8 Παράξενα Πράγματα που δεν Ξέρετε για τον Καφέ

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, OMG!

8 Παράξενα Πράγματα που δεν Ξέρετε για τον Καφέ

Ο καφές αποτελεί το πιο αγαπημένο ρόφημα του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει να πίνει 2-3 καφέδες σε καθημερινή βάση. Ακολουθούν 8 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το αγαπημένο σας ρόφημα!

Ο καφές περιέχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τα ενεργειακά ποτά Πολλοί ισχυρίζονται πως τα ενεργειακά ποτά έχουν περισσότερη καφεΐνη από ότι ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό φυσικά δεν αληθεύει καθώς ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα καφεΐνης.

Είναι πολύ εύκολο να εθιστεί κανείς στον καφέ 100 μιλιγκράμ καφεΐνης την ημέρα είναι αρκετά για να εθιστεί κανείς. Την ίδια ποσότητα καφεΐνης περιέχουν επίσης 2 φλιτζάνια τσάι ή 3 κουτάκια αναψυκτικού τύπου κόλα. Αν σταματήσετε ξαφνικά τον καφέ θα βιώσετε διάφορες αρνητικές συνέπειες όπως πονοκεφάλους και πτώση της διάθεσης.

Ο καφές περιέχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα καφεΐνη από τα ενεργειακά ποτά

Ο καφές περιέχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τα ενεργειακά ποτά

Η καφεΐνη δρα πολύ γρήγορα Αρκούν μόνο 10 λεπτά για να μπορέσει η καφεΐνη να δράσει και να σας γεμίσει ενέργεια.

Στην Αμερική καταναλώνεται η περισσότερη ποσότητα καφέ Οι Αμερικανοί φαίνεται να καταναλώνουν τον περισσότερο καφέ σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα καταναλώνουν 400 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ την ημέρα πράγμα που σημαίνει περίπου 146 δισεκατομμύρια φλιτζάνια τον χρόνο.

Η πρώτη webcam δημιουργήθηκε εξαιτίας του καφέ Προφανώς η πρώτη webcam θα είχε δημιουργηθεί και για άλλους λόγους αργότερα αλλά αυτό το περιστατικό θα σας πείσει πως ο καφέ ευθύνεται για τη γρήγορη ανακάλυψη της κάμερας στους υπολογιστές. Ήταν το 1991 όταν στο Πανεπιστήμιο Cambridge οι άνθρωποι πήγαιναν να βάλουν καφέ και πολλές φορές ανακάλυπταν πως δεν υπήρχε έτοιμος. Έτσι δημιούργησαν την κάμερα για να μπορούν να βλέπουν αν η καφετιέρα είχε ή όχι καφέ προτού σηκωθούν από την καρέκλα τους.

Πιείτε Καφέ στις 8 Καλύτερες Καφετέριες του Κόσμου

Αρκούν μόνο 10 λεπτά για να μπορέσει η καφεΐνη να δράσει και να σας γεμίσει ενέργεια.

Αρκούν μόνο 10 λεπτά για να μπορέσει η καφεΐνη να δράσει και να σας γεμίσει ενέργεια.

Ο καφές λειτουργεί καλύτερα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας Ο καφές λειτουργεί καλύτερα στον οργανισμό μας μεταξύ των ωρών 9.30-11.30 το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνες τις ώρες τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν και η καφεΐνη αλληλοεπιδρά με την κορτιζόλη. Αν πιείτε καφέ ακόμα πιο πρωί που τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι ψηλά, θα χρειαστείτε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

6 Λόγοι που ο Καφές θα Αλλάξει Εντελώς Μορφή σε Λίγα Χρόνια

Αποφύγετε να πίνετε καφέ στα φλιτζάνια της εταιρίας Σύμφωνα με έρευνα 20% των φλιτζανιών των περισσότερων εταιριών περιέχουν περιττώματα ζωυφίων όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό. Αυτά τα περιττώματα υπάρχουν επειδή τα ποτήρια πλένονται με ένα σφουγγάρι που συνήθως δεν αλλάζεται επί μήνες ή χρόνια. Γι'αυτό χρησιμοποιήστε τη δική σας κούπα και πλύντε την με το δικό σας σφουγγάρι.

Ο πιο ακριβός καφές Ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο παράγεται από περιττώματα ελεφάντων. Συγκεκριμένα κάποιοι ελέφαντες στην Ταϊλάνδη ταΐζονται με κόκκους καφέ οι οποίοι βγαίνουν στα περιττώματά τους και με την κατάλληλη επεξεργασία έχουν (όπως λένε) εκπληκτική γεύση.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά τα 7 Πράγματα Μέσα στο Σπίτι σας Κουράζουν και δεν το Καταλαβαίνετε

.

Αυτά είναι τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι που σας κουράζουν και δεν το καταλαβαίνετε.

Φτιάξτε Ομελέτα χωρίς καν να Σπάσετε το Αυγό σας!

.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη ομελέτα σε 15 μόλις δευτερόλεπτα!

Αυτό είναι το Μικροσκοπικό Gadget που θα σας Βοηθήσει να Χάσετε Κιλά

.

Δείτε το υπέροχο gadget που θα σας βοηθήσει να χάσετε πολλά κιλά.

26 Περίεργα Πράγματα που θα Βρείτε Σχεδόν σε Κάθε Βρετανικό Σπίτι

.

Αυτά είναι τα 26 πιο περίεργα πράγματα που θα βρείτε στα περισσότερα βρετανικά σπίτια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πόσο Καλό είναι το Ξύδι για το Πλύσιμο των Φρούτων;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Πράγματα που Δεν Γνωρίζετε για τη Γιορτή της Μητέρας