Μια Μικρή Αλλαγή που θα Μεταμορφώσει το Σπίτι σας! 

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μια Μικρή Αλλαγή που θα Μεταμορφώσει το Σπίτι σας! 

Για κάποιους η οργάνωση του σπιτιού αποτελεί πάντα έναν εφιάλτη, αφού όσο και αν συμμαζεύουν βλέπουν πράγματα πεταμένα δεξιά και αριστερά ενώ πολύ συχνά ψάχνουν να βρουν τα αντικείμενα που τους είναι απαραίτητα. Αυτό το τόσο πρόβλημα, λοιπόν, έχει τη λύση του και είναι πολύ απλή και σούπερ οικονομική. Στην ουσία, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτα. Δείτε παρακάτω γιατί…

Υπάρχουν αντικείμενα στο σπίτι σας που ενώ θα θέλατε να έχετε αλλού μονίμως τα βάζετε σε άλλο σημείο γιατί έτσι σας βολεύει. Για παράδειγμα, τα παπούτσια που βγάζετε με το που γυρίζετε από τη δουλειά τα αφήνετε στην είσοδο του σπιτιού πράγμα που σας ενοχλεί αλλά… σας βολεύει κιόλας. Γιατί τα αφήνετε μονίμως εκεί; Γιατί δεν μπορείτε με τίποτα να πειθαρχήσετε και να μάθετε να τα βγάζετε στο μέρος που βρίσκεται η παπουτσοθήκη σας; Η λύση για να λύσετε από το πρόβλημα είναι μια: Βάλτε μια μικρή παπουτσοθήκη στην είσοδο του σπιτιού σας. Έτσι θα έχετε σε τάξη την είσοδο και δεν θα νιώθετε άσχημα κάθε φορά που βγάζετε τα παπούτσια σας εκεί.

Οργάνωση Σπιτιού: 11 Μικρές Παρεμβάσεις που Υπόσχονται να σας Ανανεώσουν!

Από την άλλη μεριά, αν για παράδειγμα αφήνετε μονίμως τα κλειδιά σας στην κουζίνα ενώ θα θέλατε να τα βάζετε στο πολύ όμορφο μπολ που έχετε αγοράσει για αυτόν ακριβώς το σκοπό τότε δεν έχετε παρά να μεταφέρετε το συγκεκριμένο μπολ στην κουζίνα.

Τα αντικείμενα που δημιουργούν μονίμως ακαταστασία στο σπίτι σας είναι αυτά που καθορίζουν που θα ήθελαν να τοποθετούνται τελικά και όχι εσείς.

Με άλλα λόγια, σταματήστε να προσπαθήστε να αλλάξετε τις συνήθειες σας και απλά αλλάξτε τα μέρη που τοποθετείτε τα αντικείμενά σας. Αν δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να βάζετε κάποια αντικείμενα -αυτά που δημιουργούν την ακαταστασία στο σπίτι σας- εκεί που θα έπρεπε να είναι τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το καταφέρετε ποτέ.

Επομένως βάλτε τα αντικείμενά σας εκεί που θέλουν να μπουν στο σπίτι σας και όχι εκεί που θα θέλατε εσείς να είναι. Έτσι λύνετε μια και καλή το πρόβλημα της καθημερινής ακαταστασίας που σας βγάζει από τα νερά σας.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να έχετε τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα όλη την ώρα. Ακόμα και οι πιο καθαροί και οργανωμένοι από εμάς δεν τα καταφέρνουν πάντα. Μερικές φορές είστε τόσο απασχολημένοι από άλλα πράγματα ή θέλετε τόσο πολύ να χαλαρώσετε που το να τακτοποιήσετε το σπίτι σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε.

σπίτι

Σκεφτείτε ποιες είναι οι καθημερινές σας συνήθειες και βρείτε τρόπους για να αλλάξετε το σπίτι σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Αντι, λοιπόν, να πιέζετε τον εαυτό σας να κρεμάει κάθε μέρα το παλτό του στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, βάλτε ένα γατζάκι στην είσοδο του σπιτιού σας και κρεμάτε το εκεί. Αφού εκεί πραγματικά αυτό θέλει να βρίσκεται. Έτσι, με τέτοιες μικρές κινήσεις, θα βάλετε σε τάξη το σπίτι σας και τη ζωή σας.

7 Τρόποι με τους Οποίους το Χρώμα Βοηθάει στην Οργάνωση του Σπιτιού

Αν θέλετε να είναι το σπίτι σας πιο οργανωμένο και τακτοποιημένο, λοιπόν, δεν έχετε παρά να γίνετε λίγο πιο ειλικρινής με τον εαυτό σας. Σκεφτείτε ποιες είναι οι καθημερινές σας συνήθειες και βρείτε τρόπους για να αλλάξετε το σπίτι σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Δεν είστε εσείς το πρόβλημα… το σπίτι σας απλά πρέπει να προσαρμοστεί στις δικές σας επιθυμίες.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκτήστε το πιο Καθαρό, Οργανωμένο και Μίνιμαλ Σπίτι με 14 Έξυπνες Ιδέες

.

Νιώθετε το σπίτι σας βαρύ κι... ασήκωτο; Δείτε πώς μπορείτε να το απαλλάξετε από περιττά αντικείμενα εύκολα, γρήγορα και –προπάντων- άμεσα.

Οργάνωση Κουζίνας: 10 Τρόποι για να Κάνετε τη Ζωή σας πιο Εύκολη

.

Έτσι θα οργανώσετε τέλεια ακόμα και την πιο μικρή κουζίνα.

Πείτε «Ναι» σε αυτές τις 7 Διακοσμητικές.... Αμαρτίες!

.

Σε αυτά τα παραπτώματα μπορείτε να υποπέσετε με τις ευλογίες των ειδικών.

Τα Πριν και τα Μετά που θα σας Δώσουν Απίστευτες Ιδέες Οργάνωσης!

.

Τις έχουν δοκιμάσει άλλοι πριν από εσάς και όπως θα δείτε... είχαν αποτέλεσμα!

Οργανώστε το Μπάνιο σας με ένα Μόνο Αντικείμενο

.

Αν ακόμα αγνοείτε την ύπαρξη της ήρθε ο καιρός να την αποκτήσετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Τέλειος Τρόπος για να Διατηρείτε τα Μάλλινα σαν Καινούργια