6 Βήματα σας Χωρίζουν από το πιο Έξυπνο και Οικονομικό Γραφείο για το Παιδικό σας Υπνοδωμάτιο

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

6 Βήματα σας Χωρίζουν από το πιο Έξυπνο και Οικονομικό Γραφείο για το Παιδικό σας Υπνοδωμάτιο

Στα περισσότερα διαμερίσματα ακόμη και το κάθε χιλιοστό είναι απαραίτητο πόσο μάλλον όταν το υπνοδωμάτιο το μοιράζονται δύο παιδιά. Αν είστε σε αυτή την κατηγορία δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτή την έξυπνη και άκρως οικονομική κατασκευή που ετοιμάσαμε για εσάς.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 ξύλινες παλέτες (θα βρείτε σε καταστήματα με ξυλουργικό υλικό ή  και σε αποθήκες πώλησης παλετών καινούργιων ή μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση όμως).
  • 1 ξύλινη σανίδα στις διαστάσεις της μίας εκ των παλετών (μπορείτε να ζητήσετε από έναν μαραγκό να σας την κόψουν στις διαστάσεις που θέλετε ανάλογα με την επιφάνεια της παλέτας για να την καλύψετε ολόκληρη ή μέρος αυτής).
  •  1 σύρτη πόρτας ντουλαπιών και έξι ξυλόβιδες για την τοποθέτησή του (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης).
  • 2 μεντεσέδες τύπου Γαλλίας για ξύλινες πόρτες και 16 ξυλόβιδες για την τοποθέτησή τους (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης).
  • 2 αλυσίδες γαλβανιζέ με μακρύ κρίκο σε διάσταση τόση ώστε να δημιουργείται ορθή γωνία μεταξύ παλέτας και σανίδας (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης).
  • 4 στριφώνια για να βιδώσετε την αλυσίδα (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης).
  • 12 ζευγάρια από βίδες και ούπες για την τοποθέτηση των παλετών στον τοίχο (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης).
  • Γυαλόχαρτο χοντρό και ψιλό κατάλληλα για ξύλινες επιφάνειες (προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό τριβείο όπου θα βάλετε επάνω τα γυαλόχαρτα και θα κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και εύκολα. Θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης).
  • Βερνίκι ξύλου σε χρώμα της επιλογής σας (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).
  • 1 πινέλο (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Κρύψτε το Κλιματιστικό Εύκολα με Αυτό το DIY Κόλπο

Μπορείτε να κάνετε περισσότερα από ένα γραφεία έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει το δικό του. Επίσης, οι υπόλοιποι χώροι των παλετών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βιβλιοθήκη πράγμα εξίσου σημαντικό αφού θα γλιτώσετε κι άλλο χώρο μέσα από το παιδικό υπνοδωμάτιο.

Μπορείτε να κάνετε περισσότερα από ένα γραφεία έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει το δικό του. Επίσης, οι υπόλοιποι χώροι των παλετών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βιβλιοθήκη πράγμα εξίσου σημαντικό αφού θα γλιτώσετε κι άλλο χώρο μέσα από το παιδικό υπνοδωμάτιο.

DIY: Φτιάξτε Υπέροχες Κατασκευές με Ξύλα από τη Θάλασσα

Πως θα το κάνετε:

Από τη στιγμή που έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε στα χέρια σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο: Τρίψτε τις παλέτες πρώτα με το χοντρό γυαλόχαρτο για να εξαλείψετε κάθε άγριο σημείο αυτών και στη συνέχεια με το ψιλό γυαλόχαρτο για να λειάνετε τις επιφάνειες. Το ίδιο κάντε και στη σανίδα του ξύλου αν χρειάζεται.

Βήμα 2ο: Αφού έχετε απομακρύνει τη σκόνη και τα ρινίσματα του ξύλου από τις επιφάνειες βάψτε τις παλέτες και τη σανίδα με το βερνίκι που έχετε επιλέξει και αφήστε τα όλα να στεγνώσουν καλά.

Βήμα 3ο: Κάντε δυο τρύπες στο κέντρο των μεσαίων τάκων της μιας παλέτας από την εξωτερική πλευρά και δύο ακόμη στα πλαϊνά της σανίδας του ξύλου περίπου στο 1/3 της πλαϊνής της πλευράς. Για να είστε σίγουροι για τις τρύπες της σανίδας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως όταν η σανίδα θα ανοίγει θα πρέπει να έρχεται σε θέση ορθής γωνίας από την παλέτα και να συγκρατείται αντίστοιχα από τις αλυσίδες που θα τοποθετηθούν εκεί.

Όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή σας μπορείτε αν θέλετε να τα βάψετε στις ίδιες αποχρώσεις με αυτή.

Όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή σας μπορείτε αν θέλετε να τα βάψετε στις ίδιες αποχρώσεις με αυτή.

Πριν & Μετά: Δείτε πώς Μεταμορφώθηκε Εύκολα και Γρήγορα Αυτό το Σαλόνι

Βήμα 4ο: Βιδώστε τους μεντεσέδες στα δύο ακριανά σημεία της παλέτας και της σανίδας αντίστοιχα και στη συνέχεια περάστε τις αλυσίδες στήριξης με τη βοήθεια των στριφωνιών στις πλαϊνές τρύπες που έγιναν στο προηγούμενο βήμα.

Βήμα 5ο: Στη συνέχεια βιδώστε τα δύο τμήματα του σύρτη στο κέντρο της ξύλινης σανίδας από την εξωτερική επιφάνεια αυτής και ακριβώς απέναντι στην παλέτα αντίστοιχα δηλαδή στο σημείο όπου τα δύο αυτά αντικείμενα εφάπτονται έτσι ώστε όταν κλείνει η πτυσσόμενη πλέον σανίδα να ασφαλίζει πάνω στην παλέτα. Το σημείο που θα τοποθετηθεί ο σύρτης θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της σανίδας που επιλέξατε.

Βήμα 6ο: Το 6ο και τελευταίο βήμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση του νέου σας επίπλου στον τοίχο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βιδώστε στο κάτω μέρος την παλέτα που έχετε βάψει μόνο και ακριβώς από πάνω την παλέτα με την πτυσσόμενη σανίδα.

Το Tip της κατασκευής είναι συμπληρωματικό αυτής! DIY γραφείο χωρίς DIY καρέκλα δεν γίνεται!

Χρώματα και μοτίβα για το παιδικό δωμάτιο

Σιγουρευτείτε πριν από τη αγορά του καφασιού πως η κατάστασή του μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Σιγουρευτείτε πριν από τη αγορά του καφασιού πως η κατάστασή του μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Για να ολοκληρώσετε την πιο έξυπνη και οικονομική DIY κατασκευή του νέου σας γραφείου φτιάξτε αντίστοιχα και την καρέκλα αυτού χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ψηλό καφάσι (μπορείτε να βρείτε σε μάντρες οικοδομικών υλικών). Ακολουθώντας πρώτα τα βήματα ένα και δύο που αναφέρονται παραπάνω (για τη λείανση των επιφανειών και την επιχρωμάτιση αυτών στην ίδια απόχρωση με αυτή του γραφείου) συνεχίστε τοποθετώντας σε κάθε γωνία του καφασιού (στην επάνω πλευρά δηλαδή όπως κανονικά είναι το καφάσι φτιαγμένο για να χρησιμοποιείται και που στη συνέχεια θα αποτελεί την κάτω επιφάνεια της καρέκλας του γραφείου σας) από μια ρόδα επίπλου περιστρεφόμενη (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιομηχανικά είδη). Ολοκληρώστε την κατασκευή σας κάνοντας πιο άνετη τη χρήση της καρέκλας γραφείου σας τοποθετώντας επάνω μια αναπαυτική και πολύχρωμη μαξιλάρα.

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πράγματα που Πρέπει να έχει Κάθε Παιδική Ντουλάπα

.

Θέλετε να χωρέσετε όλα τα ρούχα του παιδιού σας σε μια ντουλάπα; Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Ιδέες Διακόσμησης για Δωμάτιο που Είναι Συγχρόνως Εφηβικό και Παιδικό

.

Φανταστικές ιδέες διακόσμησης για δωμάτια που είναι παιδικά και εφηβικά ταυτόχρονα.

Εύκολα και Οικονομικά Tips για να Κάνετε το Παιδικό Υπνοδωμάτιο Εφηβικό!

.

Αυτά είναι τα πιο οικονομικά και έξυπνα tips για να μετατρέψετε το παιδικό υπνοδωμάτιο σε εφηβικό.

Με Αυτά τα Έξυπνα Tips το Παιδί σας θα Θέλει να Διαβάζει Πολύ Περισσότερο

.

Με αυτά τα tips θα βοηθήσετε το παιδί σας να διαβάζει περισσότερο.

«Τα παιδιά μου μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Πώς μπορώ να διακοσμήσω το εφηβικό τους δωμάτιο;»

.

Μάθετε πώς θα διαμορφώσετε ένα κομψό εφηβικό δωμάτιο που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θα ικανοποιήσει τους μόνιμους ενοίκους του!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Δείτε πως Ένα Απλό Κουτί Μπορεί να Έχει Πολλαπλές Χρήσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Φτιάξτε Έναν Χρυσό Δίσκο με Πολύ Ιδιαίτερη Υφή!