Παιδιά διακοσμητές

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Παιδιά διακοσμητές

Ολοι οι γονείς θέλουν ένα σπίτι τακτοποιημένο, χωρίς ζωγραφισμένους τοίχους και παιχνίδια παντού! Κάτι τέτοιο όμως αποξενώνει τα παιδιά από το σπίτι. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να είστε όλοι, μικροί μεγάλοι, ευχαριστημένοι.

 • Είναι σημαντικό τα παιδιά να συμμετέχουν σε όλες τις αποφάσεις και να δείχνετε ότι η γνώμη τους μετράει. Αυτό τους δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ιδιοκτησίας και αυτοπεποίθησης.
 • Μην επιλέγετε μόνο έπιπλα και αντικείμενα για εσάς. Αγοράστε κομμάτια αποκλειστικά στο μέγεθος του παιδιού σας. Βρείτε τρόπους να εισάγετε ένα παιδικό στοιχείο στον κόσμο των μεγάλων, ώστε να απολαμβάνετε παρέα τους καλεσμένους σας!
 • Φροντίστε να υπάρχει αρμονία και συνέχεια στον χώρο. Διαφορετικά έχετε ένα σπίτι για «μεγάλους» με μικρές – αποκομμμένες – γωνιές για τα παιδιά. Δημιουργήστε ένα κοινό στυλ για όλους.
 • Επιλέξτε χρώματα που αντέχουν στη βρομιά, π.χ. γκρι, πράσινο, μπλε.
 • Διαλέξτε υφάσματα με απαλές υφές (π.χ. βαμβάκι, τσόχα), αφαιρούμενα και με αδιαβροχοποίηση.
liv-paidia-diakosmites-2x

Αντί για να βάλετε τα κάδρα στον τοίχο τοποθετήστε τα σε ένα ράφι. Σπάστε τη μονοτονία του λευκού με μια βούλα από μπογιά για κιμωλία σε κόκκινο χρώμα.​

 • Αξιοποιήστε το χολ ή τον διάδρομο διακοσμώντας τον με παιχνίδια, έντονα χρώματα και παιδικές ζωγραφιές σε όμορφες κορνίζες. Τα παιδιά θα νιώθουν περήφανα επιδεικνύοντας τα έργα τους.
 • Τοποθετήστε μερικά παιχνίδια σαν διακοσμητικά στα ράφια του καθιστικού, δείχνοντας στα παιδιά ότι το καθιστικό είναι κοινόχρηστος χώρος. Ετσι μαθαίνουν να εκτιμούν και να σέβονται τα πράγματα και των υπολοίπων.
 • Κάντε τον χώρο της κουζίνας πιο διασκεδαστικό βάφοντας μια επιφάνεια με μπογιά για μαυροπίνακα. Ταιριάζει σε όλα τα στυλ και κάνει τις υποχρεώσεις της ημέρας λιγότερο πιεστικές. Εμπλουτίστε κάθε δραστηριότητα με μικρά σκίτσα και χαριτωμένα μηνύματα ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.
 • Βάλτε τη δική τους καρέκλα στο τραπέζι, επιπλέον προσθέστε μια μικρή σκάλα μπροστά από τον νεροχύτη. Έτσι, οι χώροι γίνονται προσβάσιμοι στα παιδιά και μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται σε απλές καθημερινές ενέργειες, π.χ. το πλύσιμο των χεριών.
 • Ακόμα και στο μπάνιο προσθέστε κάποιο στοιχείο που θα κάνει το παιδί να νιώθει πιο άνετα, π.χ. ένα πολύχρωμο χαλί, ντισπένσερ με λουλούδια, ψάρια κ.λπ., πολύχρωμα καλάθια για τα προσωπικά τους αντικείμενα.
 • Κολλήστε αυτοκόλλητα βινυλίου με έξυπνα στοιχεία, π.χ. ποντικάκια που τρέχουν στα πατήματα τη εσωτερικής σκάλας. Ομορφο σπίτι δεν σημαίνει σοβαρό… σπίτι. Κρύψτε λοιπόν μικρές εκπλήξεις σε αναπάντεχες γωνιές του σπιτιού.
  Προσοχή: Μην το παρακάνετε και γεμίσετε όλους τους χώρους – προτιμήστε χώρους βαρετούς, π.χ. το διάδρομο, τη σκάλα κ.λπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε πώς ένα Παιδικό Κρεβάτι Διώχνει τους Μπαμπούλες

.

Δείτε ένα παιδικό κρεβάτι που διαβεβαιώνει τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν μπαμπούλες από κάτω του.

10 Χαριτωμένα Φωτιστικά για το Παιδικό Δωμάτιο

.

Με αυτά τα φωτιστικά το παιδικό δωμάτιο θα μεταμορφωθεί.

Δείτε 4 Τρόπους Αποθήκευσης Παιχνιδιών που Πρέπει να Ξέρετε

.

Μόλις το παιχνίδι τελειώσει ο εφιάλτης ξεκινά και το μάζεμα των παιχνιδιών μοιάζει δύσκολο ειδικά να δεν έχετε που να τα «τρυπώσετε».

Πού να Αποθηκεύσετε τα Παιχνίδια σε Ένα Μικρό Παιδικό Δωμάτιο

.

Δείτε 3 ιδανικά σημεία για να αποθηκεύετε τα παιχνίδια του παιδιού σας όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος μέσα στο δωμάτιο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μια ταπετσαρία σας κοιτά… στα μάτια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δίδυμα: Οταν το διπλό κερδίζει!