Οι πιο Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης για Μικρές Βεράντες!

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ, ΑΝΟΙΞΗ

Οι πιο Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης για Μικρές Βεράντες!

Mιας και το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ, εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τα μικρά σας μπαλκόνια και τις βεράντες σας.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα είναι να αντιλαμβάνεστε τη βεράντα σας ως συνέχεια του υπόλοιπου σπιτιού και να τη διακοσμείτε αναλόγως. Λόγω του ότι αφήνετε πολλές ώρες της ημέρας ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες για να δροσίζεστε όσο γίνεται περισσότερο ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι, τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει πολύ μεγαλύτερο κάνοντας τη βεράντα σας επέκτασή του.

Καταρχάς ξεκινήστε καλύπτοντας περιμετρικά το χώρο της βεράντας σας είτε έχετε σιδερένια κάγκελα είτε τσιμεντένιο τοιχάκι. Στα είδη κήπου πολλών καταστημάτων θα βρείτε πολύ οικονομικές περιφράξεις σε ρολό που μπορείτε μόνοι σας να στηρίξετε στα κάγκελα της βεράντας σας χρησιμοποιώντας σύρμα ή ταιράπ (ειδικά δετικά). Αν θέλετε να βάλετε κάτι άλλο στα κάγκελά σας, πιο φυσικό, μπορείτε να επιλέξετε καλάμια από μπαμπού ή για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα περίφραξη από ψιλά κλαδάκια. Έτσι θα καμουφλάρετε το σίδερο ή το τσιμέντο που δεν βοηθάνε καθόλου στο να δημιουργήσετε έναν ωραίο φυσικό χώρο.

Ανοιξιάτικο DIY: Ανανεώστε τη Βεράντα σας Με Αυτόν Τον Υπέροχα Χρωματιστό Τρόπο!

βεράντες

Καλύψτε περιμετρικά το χώρο της βεράντας σας.

Κάντε κάτι παρόμοιο και στο δάπεδο της βεράντας σας. Είτε έχετε πλακάκι είτε μωσαϊκό και στις δύο περιπτώσεις καλό θα είναι να το καλύψετε για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το ξύλο σίγουρα είναι ένα υλικό που θα μεταμορφώσει το μπαλκόνι σας. Πάρτε ξύλινα τετράγωνα πλακίδια που κουμπώνουν πανεύκολα μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ανθεκτικό δάπεδο. Μπορείτε φυσικά να βρείτε και πιο οικονομικά ξύλινα τετράγωνα πλακίδια φτιαγμένα με απομίμηση ξύλου. Μιας και τα συγκεκριμένα πλακίδια κυκλοφορούν μόνο σε συγκεκριμένες διαστάσεις, μπορείτε να γεμίσετε το χώρο και αν κάποιο σημείο μείνει κενό καλύψτε το με βότσαλα που μπορείτε να μαζέψετε από την παραλία.

βεράντες

Καλύψτε το δάπεδο της βεράντας με ανθεκτικά ξύλινα τετράγωνα πλακίδια.

Εάν θέλετε να δώσετε χρώμα στο μπαλκόνι σας μπορείτε να βάψετε τα πλακίδια σε ένα έντονο χρώμα δίνοντας ένα άκρως καλοκαιρινό αποτέλεσμα. Για να το συνδυάσετε σωστά τοποθετήστε μαξιλάρια στις καρέκλες και γλάστρες σε μια κοντινή απόχρωση και σπάστε την μονοτονία με χρωματιστά άνθη στις γλάστρες.

Βεράντα: Αυτά είναι τα πιο Έξυπνα Έπιπλα για τη Δική σας!

βεράντες

Βάλτε χρώμα στο μπλακόνι σας βάφοντας τα ξύλινα πλακίδια σε κάποιο χρώμα της επιλογής σας.

Για να μοιάζει το μπαλκόνι σας με κήπο ντύστε όλο το δάπεδο με γκαζόν. Πλέον μπορείτε πολύ οικονομικά να αγοράσετε ψεύτικο τάπητα γκαζόν. Το αγοράζετε σε ρολό και το κόβετε ανάλογα με τις διαστάσεις του μπαλκονιού σας. Μπορείτε να το τινάζετε σαν χαλί ή ακόμα και να το σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα. Τοποθετήστε το από άκρη σε άκρη χωρίς να αφήσετε κενό πουθενά ή αν δεν γίνεται αλλιώς καλύψτε τυχόν κενά με βότσαλα. Μια πολυθρόνα από μπαμπού και μια μαξιλάρα θα ολοκληρώσουν την διακόσμηση της βεράντας σας. Τοποθετήστε περιμετρικά φυτά πιο ψηλά από την πολυθρόνα σας για να νιώθετε σαν να βρίσκεστε στον δικό σας κήπο.

βεράντες

Για να νιώθετε ότι έχετε κήπο καλύψτε το δάπεδο της βεράντας σας με ψεύτικο τάπητα γκαζόν.

Χρωματίστε τους τοίχους στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας με φυσικό τρόπο τοποθετώντας αναρριχόμενα φυτά. Βιδώστε στο τοίχο ξύλινα πάνελ ειδικά για αναρριχώμενα φυτά, διαλέξτε φυτά που έχουν άνθη καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού και φυτέψτε τα στα σημεία ακριβώς κάτω από τα πάνελ. Καθώς θα μεγαλώνουν ο τοίχος σας θα μεταμορφώνεται σε ένα κάθετο κήπο. Εάν το μπαλκόνι σας είναι μικρό προτιμήστε τα σημεία αριστερά και δεξιά του μπαλκονιού για να μην χάσετε πλάτος από το μπαλκόνι καθώς θα μεγαλώνουν τα φυτά σας.

8 Μικρές Βεράντες που Ζηλέψαμε: Ήρθε η Ώρα να Εμπνευστείτε για τη Δική σας

βεράντες

Δημιουργήστε μόνοι σας τον πιο όμορφο κάθετο κήπο.

Μια άλλη εναλλακτική είναι αντί να βάλετε αναρριχώμενα φυτά να κρεμάσετε πάνω στα πάνελ γλάστρες. Προμηθευτείτε γλάστρες με γαντζάκια για να μπορείτε να τα κρεμάσετε σε ό,τι διάταξη θέλετε. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος κρεμάστε τις γλάστρες από το 1 μέτρο και πάνω και ακριβώς από κάτω τοποθετήστε μια μεγάλη μαξιλάρα και δύο μικρότερα μαξιλάρια για να ακουμπάτε. Το πάνελ θα χρησιμεύσει ως πλάτη στο καναπεδάκι που θα φτιάξετε. Προσέξτε οι γλάστρες να έχουν ενσωματωμένο πιατάκι για να συγκρατεί το νερό που στραγγίζει από αυτές όταν τις ποτίζετε.

Ξύλινα Έπιπλα Βεράντας: Πώς να τα Καθαρίσετε Αποτελεσματικά

βεράντες

Κρεμάστε κάθετα γλάστρες στη βεράντα σας.

Ποιος είπε ότι τα χαλιά είναι χειμερινό αξεσουάρ για μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν χαλιά, όπως είναι οι κουρελούδες ή εκείναι που είναι φτιαγμένα από ψάθα, καθώς και άλλα με ίνες αλέκιαστες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ανοιξιάτική σας διακόσμηση. Τοποθετήστε χαλί στο μπαλκόνι σας για να δώσετε χρώμα και να το κάνετε συνέχεια της εσωτερικής διακόσμησης. Αντιληφθείτε το μπαλκόνι ως ένα ακόμα δωμάτιο του σπιτιού. Υπάρχουν μικρά καναπεδάκια ιδανικά για μικρά μπαλκόνια. Επιλέξτε κάποιο με κενό από κάτω για να μην κλείνει το χώρο οπτικά. Τοποθετήστε κατά μήκος ένα χαλάκι με χρώμα και ένα μικρό τραπεζάκι στο κέντρο.

βεράντες

Βάλτε ένα όμορφο χαλάκι στη βεράντα σας και κάντε την συνέχεια της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού σας.

Εάν έχετε λίγο περισσότερο χώρο τοποθετήστε ένα καναπέ και μια πολυθρόνα. Πολύ ωραία έπιπλα για την βεράντα είναι τα σιδερένια τύπου φερ φορζέ που χρησιμοποιούσαν παλιά στις ελληνικές αυλές. Διακοσμήστε όπως θα κάνατε και στο σαλόνι με ένα τραπεζάκι σαλονιού, ένα χρωματιστό πλαϊνό τραπεζάκι και φυσικά ένα χαλάκι και ένα φωτιστικό δαπέδου. Δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες για να απολαμβάνετε έξω τα ανοιξιάτικα βράδια σας.

8 Βήματα για Μια (Πιο) Καθαρή Τέντα!

βεράντες

Δημιουργήστε ένα όμορφο δεύτερο σαλονάκι στη μικρή σας βεράντα.

Για πολύ μικρά μπαλκόνια, επιλέξτε έπιπλα που αναδιπλώνονται. Έτσι άνα πάσα στιγμή μπορείτε να κρεμάσετε 1-2 καρέκλες που δεν χρειάζεστε άμεσα. Βρείτε τραπεζάκι που το κρεμάτε στα κάγκελα και μπορείτε να το κλείνετε μετά από κάθε χρήση. Επίσης χρήσιμο για να κερδίζετε χώρο είναι να κρεμάτε τις γλάστρες σας περιμετρικά στο κάγκελο αντί να τις τοποθετείτε κάτω. Αποφεύγετε τα πολλά διαφορετικά χρώματα που μπορεί να κάνουν τη βεράντα σας να δείχνει φορτωμένη και προτιμήστε μίνιμαλ διακόσμηση με λίγα χρώματα.

βεράντες

Μην το παρακάνετε και γεμίζετε τις βεράντες σας με πολλά χρώματα.

Για να εκμεταλλευτείτε τις γωνίες στα κάγκελα της βεράντας σας φτιάξτε μόνοι σας ραφάκια. Εάν το μπαλκόνι είναι πολύ μικρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ραφάκια ακόμα και ως τραπεζάκια ή ραφιέρες για τα πιο μικρά γλαστράκια. Εάν κόψετε στη μέση και διαγώνια ένα από αυτά τα τετράγωνα πάνελ που είναι για το πάτωμα, θα δημιουργήσετε αμέσως δύο γωνιακά ραφάκια. Κάντε τρεις τρύπες στις άκρες με ένα τρυπάνι. Εάν δεν έχετε τρυπάνι μπορείτε να το κάνετε και με ένα κατσαβίδι, βιδώνοντας μια βίδα απλά για να δημιουργηθεί η τρύπα και μετά αφαιρέστε την. Περάστε από την τρύπα ένα κομμάτι σχοινί. Στερεώστε κάνοντας έναν κόμπο πάνω και έναν κάτω από το ξύλο. Περάστε το επόμενο ξύλο και δέστε το με τον ίδιο τρόπο κρατώντας ενδιάμεσα την απόσταση που σας είναι πιο χρήσιμη ανάλογα με το τι θα ακουμπήσετε στα ράφια σας. Προσέξτε ο κόμπος που θα κάνετε να είναι αρκετά χοντρός για να μπορούν τα ράφια σας να αντέχουν ό,τι κι αν ακουμπήσετε πάνω τους.

9 Ιδέες για να Διακοσμήσετε Έξυπνα τη Μικρή Βεράντα σας!

βεράντες

Φτιάξτε μόνοι σας τα πιο όμορφα ραφάκια για τη βεράντα σας.

Μια πολύ βολική λύση εάν δεν έχετε χώρο είναι να κρεμάσετε τις γλάστρες από το ταβάνι. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια «κουρτίνα» από λουλούδια πάνω από το κάγκελο βιδώνοντας τα στο ταβάνι. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετήστε φυτά που καθώς μεγαλώνουν γέρνουν προς τα κάτω. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο χρησιμοποιώντας τις παλιές σας κατσαρόλες (εάν δεν έχετε θα βρείτε σε παλαιοπωλεία με 1-2 ευρώ). Βάψτε την κάθε κατσαρόλα με μπογιά για κάγκελα και τυλίξτε ένα χοντρό σπάγκο γύρω-γύρω. Σε τέσσερα ίσα σημεία περιμετρικά δέστε και ενώστε όλες τις άκρες μαζί δημιουργώντας μια θηλιά για να μπορείτε να κρεμάσετε το φυτό σας. Η σκουριά που θα βγάλει η κατσαρόλα με το πέρασμα του χρόνου αποτελεί ιδανικό λίπασμα για το φυτό που έχετε φυτέψει μέσα σε αυτήν.

Γεμίστε την Άδεια Βεράντα σας με Ελάχιστα Χρήματα!

βεράντες

Κρεμάστε τις γλάστρες σας από το ταβάνι.

Για όσους έχετε τέντα ακολουθεί μια σούπερ διακοσμητική ιδέα. Όσοι δεν έχετε τέντα δείτε μια πολύ οικονομική λύση για να κάνετε σκιά χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε τέντες. Η κουρτίνα στο μπαλκόνι είναι μεγάλο trend. Χρησιμοποιήστε λινά υφάσματα ή γάζα που είναι τέλεια για καλοκαιρινή διακόσμηση και στηρίξτε την σε ένα κουρτινόξυλο κατά μήκος του μπαλκονιού όπως θα κάνατε και σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Θα προσφέρει πολυτέλεια στο χώρο, σκίαση με έναν ανάλαφρο τρόπο και ιδιωτικότητα για όλες εκείνες τις φορές που δεν θέλετε να κλείσετε τις κουρτίνες του σπιτιού ώστε να μπορείτε να βλέπετε το μπαλκόνι και τα φυτά σας όταν είστε μέσα στο σπίτι.

Δείτε Εκπληκτικές Ιδέες για να Κάνετε το Μικρό σας Μπαλκόνι Σούπερ Στιλάτο!

βεράντες

Οι κουρτίνες αποτελούν τέλεια λύση για όσους δεν έχουν τέντες στις βεράντες τους.

Tip: Ανάμεσα στα διάφορα φυτά που θα επιλέξετε για τη βεράντα σας εμείς σας προτείνουμε και φυτά όπως είναι η λεβάντα, ο δυόσμος, ο βασιλικός και το δεντρολίβανο. Πρόκειται για φυτά που απωθούν τα κουνούπια και βοηθούν στο να μπορείτε να χαλαρώνετε στη βεράντα σας τα βράδια χωρίς να έχετε στο νου σας τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τον κήπο ή τη βεράντα σας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε το Σπίτι σας τον Δικό σας Ανοιξιάτικο Παράδεισο!

.

Φέρτε την άνοιξη στη διακόσμηση του σπιτιού σας με τους πιο απλούς τρόπους!

Έτσι θα Κάνετε τη Βεράντα σας να Μοιάζει με Παράδεισο

.

Δείτε πώς να κάνετε τη βεράντα σας να δείχνει πανέμορφη.

Ανοιξιάτικο DIY: Έτσι θα Αποκτήσετε την πιο Μοντέρνα Βεράντα!

.

Μετά από αυτήν την κατασκευή, όλοι θα συμφωνήσουν ότι η βεράντα σας δεν θα έχει υπάρξει ποτέ πιο φρέσκια και μοντέρνα.

Αυτά Είναι τα πιο Ιδιαίτερα Αξεσουάρ για το Μπαλκόνι σας!

.

Με αυτά τα αξεσουάρ μπαλκονιού θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε το μπαλκόνι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

11 Περίεργα Αλλά Πανέμορφα Φυτά για το Σπίτι σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φυτά
9 Σκουρόχρωμα Φυτά για Έναν… «Gothic» Κήπο!