Τι Πρέπει να Κάνετε για να μη Φεύγει Νερό από τη Γλάστρα

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ, ΚΗΠΟΣ, ΦΥΤΑ

Τι Πρέπει να Κάνετε για να μη Φεύγει Νερό από τη Γλάστρα

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ποτίσετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας και να δείτε μετά από λίγο τη βεράντα σας γεμάτη νερά; Αυτό συμβαίνει επειδή ρίχνετε στις γλάστρες παραπάνω νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα φυτά σας.

Λάθος Νο1: Ελέγξτε τα φυτά σας πριν τα ποτίσετε Δεν θέλουν την ίδια ποσότητα νερού και ούτε την ίδια συχνότητα ποτίσματος όλα τα φυτά. Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα σε βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστών και αν νιώσετε ότι είναι σχετικά υγρό, τότε ποτίστε ελάχιστα το φυτό σας. Αν το ποτίσετε παραπάνω από όσο πρέπει, τότε το φυτό θα κρατήσει το νερό που χρειάζεται και θα αποβάλλει το υπόλοιπο στο κάτω μέρος της γλάστρας γεμίζοντας τον τόπο νερά.

Έτσι Θα Φέρετε την Άνοιξη στο Μπαλκόνι σας!

Για να δείτε αν τα φυτά σας χρειάζονται νερό, βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα. Αν είναι υγρό τότε δεν χρειάζεται να τα ποτίσετε πολύ.

Λάθος Νο2: Δεν μελετάτε τα φυτά σας Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε κάθε πόσες μέρες πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια και τις γλάστρες σας. Αν τα ποτίζετε σε καθημερινή βάση τότε είναι λογικό η γλάστρα σας να γεμίζει με νερό.

Φυτά για Τεμπέληδες: Δείτε Ποια δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα

Επιλέξτε βάσεις για τις γλάστρες που έχουν τρύπες από κάτω.

Λάθος Νο3: Δεν τοποθετείτε βάση κάτω από τη γλάστρα Η βάση στις γλάστρες είναι απαραίτητη για να μπορεί να βγαίνει μέσα σε αυτήν η έξτρα ποσότητα νερού που ίσως ρίξετε στο φυτό σας. Βάλτε σε όλες τις γλάστρες σας βάσεις για να μην χρειάζεται να σφουγγαρίζετε το μπαλκόνι σας καθημερινά.

Μέσα και έξω από το σπίτι όλες οι γλάστρες σας πρέπει να έχουν βάσεις, τις οποίες πρέπει να ελέγχετε για αν δείτε αν το φυτό σας πήρε όλο το νερό που χρειαζόταν ή αν είχε ήδη νερό στις ρίζες του και έτσι απέβαλλε την παραπάνω ποσότητα.

Μέσα και έξω από το σπίτι όλες οι γλάστρες σας πρέπει να έχουν βάσεις, τις οποίες πρέπει να ελέγχετε για να δείτε αν το φυτό σας πήρε όλο το νερό που χρειαζόταν.

Η λύση Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις ή προτιμήστε γλάστρες χωρίς καθόλου τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί στο πότισμα των λουλουδιών καθώς θα πρέπει να ελέγχετε-με το κόλπο του δαχτύλου που σας είπαμε παραπάνω-πόσο νερό απορροφάνε τα φυτά σας πριν τους ρίξετε ακόμα περισσότερο.

Τα πιο Διάσημα Φυτά για Μέσα στο Σπίτι

Επίλεξτε αν θέλετε μια μεγάλη μακρόστενη βάση για να τοποθετήσετε στο εσωτερικό περισσότερες γλάστρες και να έχει μεγαλύτερο χώρο για να διαφύγει το νερό.

Επιλέξτε γλάστρες χωρίς τρύπες με σκοπό να μάθετε να "ψυχολογείτε" τα φυτά σας.

Οι ειδικοί τονίζουν, πάντως, πως πρέπει να επιλέγετε γλάστρες με τρύπες γιατί σε αυτές τις γλάστρες η παραπάνω ποσότητα νερού φεύγει στη βάση ενώ στις κλειστές γλάστρες η παραπάνω ποσότητα νερού καταστρέφει τις ρίζες μιας και δεν έχει τρόπο διαφυγής.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τον κήπο ή τη βεράντα σας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαλκονόπορτες: Έτσι θα Σταματήσετε τον Ενοχλητικό Ήχο που Κάνουν Όταν Ανοίγουν

.

Δείτε πώς να εξαφανίσετε τον ενοχλητικό ήχο που κάνουν οι μπαλκονόπορτες σας.

Ντουλάπια Κουζίνας: Έτσι θα τα Κάνετε να Μυρίζουν Υπέροχα!

.

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές της κουζίνας.

Πώς να Καθαρίσετε τον Τοίχο που Βρίσκεται Πίσω από το Καλοριφέρ σας!

.

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τέλεια το καλοριφέρ σας.

Καθαρίστε σε Βάθος τους Πάγκους της Κουζίνας Χωρίς Τοξικά

.

Απλοί φυσικοί τρόποι για να φτιάξετε απορρυπαντικά για την κουζίνα.

To Σπιτικό Καθαριστικό για να Κάνετε τους Τοίχους σας Καινούργιους!

.

Κάθε βαμμένος τοίχος πρέπει να καθαρίζεται με αυτόν τον τρόπο για να μην ξεφλουδίζει!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Κόλπα για να Κάνετε τα Λουλούδια σας να Δείχνουν πιο Πλούσια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε Εκπληκτικές Ιδέες για να Κάνετε το Μικρό σας Μπαλκόνι Σούπερ Στιλάτο!