Η ζωή (έξω) είναι ωραία

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΚΗΠΟΣ

Η ζωή (έξω) είναι ωραία

Υλικά, χρώματα και συνδυασμοί επίπλων που θα σας βοηθήσουν να αποδράσετε από την καθημερινότητα απολαμβάνοντας τη δροσιά στη βεράντα ή στον κήπο σας με τον Sinatra να τραγουδά «Summertime an' the livin' is easy…».

Καταρχήν να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να μείνετε «κολλημένοι» στη λογική του σετ. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά υλικά μεταξύ τους, αρκεί να υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που να τα συνδέει, π.χ. χρώμα, υλικό, ύφασμα ή πλέξη.

thehomeissue_zoi_exo02

Το χρώμα του υφάσματος μπορεί να σας βοηθήσει να ταιριάξετε ένα έπιπλο με το υλικό ενός άλλου επίπλου όπως το γκρι σε αυτή τη φωτογραφία.

Να σημειώσουμε επίσης ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά υλικά, όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάντε την καλύτερη επιλογή για εσάς, σύμφωνα με τον χώρο και το budget που διαθέτετε.

Έτσι, το ξύλο έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται από κλασικό σε μοντέρνο, ρετρό ή ποπ, ανάλογα με τα υφάσματα (ριγέ, μονόχρωμα, floral) που το συνοδεύουν.

shutterstock_60303349

Αν το κάλυμμα στον καναπέ ήταν π.χ. μονόχρωμο τότε το αποτέλεσμα θα ήταν μοντέρνο ακόμα και με τα ίδια μαξιλάρια.

Το μέταλλο επίσης προσαρμόζεται σε ό,τι του βάλετε δίπλα, για να μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις που inox, π.χ., συνδυάζεται επάνω στο ίδιο κομμάτι με το teak. Πιο δίπλα μια μίνι τραπεζαρία από fer forge, αναπαλαιωμένη και βαμμένη σε ένα νέο μοντέρνο χρώμα, συνδυάζεται τέλεια με μια ξύλινη έθνικ κονσόλα σε ρόλο εξωτερικού μπουφέ-μπαρ.

Γυαλί, plexiglass, πλαστικό κ.λπ. είναι κομμάτια που δημιουργούν εύκολα συνέχεια από μέσα-έξω, καθώς συχνά βρίσκονται σε συνοδευτικό ρόλο και η αισθητική τους δεν επεμβαίνει καθοριστικά στον χώρο.

arper_zwh_eksw_wraia1@2x

Επιλέξτε υλικά που συνδυάζονται εύκολα με άλλα ώστε να μπορείτε να τα συνδυάζετε μεταξύ τους και να τα αξιοποιείτε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Οι νέοι σχεδιαστές έχουν απεγκλωβιστεί από τα παλιά στερεότυπα: άλλα έπιπλα για μέσα άλλα για έξω. Πειραματίζονται με νέα ανθεκτικά υλικά και σχεδιάζουν φόρμες που προσαρμόζονται τόσο στις συνθέσεις του εσωτερικού (τραπεζαρία, καθιστικό κ.λπ.) όσο και στις συνθέσεις του κήπου.

Επιλέξτε μερικά αντικείμενα που θα κάνουν τη διαφορά στον χώρο, π.χ. μια chaise lounge, ένα τρόλεϊ μπαρ, τα οποία παραπέμπουν στην άνεση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου – χωρίς να ξοδέψετε απαραίτητα μια περιουσία.

tiera_zwh_eksw_wraia2@2x

Επιλέξτε έπιπλα που μετακινούνται εύκολα σε διαφορετικές γωνιές ή χρησιμοποιούνται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, π.χ. τρόλεϊ μπαρ.

Δημιουργήστε διαφορετικές γωνιές, π.χ. μία για φαγητό, μία για χαλάρωση, μία πιο παρεϊστικη. Μη σας αγχώνει η ιδέα ότι δεν διαθέτετε τις διαστάσεις του… Εθνικού Κήπου. Διαλέξτε έπιπλα που αλλάζουν χρήσεις, μετακινούνται εύκολα ή είναι αναδιπλούμενα. Τέλος, πολλαπλασιάστε τις επιλογές σας, συνδυάζοντας ποιοτικά κομμάτια συνδυασμένα με πιο προσιτές αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάμνοι γρήγορης ανάπτυξης

.

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην ασφάλεια και στην αισθητική το συντομότερο δυνατό, επιλέξτε για τον κήπο και τη βεράντα σας θάμνους γρήγορης ανάπτυξης.

Οι Νέες Τάσεις στη Διακόσμηση της Βεράντας και του Κήπου από τον Σπύρο Σούλη

.

Ο Σπύρος Σούλης σας δίνει όλα τα tips και τα trends για να διακοσμήσετε φέτος τον εξωτερικό σας χώρο.

Επιπλα για εξωτερικές... υποθέσεις

.

Αναβαθμίστε τη ζωή σας και την αισθητική της βεράντας ή του κήπου σας με τις σωστές επιλογές από τικ, μέταλλο, ρατάν και εύχρηστους συνδυασμούς.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να κλαδέψετε την αναρριχόμενη τριανταφυλλιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Μαρόκο στη βεράντα σας