Από ποιες Μορφές Καρκίνου είναι Προστατευμένοι οι Άνδρες που Γυμνάζονται

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Από ποιες Μορφές Καρκίνου είναι Προστατευμένοι οι Άνδρες που Γυμνάζονται

Η σωματική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή αλλά και η αποφυγή παραγόντων κινδύνου που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη μείωση της επίπτωσης χρόνιων καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και του καρκίνου.

Με την ηλικία όμως, μειώνεται συνήθως η σωματική δραστηριότητα, ενώ αυξάνει αντίστροφα η επίπτωση του καρκίνου.

Η εκτίμηση της σωματικής δραστηριότητας υπόκειται συχνά σε υποκειμενικές αξιολογήσεις και γίνεται με τη χρήση ερωτηματολογίων.

Η μέτρηση της καρδιοαναπνευστικής φυσικής κατάστασης αποτελεί πιο αντικειμενική μέθοδο για την εκτίμηση της μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας του ατόμου.

Μέχρι σήμερα, παρ’ ότι η σωματική δραστηριότητα έχει συσχετισθεί με μείωση της επίπτωσης διαφόρων νεοπλασμάτων, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για την επίδραση της καρδιοαναπνευστικής φυσικής κατάστασης.

Το ερώτημα αυτό διερευνήθηκε σε πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε στη Σουηδία και συμπεριέλαβε περίπου 180.000 άνδρες ηλικίας άνω των 18 ετών.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα της αξιολόγησης της κατάστασης υγείας που πραγματοποιείται σε Σουηδούς πολίτες και συγκεκριμένα το δείκτη μέγιστης κατανάλωσης οξυγόνου (VO2max) μετά από υπομέγιστη άσκηση. Από τις εθνικές βάσεις δεδομένων νεοπλασιών και θανάτων συνελέγησαν τα αντίστοιχα δεδομένα για τον υπό μελέτη πληθυσμό.

Η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς με υψηλότερο δείκτη VO2max είχαν τη χαμηλότερη επίπτωση και κίνδυνο θανάτου από καρκίνο παχέος εντέρου και πνεύμονα και χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο προστάτη.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Πόση Άσκηση Μειώνεται Κατά 18% ο Κίνδυνος Καρκίνου

.

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η ενσωμάτωση ασκήσεων με σύντομες εκρήξεις ενέργειας στην καθημερινή σας ρουτίνα, που μπορούν να γίνουν και στο σπίτι, μπορείτε όχι μόνο να ενισχύσετε τη γενική σας υγεία, αλλά και ενδεχομένως να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Πολυβιταμίνες: Ο Ρόλος τους στην Υγεία των Ανδρών

.

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών μπορεί να βελτιώσει τους βιοδείκτες σε υγιείς ηλικιωμένους άνδρες έδειξε νέα μελέτη.

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Αντικαρκινικές Τροφές

.

Αυτές είναι οι 7 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να τρώτε για να προφυλαχθείτε από τον καρκίνο.

Τα 2 Σημεία που Πρέπει Οπωσδήποτε να Βάζετε Αντηλιακό

.

2 σημεία που πολλοί ξεχνάνε και κρύβουν μεγάλο κίνδυνο.

Νέα Μελέτη: Ποια Φυτά στο Σπίτι Μειώνουν τον Κίνδυνο Εμφάνισης Καρκίνου

.

Οι άνθρωποι που γεμίζουν το σπίτι τους με φυτά, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπισκότα Βρόμης από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

16 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε σε Δημόσιες Τουαλέτες