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και με το χαλί για να είναι σαν συνέχεια του τοίχου, διαφορετικά επιλέξτε ένα μονόχρωμο λευκό χαλί.

Δείτε 6 Περίεργα Μέρη που Μπορείτε να Βάλετε Ταπετσαρία

Τοποθετήστε λευκά κάδρα στην επιφάνεια με τις ρίγες και βάλτε σε αυτά την ίδια ταπετσαρία με κάθετη φορά.

Τοποθετήστε λευκά κάδρα στην επιφάνεια με τις ρίγες και βάλτε σε αυτά την ίδια ταπετσαρία με κάθετη φορά.

Οριζόντιες ρίγες Βάλτε τη ρίγα σε όλες τις επιφάνειες του καθιστικού και σε διάφορες μορφές της. Ψιλές και φαρδιές ρίγες στον τοίχο, στα ριχτάρια, στο χαλί, στις κουρτίνες. Προτιμήστε τις οριζόντιες ρίγες για τον τοίχο και τον καναπέ για να δώσουν μήκος, και επιλέξτε κάθετες για τα υφάσματα στα μικρότερα έπιπλα του σαλονιού όπως της πολυθρόνας. Για τις κουρτίνες επιλέξτε μονόχρωμα ύφασμα με μικρές οριζόντιες λεπτομέρειες. Εάν τα έπιπλα σας είναι μονόχρωμα χρησιμοποιήστε ριχτάρια για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με μικρότερο κόστος.

Μερικές μεταλλικές λεπτομέρειες θα δώσουν αισθητική ισορροπία στο χώρο.

Μερικές μεταλλικές λεπτομέρειες θα δώσουν αισθητική ισορροπία στο χώρο.

Ριγέ υφάσματα Σε ένα καθιστικό που επικρατούν οι ανοιχτές αποχρώσεις στους τοίχους και στα έπιπλα δώστε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα αμέσως κάνοντας κάποια από αυτά το επίκεντρο του καθιστικού. Ντύστε με ριγέ υφάσματα τις πολυθρόνες και επικεντρώστε τα βλέμματα εκεί. Το χρώμα της ρίγας θα μαγνητίζει και θα απορροφά όλη την μονότονη ενέργεια του χώρου. Με μια απλή κίνηση όπως αυτή το καθιστικό σας θα έχει άλλο αέρα.

Συμπληρώστε τη διακόσμηση του χώρου με μίξη μοτίβων ρίγας και ασπρόμαυρων γεωμετρικών σχεδίων στα υφάσματα.

Συμπληρώστε τη διακόσμηση του χώρου με μίξη μοτίβων ρίγας και ασπρόμαυρων γεωμετρικών σχεδίων στα υφάσματα.

Πώς να Αλλάξετε Μόνοι σας Ταπετσαρία σε Μια Καρέκλα

Παλ αποχρώσεις Σε ένα μίνιμαλ καθιστικό όπου τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο επικρατούν χρησιμοποιήστε ρίγες με έντονες γωνίες σε παλ αποχρώσεις. Η απλότητα και η φρεσκάδα τους θα αλλάξουν με μιας την αισθητική του χώρου. Αφεθείτε στην παιδικότητα των σχεδίων και των χρωμάτων και γευτείτε την αίσθηση της νιότης.  Συμπληρώστε τα διακοσμητικά του χώρου με μαξιλάρια τα υφάσματα των οποίων θα είναι σε εξίσου παλ αποχρώσεις με γεωμετρικά μοτίβο.

Αλλάξτε Ολόκληρο το Καθιστικό σας με 9 Πανέξυπνες Ιδέες!

Λευκά διακοσμητικά βάζα για τις επιφάνειες του τραπεζιού είναι ότι πρέπει για να συμπληρωθεί αισθητικά το καθιστικό σας.

Λευκά διακοσμητικά βάζα είναι ότι πρέπει για να συμπληρωθεί αισθητικά το καθιστικό σας.

Γκρι ρίγες Βάλτε τη ρίγα περιμετρικά στα ψηλότερα σημεία του καθιστικού σας σε μια απόχρωση του γλυκού γκρι και χαρίστε στο χώρο μερικούς πόντους παραπάνω. Συνήθως λένε πως η ρίγα κόβει πόντους όμως με αυτή την τεχνική των διαφορετικών μεγεθών της ρίγας στα ψηλότερα σημεία του τοίχου απλώς θα μπερδέψετε, υπέρ σας, τους θεατές! Η διακεκομμένη εικόνα του χρώματος του τοίχου θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως ο χώρος είναι ψηλότερος απ’ ότι στην πραγματικότητα. Για την επιπλέον διακόσμηση του τοίχου με κάδρα προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις με ήσυχα θέματα και τοποθετήστε τα εντός των ορίων των ριγών.

Χρησιμοποιείστε διαφορετικά μοτίβο σε κάθε υφασμάτινη επιφάνεια των επίπλων και αφήστε τα να αναδειχθούν το καθένα για το μοναδικό του ύφος.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μοτίβο σε κάθε υφασμάτινη επιφάνεια των επίπλων και αφήστε τα να αναδειχθούν το καθένα για το μοναδικό του ύφος.

Αυτό το Στιλάτο Αντικείμενο Μπορεί να Κάνει κάθε Χώρο να Δείχνει Μεγαλύτερος!

Μπλε-λευκές ρίγες Ρίγα χωρίς ναυτικό ύφος δε γίνεται άλλωστε αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος της ύπαρξής της! Κάντε ρίγες λευκές και μπλε σε ίσες διαστάσεις μεταξύ τους και συμπληρώστε αισθητικά το απόλυτο ναυτικό λουκ με χρυσά μπαρόμετρα πλοίων (μπορείτε να βρείτε σε παλαιοπωλεία). Αν το κόστος για την απόκτησή τους δεν είναι για τα δεδομένα σας δεν υπάρχει κανένας λόγος στεναχώριας. Αντικαταστήστε την ιδέα με ρολόγια τοίχου με χρυσή κάσα και λευκό καντράν. Τέλος, βάλτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με μεγάλο καπέλο σε απόχρωση ίδια με αυτή του καραβόσχοινου. Αν θεωρείτε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δυσεύρετο αγοράστε με το μέτρο το ύφασμα της επιλογής σας και με τη βοήθεια κόλλας σε μορφή σπρέϊ, ντύστε το καπέλο μόνοι σας στην απόχρωση ακριβώς που επιθυμείτε.

Ένα χαλί σε εξίσου μπλε απόχρωση με καλοκαιρινή ύφανση θα απογειώσει το ναυτικό λουκ του καθιστικού σας.

Ένα χαλί σε εξίσου μπλε απόχρωση με καλοκαιρινή ύφανση θα απογειώσει το ναυτικό λουκ του καθιστικού σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε 6 Πράγματα με τα Οποία Μπορείτε να Διακοσμήσετε τον Τοίχο σας!

.

Κάντε τους τοίχους του σπιτιού σας σούπερ καλοκαιρινούς με μερικές ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις!

Οι 5 πιο Ροζ Αποχρώσεις του Γκρι στο Καθιστικό σας

.

Συνδυασμός γκρι – ροζ: Η επιτομή της χαλαρότητας και της δροσιάς!

Καλοκαιρινή Ανανέωση: 7 Ιδέες Για Ανάλαφρη Διακόσμηση Με Ελάχιστα Χρήματα!

.

Λίγη μπογιά και μερικές έξυπνες αλλαγές θα φέρουν στο σπίτι σας καλοκαιρινό αέρα χωρίς να χαλάσετε του κόσμου... τα χρήματα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καλοκαιρινή Διακόσμηση: 6 Οικονομικές Προτάσεις για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή η Κουζίνα Εξοικονομεί και την Παραμικρή Γωνία του Χώρου σας