Αποφύγετε τις «Παγίδες» του Σούπερ Μάρκετ!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αποφύγετε τις «Παγίδες» του Σούπερ Μάρκετ!

Κάντε οικονομία στο σούπερ μάρκετ με αυτά τα τρικ για έξυπνες αγορές!

Πού έχει άμεσο αντίκτυπο η έλλειψη χρημάτων; Μα φυσικά στις αγορές μας! Πιο συγκεκριμένα, εννοούμε εκείνες του σούπερ μάρκετ. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε οικονομία και να βγείτε κερδισμένοι (και) εν καιρώ κρίσης αρκεί να μάθετε να αποφεύγετε τις παγίδες που γεμίζουν το καλάθι σας και αδειάζουν το πορτοφόλι σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι τα πιο συχνά «κόλπα» που χρησιμοποιούν τα σούπερ μάρκετ για να σας παρασύρουν να ενδώσετε σε αγορές που δεν σας είναι απαραίτητες και ξεκινήστε να γεμίζετε έξυπνα το καλάθι σας από σήμερα κιόλας.

Προσφορές με μέτρο! Οι προσφορές που δίνουν ένα προϊόν +1 δώρο είναι πλέον μόνιμες στα ράφια των σούπερ μάρκετ και συχνά είναι πολύ συμφέρουσες. Ωστόσο, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί μπορεί να σας παρασύρουν να αγοράσετε προϊόντα που δεν έχετε πραγματικά ανάγκη. Πείτε «ναι» σε αυτές τις προσφορές σε ό,τι αφορά τα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά ή άλλα προϊόντα που δεν έχουν άμεση ημερομηνία λήξης και τολμήστε τις άφοβα για όσα τρόφιμα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Κυνηγήστε τις προσφορές σε απορρυπαντικά και καθαριστικά.

Κυνηγήστε τις προσφορές σε απορρυπαντικά και καθαριστικά.

Στάση αγορών Τα είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. γάλα, ψωμί) συχνά βρίσκονται στο βάθος των καταστημάτων. Μέχρι να φτάσετε εκεί, ωστόσο, έρχεστε αντιμέτωποι με πολλά άλλα ράφια, γεμάτα προϊόντα-πειρασμούς. Για να μην παρασυρθείτε και ξεφύγετε από τη λίστα που κρατάτε στο χέρι σας, κατευθυνθείτε χωρίς στάση στον...προορισμό σας. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το σούπερ μάρκετ στο οποίο βρίσκετε, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε κάποιον υπάλληλο πού θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ρίξτε το βλέμμα σας χαμηλά Τα προϊόντα των γνωστών εταιρειών τοποθετούνται στα ράφια που βρίσκονται στο ύψος του ματιού μας για να τραβούν την προσοχή μας με αποτέλεσμα να «πηγαίνει» το χέρι μας πιο εύκολα προς αυτά. Αντίθετα, τα πιο οικονομικά προϊόντα συνήθως βρίσκονται στα πιο χαμηλά ράφια. Ωστόσο, επειδή τα επώνυμα προϊόντα συνήθως είναι πιο «φερέγγυα», καλό είναι να κάνετε ένα crash test τιμής ανάμεσα σε αυτά κι εκείνα που δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει προκειμένου να αποφασίσετε ποιο θα μπει στο καλάθι σας.

Μην το παρακάνετε με τα κουπόνια Υπάρχουν δύο παγίδες με τα κουπόνια και τις εκπτωτικές κάρτες: η πρώτη είναι ο κίνδυνος να αυξήσετε τον όγκο των αγορών σας, γεμίζοντας το καλάθι σας με πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά προκειμένου να πάρετε κάποιο κουπόνι ή περισσότερους πόντους στην κάρτα σας. Η δεύτερη παγίδα είναι ότι αναγκάζεστε να πηγαίνετε στο ίδιο σούπερ μάρκετ χωρίς να συγκρίνετε τις τιμές του με εκείνες άλλων καταστημάτων πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιλέγετε πιο φθηνά. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην επιβαρύνετε την τσέπη σας; Μια μικρή έρευνα αγοράς πριν βγείτε για ψώνια σίγουρα δε βλάπτει! Έτσι, άλλωστε, δε θα παρασυρθείτε από τα δώρα που σας προσφέρει κάθε σούπερ μάρκετ. Τέλος, χρησιμοποιήστε τα εκπτωτικά κουπόνια μόνο για να αγοράσετε είδη που παρουσιάζουν έλλειψη στα ντουλάπια σας.

Πριν την απομάκρυνση από το ταμείο ...όλα τα λάθη αναγνωρίζονται! Κοντά στα ταμεία συνήθως θα βρείτε πολλά προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί εκεί με σκοπό να σας «πείσουν» να κάνετε παρορμητικές αγορές. Μην ενδώσετε στον πειρασμό, παρά μόνο αν έχετε πραγματικά ανάγκη κάποιο από αυτά τα προϊόντα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

11 Λάθη Διακόσμησης που Κοστίζουν Ακριβά και πώς να Γλυτώσετε από Αυτά

.

Αυτά είναι τα λάθη διακόσμηση που μπορεί να σας κοστίσουν πολύ ακριβά. Μάθετε ποια είναι για να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

Κουίζ: Πόσο καλά Χειρίζεστε τα Χρήματά σας;

.

Ανακάλυψτε αν κάνετε έξυπνες αγορές ή αν ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα και το κομπόδεμά σας.

Να τι Μπορείτε να Αγοράσετε από το Amazon με Λιγότερο από 1 Ευρώ! 

.

Είναι όλα από το Amazon και κοστίζουν λιγότερο από 1 ευρώ.

Πώς να Κάνετε Λίγη Οικονομία Ακόμα και στις Διακοπές

.

Λύσεις, ιδέες και τρόποι για να εξοικονομείτε χρήματα ακόμα κι όταν βρίσκεστε στις διακοπές σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Μπαχαρικό που Βοηθάει να Χάσετε 3 Φορές Περισσότερο Λίπος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χωριάτικη Κοτόπιτα Από τον Άκη Πετρετζίκη