Την Aιτία της Kαρδιακής Aνεπάρκειας Ανακάλυψαν οι Eπιστήμονες

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Την Aιτία της Kαρδιακής Aνεπάρκειας Ανακάλυψαν οι Eπιστήμονες

Η καρδιακή ανεπάρκεια συχνά διαγιγνώσκεται, μόνο αφού η καρδιά έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι αιτίες που την προκαλούν είναι άγνωστες για το 70% των ανθρώπων που εμφανίζουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Ερευνητές στο The Hospital for Sick Children (SickKids) ανακάλυψαν ότι ένα από τα πρώτα σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας είναι η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η καρδιά παράγει ενέργεια. Τα ευρήματα αυτά προσφέρουν έναν πιθανό τρόπο πρόληψης της καρδιακής ανεπάρκειας, πριν αρχίσει δηλαδή να κλονίζεται η υγεία της καρδιάς.

Τα ευρήματα μπορούν επίσης να εξηγήσουν την ποικιλία των αιτιών που ευθύνονται για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Σε μια υγιή καρδιά, μια πρωτεΐνη που ονομάζεται λυσίνη απομεθυλάση 8 (Kdm8) βοηθά στην ισορροπημένη χρήση ενέργειας, μια διαδικασία γνωστή ως μεταβολισμός, καταστέλλοντας την TBX15, μια άλλη πρωτεΐνη που μειώνει την παραγωγή ενέργειας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων για την έκφραση γονιδίων, τη διαδικασία με την οποία το DNA μετατρέπεται σε πρωτεΐνες, σε ανθρώπινες καρδιές προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας και διαπίστωσε ότι η KDM8 ήταν λιγότερο ενεργή.

Αυτό επέτρεψε στην TBX15 να εκφραστεί περισσότερο, οδηγώντας σε αλλαγές στο μεταβολισμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το TBX15 εκφραζόταν σε υψηλότερα επίπεδα σε καρδιές όπου τα γονίδια παραγωγής ενέργειας καταστέλλονταν πιο έντονα.

«Υπάρχουν πολλά γονίδια που βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγής ενέργειας στο σώμα μας, αλλά μπορέσαμε να εντοπίσουμε αλλαγές σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες που συμβαίνουν πολύ πριν από την επιδείνωση της καρδιάς», λέει ο Delgado-Olguín.

Αφού εντόπισαν την αλλαγή στην παραγωγή ενέργειας ως πρώιμο σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας, οι ειδικοί διερεύνησαν περαιτέρω πώς θα μπορούσαν να τροποποιηθούν οι μεταβολικές οδοί για την πρόληψη της ανεπάρκειας. Διαπίστωσαν ότι η οδός δινουκλεοτιδίου αδενίνης νικοτιναμιδίου (NAD+), η οποία ρυθμίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό, ήταν λιγότερο ενεργή. Η ομάδα κατάφερε να παρέμβει και να αποτρέψει την καρδιακή ανεπάρκεια σε ένα μοντέλο ποντικιού παρέχοντας ενέσεις NAD+ και ενισχύοντας την παραγωγή ενέργειας.

«Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να είναι δυνατή η αλλαγή ορισμένων μεταβολικών οδών για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας πριν ξεκινήσει η βλάβη στην καρδιά», λέει ο Delgado-Olguín. «Η έρευνά μας θέτει τις βάσεις για να εντοπίσουμε παιδιά και ενήλικες που μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και να βελτιώσουμε την ενεργειακή ισορροπία στην καρδιά τους για να την αποτρέψουμε».

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο οnmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 Τροφές που Διατηρούν πιο Νέα την Επιδερμίδα

.

H καθημερινή κατανάλωση αυτών των 5 τροφών "εξοπλίζει" τον οργανισμό με πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που κάνουν το πρόσωπο να λάμπει!

Η Μπύρα και το Κρασί Προστατεύουν από την Άνοια - Δείτε Πώς

.

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Δυσανεξία στη Γλουτένη: Πώς Συνδέεται με τον Κίνδυνο Καρδιακών Παθήσεων

.

Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου

Οι 4 πιο Yγιεινές Tροφές για το Πρωινό

.

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, γι' αυτό και πρέπει να τρώμε σωστά ώστε να έχουμε ενέργεια και καλύτερη υγεία!

Μοναξιά: Οι Επιπτώσεις Στην Υγεία της Καρδιάς

.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο η κοινωνική απομόνωση όσο και η μοναξιά, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπιτικός Γύρος Κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πόσες Θερμίδες Καίμε με Ένα Καυτό Μπάνιο;