Πώς να Αφαιρέσετε Πανεύκολα Λεκέδες από Γάλα!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Πώς να Αφαιρέσετε Πανεύκολα Λεκέδες από Γάλα!

Αρκούν 3 κινήσεις για να εξαφανίσετε εύκολα τους λεκέδες από γάλα από κάθε ύφασμα.

Μπορεί οι λεκέδες από γάλα να μην σας φαίνονται μπελάς: άλλωστε το γάλα έχει λευκό χρώμα και υγρή μορφή. Αυτό που ενδεχομένως αγνοείτε είναι ότι μπορεί να αφήσει ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες και υποκίτρινα σημάδια ακόμα και μετά το καθάρισμα πλυντήριο ή στο χέρι. Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες από γάλα από κάθε υφασμα με τρεις κινήσεις.

1 Έπεσε γάλα μόλις στον καναπέ, το χαλί ή την αγαπημένη μπλούζα σας; Αφαιρέστε το υφασμάτινο κάλυμμα και τοποθετήστε το αμέσως σε μια λεκάνη με κρύο νερό για 5-10 λεπτά. Σε αυτή τη φάση, καλό είναι να αποφύγετε να βουτήξετε το ύφασμα ακόμα και σε χλιαρό νερό μιας και οι πιο ζεστές θερμοκρασίες ενδέχεται να σκουρύνουν τον λεκέ. Τέλος, να θυμάστε ότι, γενικά, είναι καλό να καθαρίζετε τους λεκέδες από γάλα όσο είναι ακόμα νωποί.

2 Αν οι λεκέδες επιμένουν ακόμα και αφότου αφαιρέσετε το ύφασμα από τη λεκάνη με το κρύο νερό, τότε ρίξτε λίγο απορρυπαντικό στην επιφάνεια τους. Στη συνέχεια, αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει σε χλιαρό νερό για μισή ώρα, φροντίζοντας, ωστόσο, να τρίβετε απαλά τη λερωμένη περιοχή κάθε 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία, θα βοηθήσει το απορρυπαντικό να «σπάσει» τη συνοχή του λεκέ και να εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος.

3 Ξεπλύνετε καλά το ύφασμα. Έπειτα, περάστε τη λερωμένη περιοχή με ένα σπρέι ειδικό για την απομάκρυνση λεκέδων και αφήστε το να δράσει για 7-10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή μέχρι να εξαφανιστούν τελείως οι λεκέδες από την επιφάνεια του υφάσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Αφαιρέσετε Λεκέ Σοκολάτας ή Μελιού από τα Υφάσματα

.

Δείτε πώς να καθαρίσετε τον λεκέ σοκολάτας και μελιού από τα χαλία και τους καναπέδες σας.

Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα αντικείμενα και αξεσουάρ

.

Ο καθαρισμός λεκέδων επάνω από το δέρμα εξαρτάται από τον τύπο του. Αν είναι απορροφητικό θα βγει πιο δύσκολα, ενώ αν έχει κάποια προστατευτική επικάλυψη θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Δείτε εύκολους και οικολογικούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε προτού πάτε στον ειδικό.

Οι Σίγουροι Τρόποι για να Εξαφανίσετε Ακόμη 6 Επίμονους Λεκέδες

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και εξολοθρεύστε ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες εύκολα και -προπάντων- αποτελεσματικά.

Κάντε τον Λεκέ από Μελάνι Παρελθόν με 2 Υλικά

.

Το παιδί σας αποφάσισε να... ζωγραφίσει πάνω στα ρούχα του; Ορίστε πώς θα ξεφορτωθείτε τους λεκέδες από μελάνι.

«Πώς Μπορώ να Βγάλω τον Λεκέ από Χλωρίνη;»

.

Απαντήσαμε στην αναγνώστριά μας Μαρίνα Μαντά από τη Νέα Σμύρνη πώς μπορεί να βγάλει τον δύσκολο λεκέ από χλωρίνη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητική Απορία: Που Γίνεται η Αποθήκευση στη Μίνιμαλ Διακόσμηση;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Ντουλάπα Διασήμων με τα Μυστικά της Στιλίστριάς τους!