Κρύψτε το Κλιματιστικό Εύκολα με Αυτό το DIY Κόλπο

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Κρύψτε το Κλιματιστικό Εύκολα με Αυτό το DIY Κόλπο

Το κλιματιστικό γίνεται αυτές τις μέρες ο καλύτερος φίλος μας (με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες). Αν δεν θέλετε, όμως, να φαίνεται και επιθυμείτε να το κρύψετε (χωρίς να μειώσετε δραματικά την απόδοσή του), σας έχουμε την πιο όμορφη και εύκολη λύση.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε αυτή την όμορφη κατασκευή θα χρειαστείτε 3 ξύλινες επιφάνειες, μια μετροταινία, 8 μεταλλικές γωνίες, βίδες, ηλεκτρικό τρυπάνι, ύφασμα της επιλογής σας και καρφωτικό. Τις ξύλινες επιφάνειες μπορείτε να τις βρείτε σε ξυλουργείο ή σε μεγάλα πολυκαταστήματα στα είδη ξυλείας, ενώ τα εργαλεία, τις βίδες και τις μεταλλικές γωνίες σε καταστήματα με κατασκευαστικά είδη ή είδη σπιτιού.

Φτιάξτε το Δικό σας Κλιματιστικό Μονάχα με 20 Ευρώ

Το πριν και το μετά.

Το πριν και το μετά.

Βήμα 1ο: Μετρήστε Το κλιματιστικό θα καλυφθεί με ένα ξύλινο κουτί με τρεις πλευρές το οποίο θα τοποθετηθεί έτσι ώστε αυτό να μη φαίνεται καθόλου. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε όταν μετράτε την επιφάνεια του κλιματιστικού θα είναι να προσθέσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά ανάμεσα στο μπροστινό μέρος του κλιματιστικού και στο πίσω μέρος της ξύλινης μπροστινής επιφάνειας. Έτσι ο αέρας θα βγαίνει «ανενόχλητος» και θα εξακολουθεί να δροσίζει τον χώρο. Μετρήστε το κλιματιστικό με μια μετροταινία και υπολογίστε μερικούς έξτρα πόντους δεξιά και αριστερά αν υπάρχει κάτω από το κλιματιστικό παράθυρο, ώστε το κουτί που θα φτιάξετε να είναι στις ίδιες διαστάσεις με το παράθυρο. Αν δεν υπάρχει παράθυρο κάτω από το κλιματιστικό, τότε απλά κάντε το κουτί σε ό,τι διαστάσεις θέλετε προσέχοντας να αφήσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά απόσταση από το κλιματιστικό για να μην υπερθερμανθεί.

Μην ξεχάσετε να μετρήσετε το κλιματιστικό και σε ύψος ώστε να σχεδιάσετε τις σωστές διαστάσεις στο κουτί σας. Θα χρειαστείτε τρεις ξύλινες επιφάνειες, μια για μπροστά από το κλιματιστικό και δύο πλαϊνές.

Καρφώστε 4 γωνίες μεταλλικές στις ξύλινες επιφάνειες.

Καρφώστε 4 γωνίες μεταλλικές στις ξύλινες επιφάνειες.

Διαβάστε ακόμα:

Βήμα 2ο: Αγοράστε τις ξύλινες επιφάνειες και φτιάξτε το κουτί σας Πηγαίνετε σε ένα ξυλουργείο και ζητήστε τρία ξύλινα καδρόνια στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Επιλέξτε ελαφριά ξύλα για να μην γίνει πολύ βαριά η κατασκευή σας. Ενώστε τις 3 ξύλινες επιφάνειες με 4 μεταλλικές γωνίες (σαν αυτές της φωτογραφίας) και βίδες. Θα μπούνε 2 μεταλλικές γωνίες σε κάθε γωνία του κουτιού.

Βάλτε ύφασμα γύρω από το κουτί σας.

Βάλτε ύφασμα γύρω από το κουτί σας.

Βήμα 3ο: Τυλίξτε τις ξύλινες επιφάνειες με ύφασμα Διαλέξτε ένα ύφασμα της επιλογής σας και καλύψτε με αυτό όλη την μπροστινή μεριά των ξύλινων επιφανειών. Βάλτε το περισσευούμενο ύφασμα από την πίσω μεριά και ασφαλίστε το ύφασμα καλά χρησιμοποιώντας καρφωτικό.

Βήμα 4ο: Βάλτε το ξύλινο κουτί στον τοίχο Τοποθετήστε ακόμα 4 μεταλλικές γωνίες στην άκρη των δύο πλαϊνών ξύλινων επιφανειών. Η μια πλευρά της μεταλλικής γωνίας θα καρφωθεί στο πλαϊνό ξύλο της κατασκευής σας και η άλλη πλευρά θα καρφωθεί στον τοίχο με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι. Κάντε το ίδιο και στις 2 πλευρές και καρφώστε στον τοίχο. Φροντίστε να καρφώσετε ακριβώς στο ίδιο σημείο και από τις δύο πλευρές του κλιματιστικού σας για να τοποθετηθεί ομοιόμορφα η κατασκευή σας στον τοίχο.

Καρφώστε στον τοίχο την κατασκευή με μεταλλικές γωνίες.

Καρφώστε στον τοίχο την κατασκευή με μεταλλικές γωνίες.

Γρήγορο DIY: Φτιάξτε ένα Φανταστικό Κεφαλάρι για το Κρεβάτι σας!

Βήμα 5ο: Διακοσμήστε Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο εσωτερικό της κατασκευής σας μια κουρτίνα. Αυτό το διακοσμητικό τρικ θα δείχνει ακόμα πιο ωραίο αν κάτω από το κλιματιστικό σας υπάρχει παράθυρο. Ωστόσο η κουρτίνα ίσως μειώσει λιγάκι την απόδοση του κλιματιστικού σας, οπότε χρησιμοποιήστε μια κορδέλα για να πιάνετε την κουρτίνα σας δεξιά ή αριστερά κάθε φορά που το κλιματιστικό σας είναι ανοιχτό. Μια γλάστρα μπροστά από το παράθυρο θα αναδείξει ακόμα καλύτερα το συγκεκριμένο σημείο και θα προσθέσει λίγο χρώμα και ζωντάνια στον χώρο.

Διακοσμήστε με μια κουρτίνα και μια όμορφη γλάστρα.

Διακοσμήστε με μια κουρτίνα και μια όμορφη γλάστρα.

Προσοχή Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την κατασκευάστρια εταιρία του κλιματιστικού σας προκειμένου να εξασφαλιστούν όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για τη σωστή λειτουργία του.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Πηγή φωτογραφιών: www.ehow.com

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Ένα Στιλάτο Διακοσμητικό για το Σπίτι και τη Βεράντα σας σε 2 Λεπτά!

.

Διακοσμήστε με αυτό και το εσωτερικό του σπιτιού σας αλλά και τη βεράντα σας!

Μπάνιο + Κουζίνα: DIY Εύκολη και Οικονομική Ανακαίνιση με 4 Έξυπνες Αλλαγές!

.

Ανακαίνιση σε δύο από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

7 «Μαστορέματα» που Πρέπει να Ξέρετε να Κάνετε Μόνοι σας στο Σπίτι

.

Αυτά είναι τα 7 μαστορέματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε να κάνουμε μόνοι στο σπίτι.

DIY: Φτιάξτε Απλά και Οικονομικά το Δικό σας Αρωματικό για τη Ντουλάπα σας!

.

Μπορεί η ιδέα του να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρωματικό να σας τρομάζει ωστόσο η διαδικασία όπως θα δείτε είναι εξαιρετικά απλή.

Καλαμάκια: Εναλλακτικές Ιδέες για να τα Χρησιμοποιήσετε Μέσα στο Σπίτι

.

Αυτές οι εναλλακτικές και έξυπνες ιδέες θα σας κάνουν να δείτε τα καλαμάκια... αλλιώς.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κρεμάστρες
Φτιάξτε τις πιο Στιλάτες Κρεμάστρες για τα Ρούχα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Φτιάξτε τα πιο Εύκολα Καλοκαιρινά Διακοσμητικά Καδράκια