Δίδυμα: Οταν το διπλό κερδίζει!

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Δίδυμα: Οταν το διπλό κερδίζει!

Διπλές χαρές τα δίδυμα, διπλές όμως και υποχρεώσεις. Δείτε μερικές εύκολες ιδέες για να χαίρεστε και εσείς διπλά.

Playful Δύο παιδιά μέσα σε ένα δωμάτιο σημαίνει άφθονες αποθηκευτικές λύσεις, προσωπικοί χώροι για κάθε παιδί, αλλά και ελεύθεροι χώροι για παιχνίδι. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για παιδιά, συνεπώς η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι χαρούμενη, ανάλαφρη, αισιόδοξη, χαλαρωτική αλλά και διεγερτική. Επειδή όμως δεν κάνουμε μαγικά, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε πρακτικά κομμάτια για την κυρίως διακόσμηση (ώστε η εικόνα τους να μη συγκρούεται) και να επενδύσετε σε χαρούμενα αξεσουάρ (κουτιά, χαλιά, φωτογραφίες/ταπετσαρίες κ.λπ.) για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που αναφέραμε παραπάνω επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο σε κάθε παιδί να προσθέσει τα δικά του στοιχεία ανάλογα με το προσωπικό του γούστο, τα χόμπυ του κ.λπ.

Συμβουλές Όπως σε όλους τους χώρους, έτσι και εδώ υπάρχουν βασικές αρχές που δεν μπορείτε να παραβείτε. Για να το πούμε διαφορετικά, αν δεν προσέξετε κάποια πράγματα θα τα βρείτε έτσι κι αλλιώς μπροστά σας. Για παράδειγμα, είναι κατανοητό ότι είναι δύσκολο να χωρέσετε δύο κρεβάτια σε ένα δωμάτιο, αλλά το να τα φτιάξετε μικρότερα δεν είναι η σωστή λύση. Επιλέξτε καλύτερα να μη βάλετε κάτι άλλο μέσα στο παιδικό δωμάτιο και παραχωρήστε τους ένα μικρό χώρο για παιχνίδι μέσα στο καθιστικό.

shut_homeissue_twins3-2x

Tο δωμάτιο δεν είναι μόνο για ύπνο, φροντίστε να υπάρχει χώρος και για τα χόμπυ τους.

Οι φίλοι Σκεφτείτε επίσης ότι κάποια στιγμή τα παιδιά θα θέλουν να φιλοξενήσουν τους φίλους τους. Δεδομένης μάλιστα της κατάστασης, καταλαβαίνετε, ότι το πιθανότερο είναι να θέλουν να τους φιλοξενήσουν την ίδια μέρα… Που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα επιπλέον κρεβάτι ή μέρος που μετατρέπεται σε κρεβάτι ή έπιπλο που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι. Και αυτό με τη συναίνεση των παιδιών ότι θα φιλοξενούν εναλλάξ τους φίλους τους!

Κέντρο βάρους Μέσα σε ένα τέτοιο δωμάτιο η πιο εύκολη παγίδα είναι να γίνουν βασικό στοιχείο της διακόσμησης τα δύο κρεβάτια. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από αυτήν, ρίχνοντας το βλέμμα σε κάποιο άλλο σημείο, π.χ. ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, έναν όμορφο καθρέφτη, στις κουρτίνες ή σε κάποιο άλλο στοιχείο το οποίο θα είναι κοινό και για τα δύο παιδιά.

Δύο σε ένα Μην ξεχνάτε ότι δύο παιδιά που μοιάζουν πολύ, από τη μία προσπαθούν καθημερινά να ανακαλύψουν αλλά και να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα αλλά από την άλλη μοιράζονται «ένα» δωμάτιο. Προσπαθήστε να τους το κάνετε όσο πιο ανώδυνο γίνεται, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Ετσι κι αλλιώς το γούστο και οι καλές προθέσεις, όπως όλοι ξέρουμε, δεν έχουν σχέση με το πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε.

Παν μέτρον άριστον Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να καταφέρετε σε αυτό το δωμάτιο είναι να κρατήσετε το περιβάλλον του αρμονικό και ισορροπημένο. Σκεφτείτε ότι και μόνο τα παιχνίδια των παιδιών αρκούν για να δημιουργήσουν πολυχρωμία μέσα στο δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να βάλετε επιπλέον χρώμα και σχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα τα Δάπεδα που Είναι Ιδανικά για το Παιδικό Δωμάτιο και τι Πρέπει να Προσέξετε!

.

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή δαπέδου για το δωμάτιο του παιδιού σας!

«Τα παιδιά μου μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Πώς μπορώ να διακοσμήσω το εφηβικό τους δωμάτιο;»

.

Μάθετε πώς θα διαμορφώσετε ένα κομψό εφηβικό δωμάτιο που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα ικανοποιήσει τους μόνιμους ενοίκους του!

Πετυχημένη Διακόσμηση για Παιδιά που Μένουν Μαζί σε Μικρό Δωμάτιο

.

Τα παιδιά πρέπει να μοιραστούν ένα μικρό δωμάτιο; Με αυτόν τον οδηγό θα τα κάνετε να νομίζουν ότι μένουν σε γήπεδο!

Δείτε πώς ένα Παιδικό Κρεβάτι Διώχνει τους Μπαμπούλες

.

Δείτε ένα παιδικό κρεβάτι που διαβεβαιώνει τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν μπαμπούλες από κάτω του.

Δείτε 4 Τρόπους Αποθήκευσης Παιχνιδιών που Πρέπει να Ξέρετε

.

Μόλις το παιχνίδι τελειώσει ο εφιάλτης ξεκινά και το μάζεμα των παιχνιδιών μοιάζει δύσκολο ειδικά να δεν έχετε που να τα «τρυπώσετε».


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παιδιά διακοσμητές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρώματα και μοτίβα για το παιδικό δωμάτιο