16 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε σε Δημόσιες Τουαλέτες

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

16 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε σε Δημόσιες Τουαλέτες

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να εκτεθούμε σε διαφόρων ειδών μικρόβια. Μια δημόσια τουαλέτα, όμως, μπορεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη δοκιμασία όλων.

Είναι αλήθεια πως μερικές φορές το ασυγκράτητο χτυπά την πόρτα ενώ βρισκόμαστε μίλια μακριά από το σπίτι. Τι κάνουμε τότε;

Α. Κάνουμε υπομονή μέχρι να γυρίσουμε σπίτι;

Β. Χρησιμοποιούμε πάνες για ενήλικους;

Γ. Χρησιμοποιούμε μια οποιαδήποτε τουαλέτα δημόσιας χρήσης;

Το πρώτο ερώτημα απορρίπτεται εξαρχής αφού μόλις αναφέρθηκε πως είμαστε μίλια μακριά από το σπίτι και το ασυγκράτητο χτυπά επίμονα την πόρτα εξόδου. Το δεύτερο ερώτημα από την άλλη θα ήταν μια καλή λύση αν εκτός της πάνας τα φυσικά δόντια είχαν αντικατασταθεί από τεχνητή οδοντοστοιχία. Καταλήγοντας αναπόφευκτα στις δημόσιες τουαλέτες, ως λύση ανάγκης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν κάποια πράγματα που αναφέρονται ως «Νόμοι επί της Χρήσεως Δημοσίων Τουαλετών».

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας πως με το δίδυμο «δημόσια τουαλέτα» νοείται οποιαδήποτε εκτός της προσωπικά οικιακής χρήσεως τουαλέτας που βρίσκεται υπό καθεστώς δημόσιας χρήσης.

Στο χώρο μιας δημόσιας τουαλέτας μπορεί να βρίσκονται πολλοί παθογόνοι μικροοργανισμοί. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να τους κρατήσουμε όσο γίνεται μακριά μας τηρώντας απλώς τους παρακάτω νόμους.

 • Δεν καθόμαστε ποτέ σε λεκάνη δημόσιας τουαλέτας. Ο κίνδυνος του να κολλήσουμε μικρόβια είναι μεγάλος και σίγουρα όχι μέσω του δέρματος.
 • Δεν χρησιμοποιούμε χαρτί τουαλέτας στο κάθισμα της λεκάνης. Η χρήση του χαρτιού δεν αποτρέπει τα μικρόβια από το να μας πλησιάσουν. Μια ασφαλής απόσταση από τη λεκάνη είναι η πιο ενδεικτική λύση.
 • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το πιγκάλ αν πρώτα δεν τυλίξουμε τη λαβή με ένα κομμάτι χαρτί. Το πιγκάλ είναι το πιο επιρρεπές στα μικρόβια από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μέσα στην τουαλέτα.  Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μη χρησιμοποιείται και καθόλου. Λίγη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
 • Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χαρτί τουαλέτας στις δημόσιες τουαλέτες γιατί απλώς ποτέ δεν ξέρουμε που μπορεί να ήταν νωρίτερα. Χρησιμοποιείστε κατά προτίμηση χαρτομάντιλα αντί για χαρτί τουαλέτας.
 • Δεν τραβάμε ποτέ καζανάκι με γυμνά χέρια. Ένα κομμάτι χαρτί θα μπορέσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στα χέρια και το μπουτόν.
Τραβάμε πάντα καζανάκι πριν αλλά και μετά από κάθε χρήση με κλειστό το καπάκι.

Τραβάμε πάντα καζανάκι πριν αλλά και μετά από κάθε χρήση με κλειστό το καπάκι.

Έτσι θα Κάνετε Οικονομία στο Καζανάκι!

 • Δεν τραβάμε ποτέ καζανάκι προτού κλείσουμε το κάθισμα της λεκάνης. Τα μικρόβια που εκτοξεύονται μέσω το μικροσταγονιδίων είναι ικανά πέραν της τουαλέτας να προσβάλουν όλα τα ρούχα μας.
 • Δεν ακουμπάμε ποτέ με γυμνά χέρια πόμολα και βάνες νερού. Όσο κι αν εσείς πλένετε τα χέρια σας σωστά δεν μπορείτε να ξέρετε τι έκαναν οι προηγούμενοι. Ένα κομμάτι χαρτί είναι αρκετό για να σας προφυλάξει από τα στοιχειώδη.
 • Πλένουμε τα χέρια πριν τη χρήση της τουαλέτας αλλά και αμέσως μετά με σαπούνι και όχι με σκέτο νερό. Η μετάδοση μικροβίων μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στάδιο.
Πλένουμε πάντα τα χέρια με σαπούνι.

Πλένουμε πάντα τα χέρια με σαπούνι.

 • Δεν ακουμπάμε την πόρτα εξόδου κατά την αναχώρηση. Όσο καλά κι αν πλύνατε τα χέρια σας νωρίτερα τώρα πια θα είναι και πάλι βρώμικα.
 • Δεν εισβάλουμε ποτέ σε τουαλέτα χωρίς πρώτα να χτυπήσουμε την πόρτα. Οι αναπάντεχες συναντήσεις αυτού του είδους δεν θα ωφελήσουν κανένα.
 • Δεν χρησιμοποιούμε στεγνωτήρες χεριών. Αμφιλεγόμενες έρευνες καταδεικνύουν πως οι στεγνωτήρες χεριών διασκορπούν μέσω του αέρα τα μικρόβια σε όλο το χώρο. Όπως κι αν έχει χρησιμοποιείστε καλύτερα ένα χαρτομάντιλο για να μην αφυδατώνουμε τελείως τις παλάμες μας.
Χρησιμοποιήστε χειροπετσέτες αντί για ηλεκτρικούς στεγνωτήρες για να μην αφυδατώνετε τελείως τις παλάμες σας.

Χρησιμοποιήστε χειροπετσέτες αντί για ηλεκτρικούς στεγνωτήρες για να μην αφυδατώνετε τελείως τις παλάμες σας.

 • Δεν πηγαίνουμε ποτέ σε μια δημόσια τουαλέτα χωρίς τα απαραίτητα εφόδια (χαρτομάντιλα, υγρομάντιλα και σαπούνι). Πάντα υπάρχει η περίπτωση του να μη βρείτε τίποτε από αυτά μέσα σε μια δημόσια τουαλέτα.
 • Δεν κλειδώνουμε ποτέ την πόρτα της τουαλέτας αν πρώτα δεν ελέγξουμε πως λειτουργεί σωστά η κλειδαριά. Άντε να σας βγάλουν μετά!
Μην κλειδώσετε ποτέ την πόρτα της τουαλέτας αν πρώτα δε σιγουρευτείτε πως λειτουργεί σωστά.

Μην κλειδώσετε ποτέ την πόρτα της τουαλέτας αν πρώτα δε σιγουρευτείτε πως λειτουργεί σωστά.

 •  Δεν πηγαίνουμε ποτέ σε δημόσια τουαλέτα χωρίς τη συνοδεία της τηλεφωνικής κινητής μας συσκευής. Αν και ποτέ δεν ξέρετε που μπορεί να χρειαστεί κρατήστε τη σε ασφαλές μέρος και φυσικά μακριά από τη λεκάνη.
 • Αποχωρώντας αφήνουμε πάντα το χώρο όπως θα θέλαμε να τον βρούμε ακόμη κι αν τον βρήκαμε σε διαφορετική κατάσταση απ’ ότι ελπίζαμε. Αν όλοι το κάνουμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Αφήνουμε πάντα το χώρο καθαρό όπως θα θέλαμε να τον βρούμε.

Αφήνουμε πάντα το χώρο καθαρό όπως θα θέλαμε να τον βρούμε.

 • Μετά από επίσκεψη σε δημόσια τουαλέτα καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση των παπουτσιών μέσα στο σπίτι. Όσα πατήσατε εκεί μέσα (συμπεριλαμβανομένου των υγρών μέσα στην τουαλέτα που δυστυχώς νερό δεν είναι) θα μεταφερθούν σε χρόνο dt σε όλη την επικράτεια του σπιτιού σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Tips για να Διατηρήσετε το Μπάνιο Καθαρό για Περισσότερες Ημέρες!

.

Γιατί να καθαρίζετε κάθε μέρα το μπάνιο; Με αυτά τα κόλπα θα μείνει αυτό καθαρό -κι εσείς ήσυχοι- για περισσότερες ημέρες.

Αυτά Είναι τα Gadget Μπάνιου που δεν Ξέρετε ότι Θέλετε

.

Ενισχύστε την τουαλέτα σας με μερικά οικονομικά gadget που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

8 Πράγματα που δεν Πρέπει να Ρίχνετε στην Τουαλέτα

.

Μην ρίχνετε αυτά τα 8 αντικείμενα στην τουαλέτα σας.

Το Πώς Κρεμάτε το Χαρτί Υγείας Λέει Πολλά για Εσάς!

.

Ο τρόπος που κρεμάτε το χαρτί υγείας αποκαλύπτει πράγματα για την προσωπικότητά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Από ποιες Μορφές Καρκίνου είναι Προστατευμένοι οι Άνδρες που Γυμνάζονται

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καλτσόνε με Κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη