Ιδέες και Tips για να Έχετε Πάντα ένα Καθαρό και Περιποιημένο Μπαλκόνι

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Ιδέες και Tips για να Έχετε Πάντα ένα Καθαρό και Περιποιημένο Μπαλκόνι

Τώρα το καλοκαίρι τα μπαλκόνια, οι βεράντες και οι κήποι είναι οι πρωταγωνιστές του σπιτιού και όχι άδικα. Επομένως για να μπορούμε να τους απολαμβάνουμε είναι σημαντικό να τα τους διατηρούμε καθαρούς και περιποιημένους.

Το μυστικό λοιπόν για να έχετε εκπληκτικούς εξωτερικούς χώρους κρύβεται σε δύο βασικά πράγματα.

Στην καθαριότητα του χώρου και τη φροντίδα των φυτών.

Χωρίς αυτά δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτα ακόμα και αν έχετε διακοσμήσει με τα πιο όμορφα έπιπλα και αντικείμενα.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και όλοι έχουμε ανάγκη από περισσότερο πράσινο στους χώρους όπου ζούμε.

Ακολουθούν όλα όσα θα κάνουν την καθαριότητα και την περιποίηση του μπαλκονιού σας παιχνιδάκι. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να τα ψάξετε γιατί όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα τα βρείτε στην «Gardena» η οποία έχει μια ατέλειωτη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας για το μπαλκόνι, τη βεράντα και τον κήπο.

Επιχείρηση Καθαριότητα!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται είναι να παραμελείται ο καθαρισμός των υδρορροών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος να φράξουν και να πλημμυρίσει το μπαλκόνι και ακόμη χειρότερα το σπίτι. Για να μην εξελιχθεί καταστροφική αυτή η μικρή αμέλεια χρησιμοποιήστε καθαριστή υδρορροών.

Αυτό το εργαλείο μοιάζει με βούρτσα από τη μία μεριά και στην άλλη έχει μια «ξύστρα». Επίσης μπορεί να συνδεθεί με λάστιχο για να μπορείτε να καθαρίζετε και συγχρόνως να πλένετε. Συνδέεται επίσης και με κοντάρι για να μπορείτε να φτάνετε ακόμα και στα πιο ψηλά σημεία.

Συνήθως όταν πλένετε τα τζάμια τα βρέχετε με το λάστιχο σπαταλώντας πολύ νερό και κάνοντας μεγάλο κόπο να τα σκουπίσετε μετά. To νούμερο ένα εργαλείο με το οποίο όντως θα κάνει τη διαφορά είναι ο καθαριστής τζαμιών.

Έχει ενσωματωμένο πανί το οποίο πλένεται στο πλυντήριο και συνδέεται με λάστιχο για μεγαλύτερη ευκολία στις κινήσεις και μεγαλύτερο έλεγχο του νερού.

Το ίδιο ανεξέλεγκτα ξοδεύετε το νερό και όταν καθαρίζετε το δάπεδο ή το πλακόστρωτο της αυλής. Νομίζετε ότι απλά επειδή πετάμε νερό κάτω στα πλακάκια της βεράντας ότι αυτά καθαρίζουν; Όχι. Χρειαζόμαστε πάντα μια βούρτσα. Μια βούρτσα θα καθαρίσει το δάπεδο ότι κι αν είναι: πλακάκι, ξύλο, μάρμαρο και θα καθαρίσει και τους αρμούς.

Και επίσης με αυτή θα μπορείτε να καθαρίσετε και τους τοίχους. Η επιλογή αυτή σας χαρίζει ένα extra bonus. Το εργαλείο αυτό είναι μέρος του σετ πλυσίματος αυτοκινήτου, το οποίο περιέχει και κοντάρι και δικό του σαπούνι.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τη βεράντα και τον κήπο είναι το σκούπισμα.

Πρέπει να καθαρίζουμε τα σκουπιδάκια και τα ξερά, τα φύλλα και τα ξερά τα λουλουδάκια από τη βεράντα

ιδίως ανάμεσα στις γλάστρες, πίσω από το τραπεζάκι, πίσω από το σαλονάκι. Ολόκληρη μετακόμιση κάθε φορά. Η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολα το σκουπάκι μπαταρίας, το οποίο δεν χρειάζεται πρίζα και δεν πιάνει χώρο.

Απλά το τοποθετείτε σε μία γωνία και καθαρίζετε τα πάντα μέχρι και υγρά. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι δεν είναι κατάλληλο μόνο για έξω αλλά και για μέσα στο σπίτι και για το αυτοκίνητο.

Όσοι επιθυμείτε ακόμη περισσότερη οικονομία στο νερό τοποθετήστε έναν μετρητή νερού. Μπορείτε είτε να επιλέξετε έναν μετρητή που συνδέεται στη βρύση είτε ένα πιστόλι με ενσωματωμένο μετρητή.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα χρειαστείτε έναν από αυτούς. Για παράδειγμα όσοι έχετε πολλά φυτά θα ξέρετε ότι χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες νερού κατά το πότισμα. Με τον μετρητή θα μπορείτε να την υπολογίζετε με ακρίβεια.

Επίσης για εσάς που θέλετε να κάνετε οικονομία και να μην υπερβαίνετε το όριο του νερού που καταναλώνετε θα έχετε τον μετρητή να σας προειδοποιεί.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό; Όσοι βάζετε λίγο λίπασμα, λίγο τροφή στα φυτά σας, στις γλάστρες και χρειάζεστε ακριβή αναλογία με νερό, ο μετρητής θα σας λύσει τα χέρια.

Περιποίηση Φυτών!

Εσείς βέβαια που δεν έχετε χρόνο ή απλά δεν «το έχετε» και πολύ με το πότισμα και πνίγετε τα φυτά σας με νερό ή εσείς που έχετε κήπους γενικότερα βάλτε ένα αυτόματο πότισμα. Γλιτώνετε, λύνετε τα χέρια σας, δεν σπαταλάτε νερό και κάνει όλη τη δουλειά για εσάς και το κυριότερο την κάνει σωστά.

Αφήστε που άμα φύγετε για διακοπές δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποιός θα έρχεται σπίτι σας για να σας ποτίζει τα αγαπημένα σας φυτά.

Τώρα αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παρα πάνω, επιλέξτε έναν smart προγραμματιστή για να ρυθμίζετε τα πάντα από το κινητό σας όπου και αν βρίσκεστε.

Αν πάλι έχετε μια βρύση και θέλετε να συνδέσετε και το αυτόματο πότισμα και να έχετε και το απλό παραδοσιακό λάστιχο τότε χρησιμοποιήστε διπλή παροχή νερού.

Ένα άλλο μικρό αλλά «θαυματουργό» εργαλείο που θα σας κάνει πιο εύκολη τη ζωή σε περίπτωση που δεν έχετε βρύση έξω στο μπαλκόνι είναι το ρακόρ για εσωτερική βρύση.

Απλά συνδέετε το λάστιχο με την εσωτερική σας βρύση στην κουζίνα για παράδειγμα και κάνετε με μεγάλη ευκολία την όποια δουλειά έχετε.

Πολλά φυτά δεν έχουν μόνο ανάγκη από πότισμα, χρειάζονται και ψέκασμα. Το εργαλείο που θα σας κάνει να ξενοιάσετε είναι ο ψεκαστήρας μπαταρίας.

Με αυτο θα ποτίζετε τα φυτά σας χωρίς να κουράζετε το χέρι σας. Μάλιστα είναι κατασκευασμένο με τρόπο που να μπορεί να ψεκάζει με την ίδια ένταση ακόμα και όταν το κρατάτε ανάποδα.

Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε όσοι ασχολείστε με την κηπουρική είναι φυσικά τα γάντια, γιατί η ασφάλεια είναι το παν.

Υπάρχουν τα απλά αλλά για όλους εσάς που είστε πολύ ενεργοί με το τηλέφωνο σας η καλύτερη λύση είναι γάντια με τη smart αφή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να τα βγάζετε κάθε φορά που θα σας παίρνουν τηλέφωνο.

Επίσης χρήσιμο εργαλείο για το μπαλκόνι στην πόλη είναι το σετ κηπουρικής.

Στα μικρά μπαλκόνια συνήθως επιλέγουμε πιο μικρά φυτά. Ακόμα και αυτά όμως απαιτούν μια ρουτίνα περιποίησης. Για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας και για να τα έχετε όλα καλά οργανωμένα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σετ που περιέχει τα απαραίτητα εργαλεία.

Πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι και ο πανκόφτης, ο οποίος όπως το λέει και τ’ όνομα, κόβει τα πάντα.

Με αυτό το ψαλίδι θα κάνετε πανεύκολα τις δουλειές σας μέσα και έξω από το σπίτι, από την κηπουρική μέχρι και το μαγείρεμα αφού δεν σκουριάζει ποτέ γιατί είναι ανοξείδωτο και πλένεται ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του Σπύρου Σούλη: "Ιδέες & Tips για Καθαρό και Περιποιημένο Μπαλκόνι".

Για όλους εσάς που αναζητάτε μια πιο ευσυνείδητη εμπειρία κηπουρικής, υπάρχει η EcoLine, μια καταπληκτική ειδική σειρά, με προϊόντα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και πιο συγκεκριμένα από πράγματα που ήδη έχουμε καταναλώσει.

Για παράδειγμα το πλαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι από 85% ανακυκλωμένα πλαστικά σπιτιού.

Χρειαζόμαστε πάρα πολύ πράσινο εμείς οι άνθρωποι της πόλης και ειδικά στο σπίτι μας.

Το city gardening σημαίνει αστική κηπουρική. Δηλαδή η διαδικασία καλλιέργειας και περιποίησης φυτών, μέσα στην πόλη, όπως σε σχολεία, πάρκα και νοσοκομεία μέχρι και σε ταράτσες σπιτιών και φυσικά σε μπαλκόνια και σε βεράντες. Η κάθετη φύτευση είναι μια εκπληκτική λύση που προσφέρει σε όλους μας τη δυνατότητα να ομορφύνουμε τα μπαλκόνια μας και να απολαμβάνουμε περισσότερο πράσινο.

Για όλους εσάς που επιθυμείτε ακόμα περισσότερα φυτά στο μπαλκόνι σας επιλέξτε τα σετ φύτευσης για να δημιουργήσετε έναν κάθετο κήπο στον τοίχο σας, ακόμα και αν ο χώρος σας είναι πολύ μικρός.

 

Tip #1: Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα σετ και να γεμίσετε σταδιακά όλο τον τοίχο σας.

Tip #2: Μην παραλείψετε να φυτέψετε φρέσκα βότανα όπως δυόσμο, βασιλικό και θυμάρι για να μοσχοβολήσει το μπαλκόνι σας και να νοστιμίσουν τα πιάτα σας.

Το συγκεκριμένο σετ αποστραγγίζει το νερό σε ειδικά λούκια και το ρίχνει κάτω, χωρίς να πηγαίνει στις υπόλοιπες γλάστρες και μάλιστα έχει και το αντίστοιχο σετ ποτίσματος.

Όλα αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε τους εξωτερικούς σας χώρους, να έρθετε πιο κοντά στη φύση χωρίς να σπαταλάτε άσκοπα το νερό. Σκεφτείτε λοιπόν ποιες ανάγκες έχετε, επισκεφτείτε το site της «Gardena» και βρείτε δεκάδες εκατοντάδες εργαλεία για οτιδήποτε χρειάζεστε στο μπαλκόνι, στη βεράντα, στον κήπο. Βεβαίως μπορείτε πάντα να αναζητήσετε και το πιο κοντινό σε εσάς κατάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημιουργήστε Ένα Μπαλκόνι Βγαλμένο Από Σκηνικό Ταινίας 

.

Κάντε το μπαλκόνι σας να θυμίζει σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας.

Πώς Θα Φτιάξετε τον Εξωτερικό σας Χώρο Σύμφωνα με την Προσωπικότητά σας

.

Ο αγαπημένος landscaper και συνιδρυτής της εταιρείας «Greenplus» Μάριος Γκρόγκος μας λύνει κάθε απορία σχετικά με το τι σημαίνει να εξατομικεύουμε τους εξωτερικούς μας χώρους σύμφωνα με την προσωπικότητά μας.

Ο Σπύρος Σούλης Αποκαλύπτει Όλες τις Νέες Τάσεις και τα Tips για την Τέλεια Βεράντα

.

Για να φτιάξετε την πιο όμορφη βεράντα χρειάζεστε τις συμβουλές και τα tips του Σπύρου Σούλη.

Δημιουργήστε Ένα Υπέροχο Boho Μπαλκόνι με 8 Βήματα

.

Βάλτε εύκολα boho πινελιές στο μπαλκόνι σας και μεταμορφώστε το.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Βήματα για να Kάνετε το Μικρό σας Μπαλκόνι Νησί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς Θα Φτιάξετε τον Εξωτερικό σας Χώρο Σύμφωνα με την Προσωπικότητά σας