Φέρτε τη Δροσιά στο Σπίτι σας με τους πιο Εύκολους και Οικονομικούς Τρόπους

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Φέρτε τη Δροσιά στο Σπίτι σας με τους πιο Εύκολους και Οικονομικούς Τρόπους

Η ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ανυπόφορη πολλές φορές ακόμα και μέσα στο σπίτι. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να νιώθετε πολύ καλύτερα ακόμα και όταν είστε μέσα σε αυτό. 

Φέτος το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις θερμοκρασίες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Το κακό είναι ότι και μέσα στο σπίτι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα αν δεν πάρετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε καταφύγει ήδη στη λύση του κλιματιστικού. Πρέπει να κάνετε, όμως, σωστή χρήση για να εξοικονομήσετε ενέργεια και για να είστε υγιείς.

δροσιά

Κάντε ένα καλό καθάρισμα του κλιματιστικού σας.

Συντήρηση: Ξεκινήστε κάνοντας συντήρηση του κλιματιστικού είτε φωνάζοντας έναν ειδικό είτε καθαρίζοντας τα φίλτρα και την εξωτερική μονάδα τουλάχιστον ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση από μικροοργανισμούς στον αέρα που θα αναπνέετε. Επίσης η σκόνη θα εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του.

Πρωτότυπα Κόλπα για να Δροσιστείτε Μέσα στο Σπίτι Χωρίς Κλιματιστικό

Ισχύς: Εάν αγοράσετε τώρα κλιματιστικό ρωτήστε κάποιον ειδικό για την απαιτούμενη ισχύ που πρέπει να έχει ανάλογα με τα τετραγωνικά που έχετε ώστε να μην καίει παραπάνω ενέργεια στην προσπάθειά του να αποδώσει.

Θερμοκρασία: Τις πολύ ζεστές μέρες ρυθμίστε το για αρχή το πολύ στους 25 βαθμούς. Αφήστε πρώτα να πιάσει αυτή τη θερμοκρασία ο χώρος σας και μετά δοκιμάστε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία. Διαφορετικά θα κάψετε αρκετό ρεύμα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εξωτερική μονάδα: Προσπαθήστε το σημείο που έχετε την εξωτερική μονάδα να είναι όσο γίνεται σκιερό τις ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού (πχ. κατεβάστε την τέντα). Θα έχετε 5-10% μεγαλύτερη απόδοση.

Φτιάξτε το Δικό σας Κλιματιστικό Μονάχα με 20 Ευρώ

Κλιματιστικό Inverter: Έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη συχνότητα περιστροφής του και κατά συνέπεια την απόδοσή του, καταναλώνοντας ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή, χωρίς τα συνεχή σταματήματα/ξεκινήματα των συμβατικών συμπιεστών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.

δροσιά

Διακοσμήστε το κλιματιστικό σας.

DO Διακοσμήστε το κλιματιστικό σας με αυτοκόλλητα για να δώσετε στιλ στον χώρο που βρίσκεται.

-Μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία διάφορα αυτοκόλλητα διακόσμησης.

-Για το παιδικό δωμάτιο μπορείτε να βάλετε σε όλες του τις πλευρές χωρίς όμως να υπερβάλλετε.

-Για τους υπόλοιπους χώρους προτιμήστε κάτι πιο διακριτικό σε μια γωνιά του κλιματιστικού.

Φορητό Air Cooler Με αυτή την συσκευή μπορείτε να πετύχετε δροσιά με φυσικό τρόπο σε όποιον χώρο το χρειάζεστε.

-Το τοποθετείτε απλά στην πρίζα.

-Αυτό ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου και τον ψύχει πριν τον επιστρέψει στον χώρο.

-Κάνει καλό στο αναπνευστικό μιας και ο αέρας υγραίνεται πριν ξαναβγεί στην ξηρή ατμόσφαιρα.

-Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει και λειτουργία θέρμανσης για τους χειμερινούς μήνες.

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

Εάν ο αέρας του κλιματιστικού δεν σας αρέσει ή δεν έχετε και προτιμάτε τη χρήση του ανεμιστήρα, τότε και εδώ θα πρέπει να φερθείτε έξυπνα για να σας φέρει όση περισσότερη δροσιά γίνεται. Θα κάνετε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα απ’ ότι με ένα κλιματιστικό και εφόσον έχετε φροντίσει και τα υπόλοιπα που θα διαβάσετε παρακάτω για το σπίτι τότε θα έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Με ΑΥΤΟ το Πανέξυπνο Τρικ ο Ανεμιστήρας θα Λειτουργήσει σαν Κλιματιστικό

Ανεμιστήρας Οροφής

Τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα έχετε με έναν ανεμιστήρα οροφής. Κάνει πιο σωστή κατανομή του αέρα χωρίς να σας χτυπάει κάθε φορά που αλλάζει φορά.

Λειτουργία αριστερόστροφα: Σχεδόν όλοι πλέον οι ανεμιστήρες οροφής έχουν διακόπτη που αλλάζει τη φορά λειτουργίας των πτερυγίων. Αυτό θα οδηγήσει το ζεστό αέρα προς το ταβάνι.

Επιτραπέζιος ανεμιστήρας ή δαπέδου

Δαπέδου Υδρονέφωση: Πλέον έχουν βγει μοντέλα δαπέδου με υδρονέφωση εφόσον επιλέξετε αυτή τη λειτουργία. Μικροσωματίδια νερού γεμίζουν την ατμόσφαιρα δροσίζοντάς σας χωρίς να σας βρέχουν. Η υγρασία που δημιουργείται φέρνει στα σωστά επίπεδα τον ξηρό αέρα που δημιουργεί η ζέστη.

Επιτραπέζιος: Εάν θέλετε δαπέδου για να μπορείτε να τον μεταφέρετε προτιμήστε τους χαμηλούς που φέρνουν την δροσιά από χαμηλά. Είναι προτιμότερο για το αναπνευστικό σας σύστημα.

TIP: Τοποθετήστε ένα μπολ με πάγο ή ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό, μπροστά στον ανεμιστήρα για ακόμη πιο δροσερά αποτελέσματα.

DIY ανεμιστήρας διακόσμηση

δροσιά

Ομορφύνετε τον ανεμιστήρα σας.

DO Μετατρέψτε τον κλασικό λευκό ανεμιστήρα σας σε ένα ουράνιο τόξο που θα δώσει καλοκαιρινό χρώμα στον χώρο σας.

-Θα χρειαστείτε 3-4 σπρέι ή περισσεύματα μπογιάς που μπορεί να έχετε.

-Βάψτε ξεχωριστό χρώμα το κάθε πτερύγιο.

δροσιά

Βάψτε το κάθε πτερύγιό του.

-Αφήστε τον να στεγνώσει καλά.

-Συναρμολογήστε τον και βάλτε τον στην πρίζα.

-Η ταχύτητα με την οποία γυρίζουν τα πτερύγια θα δώσουν ένα εφέ πολύχρωμο και άκρως διασκεδαστικό.

ΔΡΟΣΙΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ

Προσέξτε τις επιφάνειες των επίπλων (καναπέ, κρεβάτι, πολυθρόνα) που κάθεστε συνήθως καθώς αυτό θα βοηθήσει αρκετά την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας.

-Το Laypad Cool Gel βοηθάει στη ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας του σώματός σας ώστε να έχετε δροσερό και ξεκούραστο ύπνο.

δροσιά

Laypad Cool Gel βοηθάει στη ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας του σώματός σας.

-Έχει οικολογικό χαρακτήρα γιατί δεν λειτουργεί με ρεύμα. Καθαρίζεται πολύ εύκολα με ένα βρεγμένο πανάκι.

Τα Κόλπα της Γιαγιάς για να Περάσει ο Καύσωνας Ανώδυνα Χωρίς Κλιματιστικό

-Είναι υποαλλεργικό και μπορείτε να το μεταφέρετε οπουδήποτε κάθεστε για να σας δροσίζει.

-Βγαίνει σε διάφορες διαστάσεις καθώς και μικρό για το μαξιλάρι σας. Για λιγότερη δροσιά μπορείτε να το τοποθετήσετε κάτω από τα σεντόνια σας. Υπάρχει ακόμα και μικρή διάσταση ώστε να μην σας επιβαρύνει η θερμοκρασία που ανεβάζει το Laptop σας ή το tablet όταν το έχετε επάνω σας.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

DON’T Μην φεύγετε για την δουλειά πριν ανοίξετε 10 λεπτά το σπίτι να αεριστεί. Είναι μια καλή ώρα πριν αρχίσει να ζεσταίνει πολύ η ατμόσφαιρα.

DON’T Μην φεύγετε για τη δουλειά αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά. Κλείστε τα παράθυρα, τις κουρτίνες, τις τέντες, ακόμα και τα παντζούρια αν γίνεται.

Όσο λείπετε θα αποφύγετε την υπερθέρμανση των επίπλων και των αντικειμένων και έτσι θα είναι πιο εύκολο να το δροσίσετε με ό,τι τρόπο θέλετε.

δροσιά

Προτιμήστε λευκά αέρινα υφάσματα για κουρτίνες ώστε να ανακλάται ο ήλιος.

DO Προτιμήστε λευκά αέρινα υφάσματα για κουρτίνες ώστε να ανακλάται ο ήλιος. Σκουρόχρωμες κουρτίνες θα πρέπει να αφαιρεθούν σε κάθε περίπτωση.

Ένα μπαμπού στόρι θα κρατήσει τη ζέστη έξω λόγω της φυσικής του λειτουργίας.

DO Αντιθέτως την νύχτα, ανεβάστε τις τέντες ειδικά αν φυσάει, και αν δεν έχει ακόμα πολύ ζέστη ανοίξτε ξανά να αεριστεί το σπίτι.

Κάντε το Σπίτι σας Όαση Δροσιάς με 12 Διαφορετικούς Τρόπους!

DO Το βράδυ ρίξτε δροσερό νερό με το λάστιχο στο μπαλκόνι σας και στους εξωτερικούς τοίχους.

DON’T Μην κρεμάτε τα ρούχα μέσα στο σπίτι γιατί η υγρασία που θα αναπτυχθεί θα κάνει την ατμόσφαιρα πιο αποπνικτική.

DO Μονώστε καλά πόρτες και παράθυρα για να εγκλωβίσετε το δροσερό αέρα μέσα και να εμποδίσετε τον ζεστό να εισβάλλει. Θα βρείτε τις ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες για πόρτες και παράθυρα.

DO Εάν έχετε τζάκι αφήστε ανοιχτό το καπάκι της καμινάδας για να μπορεί να περνάει ο αέρας και να δημιουργείται ρεύμα δροσιάς

DON’T Μην αφήνετε ηλεκτρικές συσκευές αναμμένες. Ο φούρνος, το πλυντήριο, ο βραστήρας, η τοστιέρα, ανεβάζουν την θερμοκρασία του σπιτιού.

DO Κλείστε πολύμπριζα, και αφαιρέστε συσκευές που δεν σας χρειάζονται άμεσα από την πρίζα.

DO Αλλάξτε τις λάμπες πυρακτώσεως που παράγουν πολύ θερμότητα με λάμπες led που δεν παράγουν καθόλου θερμότητα και έτσι θα κάνετε οικονομία και θα γλυτώσετε τη ζέστη που βγάζουν.

DO Επίσης κλείστε τα φώτα που δεν σας χρειάζονται. Θα γλιτώσετε θερμότητα αλλά και χρήμα!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

Εάν έχετε καθρέφτη απέναντι από παράθυρο, μετακινήστε τον γιατί διαφορετικά αντανακλάει τον ήλιο στο υπόλοιπο σπίτι ανεβάζοντας την θερμοκρασία.

Τα σωστά επίπεδα υγρασίας στο χώρο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να μην αισθάνεστε ασφυκτικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

DO Τοποθετήστε κοντά στις μπαλκονόπορτες βάζα με νερό. Το νερό λόγω της ζέστης θα εξατμίζεται και θα κρατάει σε επιθυμητά επίπεδα την υγρασία. Μέσα στο νερό τοποθετήστε κλαδιά μπαμπού ώστε το αποτέλεσμα να είναι αποδεκτό και διακοσμητικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ…

Έχετε εύκαιρη μια θερμοφόρα στην κατάψυξη. Διαφορετικά βρέξτε ένα πανί με κρύο νερό και τοποθετήστε το στο σβέρκο ή στους καρπούς για να ρίξει την θερμοκρασία του σώματός σας σε περίπτωση που αισθανθείτε δυσφορία.

DO Διαφορετικά βρέξτε μια πετσέτα, τοποθετήστε την για λίγο στο ψυγείο και τοποθετήστε τη στο σβέρκο σας.

Αυτό το Είδος Ανεμιστήρα σας Ταιριάζει, Ανάλογα με τον Χώρο που Βρίσκεστε

DO Να καταναλώνεται όσο πιο πολύ νερό και χυμούς γίνεται. Ο οργανισμός σας χρειάζεται συνεχώς ενυδάτωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

DO Χρησιμοποιήστε αφρόλουτρο με μέντα ή προσθέστε στο δικό σας αφρόλουτρο έλαιο μέντας. Η μινθόλη που περιέχει προκαλεί μια επίδραση ψύξης στο δέρμα η οποία θα σας δροσίσει για το υπόλοιπο βράδυ.

ΤΙP: Στα μπουκάλια με το νερό που έχετε στο ψυγείο βάλτε ένα κλαδάκι από τη γλάστρα μέντας. Το νερό θα πάρει μια υπέροχη γεύση και θα σας δροσίσει εσωτερικά.

ΦΥΤΑ

DO Τοποθετήστε ψηλά και αρκετά φυτά στο μπαλκόνι. Εάν έχετε λίγα συγκεντρώστε τα κοντά στην μπαλκονόπορτα.

δροσιά

Τοποθετήστε ψηλά και αρκετά φυτά στο μπαλκόνι.

-Θα βοηθήσουν στην σκίαση του σπιτιού και το βράδυ θα σας δροσίζουν το σημείο που μπαίνει ο εξωτερικός αέρας.

DO Τοποθετήστε μια ομπρέλα θαλάσσης εάν δεν έχετε άλλο τρόπο για να σκιάσετε τα παράθυρα στους χώρους που βρίσκεστε συνήθως όπως το καθιστικό και την κρεβατοκάμαρα.

Κοιμηθείτε Άνετα Χωρίς Κλιματιστικό και Ανεμιστήρα

ΧΡΩΜΑ

DO Προτιμήστε οι εξωτερικοί σας τοίχοι να είναι ανοιχτόχρωμα βαμμένοι και καλύτερα να είναι βαμμένοι λευκοί και ιδίως η ταράτσα – για εσάς που μένετε στον τελευταίο όροφο. Έτσι, η «πλάκα» δεν θα πυρακτωθεί εύκολα, και τα δωμάτια από κάτω θα είναι πιο δροσερά. Δεν είναι τυχαίο που το εθνικό μας χρώμα όσον αφορά τα σπίτια στις ζεστές περιοχές και τα νησιά, είναι το λευκό!

DO Τους εξωτερικούς τοίχους επιλέξτε να τους βάψετε με χρώματα που έχουν ιδιότητες αποβολής της ηλιακής ακτινοβολίας. Ειδικά χρώματα θα σας προσφέρουν μείωση στη θερμοκρασία των δομικών υλικών έως και 12 βαθμούς.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε το Δικό σας Κλιματιστικό Μονάχα με 20 Ευρώ

.

Φτιάξτε το πιο οικονομικό κλιματιστικό μέσα σε λίγη ώρα μόνοι σας.

Tip: Προσθέστε ΑΥΤΟ το Συστατικό στο Μπάνιο σας και δεν θα Ζεσταθείτε για όλο το Βράδυ

.

Αφεθείτε στις θαυματουργές ιδιότητες αυτού του αιθέριου ελαίου για να δροσιστείτε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πετσέτα παραλίας
Το πιο Στιλάτο Αξεσουάρ για την Παραλία Είναι Αυτό!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανοίξτε το Αναψυκτικό σας Χωρίς Ανοιχτήρι με 21 Εκπληκτικούς Τρόπους (VIDEO)