Το «Waiting Mode» Ευθύνεται για τα Πράγματα που δεν «Προλαβαίνεις» να Κάνεις
Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣΣύμφωνα με τη θεραπεύτρια Amy Braun, η «λειτουργία αναμονής» στην οποία μπορεί να βρίσκεσαι συχνά πηγάζει από το άγχος σου.
Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, οι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που πολλές φορές αναβάλλουν τα πράγματα που έχουν να κάνουν μέσα στη μέρα τους - για χάρη ενός πιο σημαντικού γεγονότος - κι έτσι το μόνο που «καταφέρνουν» είναι να μην κάνουν τίποτα.
Στην δεύτερη αυτή κατηγορία ανθρώπων, τα άτομα μπαίνουν όπως εξηγεί η θεραπεύτρια Amy Braun, σε «waiting mode», δηλαδή σε «λειτουργία αναμονής». Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη λειτουργία «ενεργοποιείται», όταν για παράδειγμα έχεις ένα ραντεβού σημαντικό για σένα - ας πούμε το απόγευμα στις 5 - και μέχρι εκείνη την ώρα δεν κάνεις τίποτα άλλο. Είσαι σε μια αναμονή μέχρι να έρθει η ώρα του ραντεβού σου.
Η «λειτουργία αναμονής» δεν είναι κάτι σπάνιο που μπορεί να έχεις, αντίθετα είναι αρκετά κοινή και πολλοί είναι οι Tik Tokers που μοιράζονται την εμπειρία τους στη δημοφιλή πλατφόρμα συγκεντρώνοντας πολλά views.
Aν και συχνά, όπως λένε οι ειδικοί συνδέεται με τη ΔΕΠΥ, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και το πιο πιθανό είναι να εμφανίζεται πριν από σημαντικά γεγονότα, όπως ραντεβού με γιατρό, εξετάσεις ή συνέντευξη για δουλειά.
Κάποιες φορές βέβαια, το να σταματάς να κάνεις κάποια πράγματα για να είσαι προετοιμασμένη για κάποιο ραντεβού δεν είναι παράλογο. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο να μην πας για εκείνον τον καφέ με τη φίλη σου πριν από μια συνέντευξη για δουλειά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να καθυστερήσεις είτε επειδή θα περνάς πολύ καλά είτε επειδή μπορεί να «πέσεις» σε κίνηση.
Αν όμως, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να είσαι αναβλητική/ος - όπως ένα σημαντικό ραντεβού - τότε ίσως αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την εκτελεστική σου λειτουργία. Δηλαδή, ίσως έχεις πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχείς, σχεδιάζεις, οργανώνεις και παρακολουθείς τις δραστηριότητες και τις ευθύνες σου, εξηγεί η θεραπεύτρια Sarah Shapiro στο www.bustle.com. Και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι κολλημένος στην προσπάθειά σου να δώσεις προτεραιότητα στη λίστα υποχρεώσεών σου.
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο queen.gr