Πώς να κλαδέψετε την αναρριχόμενη τριανταφυλλιά

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ

Πώς να κλαδέψετε την αναρριχόμενη τριανταφυλλιά

Η αναρριχόμενη τριανταφυλλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ωραία είδη. Το κλάδεμά της ωστόσο απαιτεί προσοχή, πρέπει να είναι ελαφρύ και με δεξιοτεχνία για να μην τραυματίσει το φυτό. Δείτε πώς θα το καταφέρετε, προτού το επιχειρήσετε.

Κλαδεύετε τις τριανταφυλλιές μια φορά τον χρόνο, τον χειμώνα μετά τις μεγάλες παγωνιές και πριν από το ξεκίνημα της νέας βλάστησης. Δηλαδή, τον Ιανουάριο για τις νότιες και ζεστές περιοχές και τον Φεβρουάριο για τις πιο κρύες.

Δενδρώδεις: Μπορείτε να κάνετε ένα απλό κούρεμα, αφαιρώντας τα 2/3 του ύψους. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε χρόνο. Μπορείτε να κλαδέψετε κάθε 2 ή και 3 χρόνια. Ισχύει το ίδιο κλάδεμα αλλά πάνω από τη διασταύρωση.

Τριανταφυλλιές ψηλής αναρρίχησης: Αφαιρέστε πρώτα από τη βάση τους τα ξερά και παλιά κλαδιά. Στη συνέχεια κόψτε τους ανθοφόρους βλαστούς, αφήνοντας 3 με 4 εκατοστά από το κλαδί που έχετε σαν οδηγό.

Λυγίστε τα κλαδιά-οδηγούς, αφού κάψετε λίγο τις άκρες και δέσετε τα υποστηρίγματά τους (ζητήστε να σας δείξουν τον τρόπο σε ένα φυτώριο). Η στήριξη αυτή είναι απαραίτητη και ευνοεί την ανθοφορία.

Τριανταφυλλιές χαμηλής αναρρίχησης: Αν τις έχετε επιλέξει για καλύψεις σε τοίχους, πέργκολες, αψίδες κ.λπ., ακολουθήστε το ίδιο κλάδεμα όπως παραπάνω.

Από τη δεύτερη χρονιά μπορείτε να τις διαμορφώσετε σαν ψηλούς θάμνους (1-1,5 μέτρα ύψος) και τα ισχυρά κλαδιά που θα δημιουργήσουν θα στηρίζουν την ανθοφορία τους χωρίς να έχουν ανάγκη από υποστύλωση. Κάψτε τα υπολείμματα του κλαδέματος. Με αυτό τον τρόπο θα καταστρέψετε τα παράσιτα.

Θερινό κλάδεμα: Είναι καλό να αφαιρούνται τα ξεραμένα άνθη όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για να βοηθηθεί και να προχωρήσει γρήγορα στην επόμενη ανθοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φυτά που αγαπούν το καλοκαίρι

.

Λένε ότι ο καλός κηπουρός το καλοκαίρι φαίνεται και δικαίως, αφού στις υψηλές θερμοκρασίες τα φυτά ταλαιπωρούνται αφάνταστα και η επιβίωσή τους γίνεται καθημερινό στοίχημα. Υπάρχουν όμως και φυτά που αγαπούν τον ήλιο και την ξηρασία, μήπως ήρθε η ώρα να τα (ξανα)αγαπήσετε και εσείς;

Ξένοιαστες Διακοπές: Αυτά Είναι τα Φυτά που Αντέχουν Μέρες Χωρίς Νερό

.

Αυτά είναι τα φυτά που αντέχουν χωρίς νερό τώρα που θα φύγετε για διακοπές.

Έτσι θα Σώσετε τα Μισοπεθαμένα Φυτά σας!

.

Δώστε στα μισοπεθαμένα φυτά σας και πάλι ζωή με αυτούς τους τρόπους.

Δείτε Πώς θα Κάνετε τα Φυτά σας να «Αντισταθούν» στη Ζέστη

.

Σώστε τα φυτά σας από την πολλή ζέστη όσο καιρό λείπετε διακοπές.

Τουλίπες

.

Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια μπορεί να βρίσκεται στον κήπο ή τη βεράντα σας. Φυτέψτε τους βολβούς της τη σωστή στιγμή και στη συνέχεια απολαύστε το λίκνισμά τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να ανανεώσετε τη βεράντα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ποια γλάστρα να επιλέξετε και γιατί