3 Λόγοι που Μυρίζουν Άσχημα τα Ρούχα Αμέσως Μετά το Πλύσιμο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

3 Λόγοι που Μυρίζουν Άσχημα τα Ρούχα Αμέσως Μετά το Πλύσιμο

Τα ρούχα αμέσως μετά το πλύσιμο πολλές φορές τυχαίνει να μην μυρίζουν ωραία ακόμα και αν χρησιμοποιήσατε το αγαπημένο σας απορρυπαντικό και μαλακτικό. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι πάντα ένας γι' αυτό και η ανακάλυψη της βασικής αιτίας της μυρωδιάς είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνήθως ισχύουν οι τρεις πιθανοί λόγοι που θα δείτε παρακάτω:

Αφήσατε τα ρούχα αρκετή ώρα μέσα στο πλυντήριο αφού τελείωσε το πρόγραμμα πλύσης

Καλό είναι να μην ξεχνάτε τα ρούχα μέσα στον κάδο μόλις πλυθούν ακόμα και αν έχετε ανοίξει το πορτάκι γιατί εγκλωβίζεται μέσα τους υγρασία. Στην περίπτωση αυτή μυρίζουν άσχημα λόγω της ανάπτυξης βακτηρίων και μούχλας. Ακόμα και αν τα βγάλετε και τα αφήσετε έξω να στεγνώσουν η μυρωδιά θα παραμείνει. Επομένως καλό είναι να κάνετε τον κόπο να τα ξαναπλύνετε.

Έχουν συσσωρευτεί βακτήρια στο πλυντήριο

Ένας άλλος λόγος που τα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα μετά το πλύσιμο είναι τα βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί μέσα σε αυτό. Συνήθως συγκεντρώνεται μούχλα στο δοχείο όπου βάζετε το απορρυπαντικό και το μαλακτικό. Για να το καθαρίσετε αφαιρέστε το και μουλιάστε το μέσα σε μία λεκάνη με καυτό νερό και λίγη χλωρίνη. Ξεπλύνετέ το καλά και σκουπίστε το και με το ειδικό αντιβακτηριδιακό απορρυπαντικό. Αν η μούχλα επιμένει στις γωνίες πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε τη στα σημεία όπου βρίσκεται για να την απομακρύνετε.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη μουλιάστε το δοχείο σε καυτό νερό στη λεκάνη και ρίξτε μέσα λευκό ξίδι.

Πάρα πολύ απορρυπαντικό

Σίγουρα το λίγο απορρυπαντικό δεν θα κάνει σωστή δουλειά. Ούτε όμως και μια υπερβολική δόση δεν πρόκειται να βοηθήσει. Ο  πολύς αφρός που συγκεντρώνεται στην πραγματικότητα παγιδεύει τα βακτήρια στο ύφασμα των ρούχων. Εάν έχετε βγάλει ποτέ τα ρούχα σας και τα νιώθετε λίγο πιο βαριά ή σαν να κολλάνε, αυτό θα μπορούσε να είναι απορρυπαντικό που κρατάει τη μυρωδιά σε αυτά.

Αυτό συμβαίνει συχνότερα στα ρούχα προπόνησης ή οποιοδήποτε συνθετικό ύφασμα που έχει απορροφήσει πολύ ιδρώτα. Πλύνετε τα ρούχα με περίπου ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι για να απομακρυνθεί το απορρυπαντικό με ασφαλή τρόπο.

Επομένως πριν από κάθε πλύσιμο, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό το δοχείο του απορρυπαντικού, ότι χρησιμοποιείτε το σωστό πρόγραμμα για τα υφάσματα που πλένετε και ότι έχετε βάλει την ακριβή ποσότητα απορρυπαντικού αλλά και μαλακτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαγειρική Σόδα: 4 Έξυπνες Χρήσεις της στα Ρούχα του Πλυντηρίου!

.

Αυτές είναι οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο πλυντήριο και όχι μόνο.

Το Έξυπνο Tip για να Μοσχοβολάνε τα Παπούτσια σας!

.

Κάντε τα παπούτσια σας να μυρίζουν όμορφα με αυτό το έξυπνο tip.

Να τι δεν Πρέπει Ποτέ να Βάλετε στο Πλυντήριο Ρούχων!

.

Δείτε τι δεν πρέπει να μπαίνει με τίποτα στο πλυντήριο ρούχων.

5 Aνατρεπτικές Χρήσεις της Ασπιρίνης για το Σπίτι σας!

.

Αυτές οι χρήσεις της ασπιρίνης θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αποφασίσετε ότι Ήρθε η Ώρα για Εκκαθάριση στη Ζωή σας (Κυριολεκτικά και Μεταφορικά)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πατάτες Jacket στον Φούρνο Μικροκυμάτων από τον Άκη Πετρετζίκη