Ο Χρόνιος Πόνος στη Μέση Ίσως και να είναι Μόνο... στο Μυαλό σας

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ο Χρόνιος Πόνος στη Μέση Ίσως και να είναι Μόνο... στο Μυαλό σας

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open μπορεί να παρέχει βασικές απαντήσεις στο πώς να βοηθήσετε άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο στην μέση.

Η μελέτη διερεύνησε την κρίσιμη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της διαχείρισης του πόνου σε χρόνιες παθήσεις. Εστίασε στον ρόλο των “αποδόσεων του πόνου” (το πώς τα άτομα με χρόνιους πόνους αντιλαμβάνονται τις βασικές αιτίες του πόνου τους) στην μείωση της σοβαρότητας της χρόνιας οσφυαλγίας.

Σύνδεση εγκεφάλου-πόνου: Κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

“Εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν χρόνιο πόνο και πολλοί δεν έχουν βρει λύσεις, καθιστώντας σαφές ότι κάτι λείπει στον τρόπο με τον οποίο τους διαγιγνώσκουμε και τους θεραπεύουμε”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ. Yoni Ashar, επίκουρος καθηγητής εσωτερικής ιατρικής στο Anschutz Medical Campus του πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Ο δρ. Ashar και η ομάδα του δοκίμασαν εάν η εκ νέου “απόδοση του πόνου” στο μυαλό ή στις εγκεφαλικές διεργασίες συσχετίστηκε με την ανακούφιση από τον πόνο στο πλαίσιο της θεραπείας επανεπεξεργασίας πόνου (PRT). Πρόκειται για μια θεραπεία, η οποία “διδάσκει” στους ασθενείς να αντιλαμβάνονται τα σήματα πόνου που στέλνονται στον εγκέφαλο ως λιγότερο απειλητικά. Στόχος τους ήταν να κατανοήσουν καλύτερα το πώς οι ασθενείς ανέρρωσαν από τον χρόνιο πόνο στην πλάτη. Η μελέτη αποκάλυψε ότι μετά την PRT, οι ασθενείς ανέφεραν μειωμένη ένταση πόνου στην μέση.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι η συζήτηση για τις αποδόσεις του πόνου με τους ασθενείς και η βοήθεια στο να κατανοήσουν ότι ο πόνος είναι συχνά 'απλά στο μυαλό μας' μπορεί να βοηθήσει στην μείωσή του”, είπε ο δρ. Ashar.

Αλλαγή της αντίληψης του πόνου για την καλύτερη διαχείρισή του
Για να μελετήσουν τα αποτελέσματα των αποδόσεων του πόνου, εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 150 ενηλίκων με μέτρια έως σοβαρή χρόνια οσφυαλγία στο πλαίσιο τυχαιοποιημένης δοκιμής για να λάβουν PRT.

Διαπιστώθηκε ότι τα δύο τρίτα των ατόμων που έλαβαν θεραπεία με PRT ανέφεραν ότι ήταν χωρίς πόνο ή σχεδόν χωρίς πόνο μετά τη θεραπεία, σε σύγκριση με μόνο το 20% της ομάδας ελέγχου που έλαβε ένα εικονικό φάρμακο.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο onmed.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθιστική Ζωή και Πόνοι: Τips που θα σας Κάνουν να Ισιώσετε!

.

Έτσι θα απαλλαγείτε από τους πόνους που σας προκαλεί η καθιστική ζωή.

Αρθρίτιδα Χεριών: Τι Είναι Καλύτερο για την Αντιμετώπιση του Πόνου

.

Εκατομμύρια άνθρωποι με αρθρίτιδα, καταφεύγουν στις ενέσεις στεροειδών ή υαλουρονικού οξέος στις αρθρώσεις των δακτύλων τους. Νέα ανασκόπηση δείχνει ότι παρά την ευρεία χορήγησή τους, στην πραγματικότητα δεν έχουν αποτέλεσμα.

Πόνος στις Αρθρώσεις: 5 Τροφές που ΔΕΝ Βοηθούν

.

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, περιορισμό των κινήσεων, καθώς επίσης θερμότητα και ερεθισμό των αρθρώσεων.

Πώς Συνδέονται οι Αϋπνίες με τον Πόνο στη Μέση

.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν σε κάποια φάση της ζωής τους πόνο στη μέση.

Πόνος στο Γόνατο: Γιατρός Εξηγεί τις Πιο Συχνές Αιτίες

.

Οι συχνότερες αιτίες αφορούν σε τραύμα, σε λοίμωξη, σε μεταβολικές ή εκφυλιστικές παθήσεις και σε νόσους του συνδετικού ιστού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τραγανή Πίτσα με Φύλλο Κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι Είναι το Συναισθηματικό Φαγητό και Πώς Επηρεάζει την Υγεία μας