Ξύλινα Έπιπλα Βεράντας: Πώς να τα Καθαρίσετε Αποτελεσματικά

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Ξύλινα Έπιπλα Βεράντας: Πώς να τα Καθαρίσετε Αποτελεσματικά

Τα ξύλινα έπιπλα στη βεράντα είναι διαχρονικά και στιλάτα όμως χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα για να διατηρούνται σαν καινούργια. Δείτε παρακάτω τα πιο αποτελεσματικά  tips για να τα καθαρίσετε χωρίς να τα φθείρετε.

Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία επίπλων εξωτερικού χώρου αντέχουν στη φθορά και στη συνεχή αλλαγή των καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του έτους. Παρόλο που τα υλικά που χρησιμοποιούνται βοηθάνε στη διατήρηση του χρώματος και στην προστασία από τη φθορά, μια συντήρηση τουλάχιστον μια φορά το χρόνο είναι απαραίτητη για να διατηρούνται τα ξύλινα έπιπλά σας σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Βαθύ καθάρισμα Για να απομακρύνετε λεκέδες ή μούχλα, ανακατέψτε 3 και 3/4 φλ. ζεστό νερό με σκόνη οξυγονούχου λευκαντικού (ειδικό απορρυπαντικό χλωρίνης για ξύλινες επιφάνειες σε μορφή σκόνης που ανακατεύεται με νερό πριν τη χρήση και θα το βρείτε σε σούπερ μάρκετ). Τρίψτε την επιφάνεια των επίπλων σας με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και ξεπλύντε.

Υπάρχει ειδική χλωρίνη για ξύλινες επιφάνειες.

Υπάρχει ειδική χλωρίνη για ξύλινες επιφάνειες.

Για λεκέδες σκουριάς Αν θέλετε να διώξετε λεκέδες σκουριάς, κουτσουλιές πουλιών ή να επαναφέρετε το αρχικό χρώμα στα έπιπλά σας, χρησιμοποιήστε λεπτό γυαλόχαρτο (θα βρείτε σε καταστήματα με εργαλεία ή σε e-shops) και τρίψτε κατά μήκος της επιφάνειας που θέλετε να καθαρίσετε. Αν η επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καθαριστεί εύκολα με γυαλόχαρτο, χρησιμοποιήστε χλωρίνη για ξύλινες επιφάνειες. Απλώστε με μια βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύντε ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κάθε απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε κανονική χλωρίνη γιατί θα βλάψει το ξύλο των επίπλων σας.

Τρίβοντας με γυαλόχαρτο πολλοί δύσκολοι λεκέδες θα αφαιρεθούν από τα έπιπλά σας.

Τρίβοντας με γυαλόχαρτο πολλοί δύσκολοι λεκέδες θα αφαιρεθούν από τα έπιπλά σας.

Διατήρηση Για την προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη βρωμιά και την υγρασία, ή για να διατηρηθεί το χρώμα, ακολουθήστε το παρακάτω tip για να «σφραγίσετε» το ξύλο και να μην παθαίνει τίποτα με το πέρασμα του χρόνου. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες και περάστε με γυαλόχαρτο.Βάψτε από πάνω αν θεωρείτε ότι χρειάζεται. Στη συνέχεια απλώστε ένα ειδικό συντηρητικό χρώματος (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη καθαρισμού) για να μην επηρεάζεται το έπιπλό σας από τις ακτίνες του ήλιου και να μην μουχλιάζει. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να δείτε πόσο συχνά πρέπει να περνάτε τα έπιπλά σας με αυτό το υγρό. Συνήθως χρειάζεται κάθε 1-3 χρόνια.

Δείτε Εκπληκτικές Ιδέες για να Κάνετε το Μικρό σας Μπαλκόνι Σούπερ Στιλάτο!

Περάστε πάνω από τις ξύλινες επιφάνειες ειδικό προστατευτικό για να 'σφραγιστεί' το ξύλο και να μην ξεθωριάζει από τις ακτίνες του ήλιου.

Περάστε πάνω από τις ξύλινες επιφάνειες ειδικό προστατευτικό για να "σφραγιστεί" το ξύλο και να μην ξεθωριάζει από τις ακτίνες του ήλιου.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βήμα-Βήμα πώς θα Καθαρίσετε την Τέντα σας

.

H θερμοκρασία ανεβαίνει και ο δυνατότερος ήλιος επιβάλλει να κατεβάσετε την τέντα...σας! Μάθετε τα πάντα για να την καθαρίσετε τέλεια!

Πώς να Βάλετε Σιγά-Σιγά την Ανοιξιάτικη Διακόσμηση στο Σπίτι σας

.

Δείτε πώς να αρχίσετε να βάζετε την ανοιξιάτικη διακόσμηση μέσα στο σπίτι σας.

Δείτε τι Μπορείτε να Φτιάξετε με Παλιά Βαζάκια για τη Βεράντα σας!

.

Ένα υπέροχο διακοσμητικό για τη βεράντα φτιαγμένο από παλιά βαζάκια!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε πώς θα Διατηρήσετε τα Φυτά σας ενώ Λείπετε για Πάσχα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Ιδέες για να Εξοικονομήσετε Χώρο στο Μικρό σας Μπαλκόνι