DIY: Φτιάξτε Υπέροχες Κατασκευές με Ξύλα από τη Θάλασσα

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

DIY: Φτιάξτε Υπέροχες Κατασκευές με Ξύλα από τη Θάλασσα

Το καλοκαίρι δεν είμαι μόνο ανεμελιά, μπάνια, παγωτά, ποτά και παραλία! Το καλοκαίρι γι΄ αυτούς που είναι ανήσυχα πνεύματα και εκ φύσεως δημιουργικοί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για «οργασμό» δημιουργίας!

DIY: Φτιάξτε το πιο Μυρωδάτο Καλοκαιρινό Εντομοαπωθητικό!

Αν είστε στην κατηγορία των ατόμων που δεν αρκούνται στο να απολαμβάνουν τον καφέ τους και να λιάζονται με τις ώρες μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές και ιδιαίτερες κατασκευές με σύμμαχό σας τη θάλασσα και τη φύση. Μια βόλτα στη θάλασσα θα είναι το ιδανικότερο για να πάρετε έμπνευση για το έργο σας και κυρίως σε σημεία που υπάρχουν ξύλα. Με την αλμύρα, τα κύματα και έχοντας περάσει ένας ολόκληρος χειμώνας τα ξύλα που υπάρχουν στην ακτή έχουν διαβρωθεί και είναι ότι καλύτερο για κατασκευές. Η αλμύρα τους έχει δώσει μια πιο «γλυκιά» στρογγυλή όψη και μια πιο μαλακή υφή ιδανική για δημιουργία. Εμείς σας προτείνουμε τρόπους για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα θαλασσοδαρμένα ξύλα φτιάχνοντας υπέροχες κατασκευές.

Τα ξύλα θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε κατασκευή.

Τα ξύλα θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε κατασκευή.

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε κατασκευή με τα ξύλα θα πρέπει να τα πλύνετε πάρα πολύ καλά. Αρχικά πάρτε μια παλιά βούρτσα και τρίψτε τα ένα-ένα, μικρά και μεγάλα, έτσι ώστε να απομακρύνετε απ' αυτά τυχόν βρομιές. Στη συνέχεια γεμίστε ένα μεγάλο δοχείο με νερό. Πλύντε τα ξύλα στη μπανιέρα σας, έτσι ώστε να καλύπτονται μέχρι πάνω. Καλό θα ήταν να παραμείνουν για 2 εβδομάδες μέχρι να μουλιάσουν. Όταν το νερό μαυρίζει οι συχνές αλλαγές θα είναι απαραίτητες. Μετά τις 2 εβδομάδες αφαιρέστε τα ξύλα και αφήστε τα να στεγνώσουν σε περιβάλλον με χαμηλή υγρασία.

Πώς να Φτιάξετε Βερνίκι Ξύλου Μόνοι σας με Υλικά από την Κουζίνα

Ανάλογα την έκταση της κατασκευής που επιθυμείτε να κάνετε θα χρειαστείτε και ανάλογες ποσότητες ξύλων. Αν προσανατολίζεστε σε μικρές και πιο διακριτικές κατασκευές φροντίστε να συλλέξετε ξύλα σε μικρότερες διαστάσεις ή απλά να τα σπάσετε.

Μπορείτε εκτός από ξύλα να μαζέψετε και κοχύλια από την παραλία. Αστερίες, βότσαλα και οτιδήποτε μπορεί να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μπορεί να ταιριάξει με το αποτέλεσμα που έχετε σκεφτεί.

Πάμε τώρα να δούμε τις κατασκευές.

Κορνίζα από ξύλα Η απόλυτη τάση για να φέρετε την παραλία σπίτι σας είναι οι κορνίζες από ξύλα θαλάσσης.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Κορνίζες μεγέθους της επιλογής σας (αν δεν έχετε παλιές που θέλετε να αλλάξετε, θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού. Φροντίστε μόνο να έχουν μεγάλο περίγραμμα και να είναι απλές χωρίς φλυαρία στο περίγραμμα).
  • Ξύλα θαλάσσης διαφόρων μεγεθών.
  • Πιστολί σιλικόνης.

Έχοντας το μέγεθος της κορνίζας της αρεσκείας σας, τα ξύλα και το πιστόλι μπορείτε να ξεκινήσετε την απλή διαδικασία. Το πιστόλι σιλικόνης είναι απαραίτητο γι' αυτές τις κατασκευές και θα το προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη εργαλείων ή είδη χόμπι. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε συλλέξει τα ξύλα και να τα έχετε φέρει στα μέτρα σας. Έχοντας ζεστάνει το πιστόλι σιλικόνης ξεκινήστε να δημιουργείτε! Κολλήστε προσεκτικά τα ξύλα στο περίγραμμα της κορνίζας χωρίς να αφήνετε κενά και βάζοντας μπόλικη σιλικόνη για να μη σας ξεκολλήσουν. Σκοπός είναι να καλύψετε τα κενά της κορνίζας και να αφήσετε ανέπαφο το σημείο που τοποθετείται η φωτογραφία. Μπορείτε να δώσετε ένα ακανόνιστο σχήμα στο περίγραμμα κάνοντας την σα να την ξέβρασε το κύμα! Περιμένετε μερικά λεπτά να στεγνώσει και το αποτέλεσμα θα είναι έτοιμο! Αντί για μια, μπορείτε να κάνετε αρκετές κορνίζες σε διάφορα μεγέθη με παρόμοιο τρόπο.

Φυσικό DIY: Φτιάξτε τις Πιο Πρωτότυπες Γλάστρες με Κορμούς Δέντρων

thehomeissue_wood02

Μπορείτε να δώσετε ένα ακανόνιστο σχήμα στο περίγραμμα της κορνίζας κάνοντας την σαν να την ξέβρασε το κύμα!

Για περισσότερο θαλασσινό αποτέλεσμα στην κατασκευή σας μπορείτε να κολλήσετε πάνω στα ξύλα μερικά κοχύλια στις γωνίες της κορνίζας.

Καθρέφτης με ξύλα Παρόμοια διαδικασία όπως με την κορνίζα θα ακολουθήσετε και και για τον καθρέπτη. Είναι μια έξυπνη λύση για να αλλάξετε τον παλιό σας καθρέπτη ή να αγοράσετε ένα νέο και να του βάλετε τη δική σας πινελιά.

Ανοιξιάτικο DIY: Δείτε τον Πιο Εύκολο Τρόπο Να Αναβαθμίσετε Τα Βάζα σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Έναν καθρέφτη διαστάσεων της επιλογής σας (μπορείτε είτε να αγοράσετε ή να διαμορφώσετε έναν παλιό που ήδη έχετε.
  • Πολλά και διαφορετικά σε μέγεθος ξύλα θαλάσσης.
  • Πιστόλι σιλικόνης.
thehomeissue_wood05

Καθρέφτης δαπέδου διακοσμημένος με ξύλα θαλάσσης.

Είτε επιλέξετε ορθογώνιο, τετράγωνο ή στρογγυλό θα πρέπει να αφιερώσετε ένα τμήμα περιμετρικά του για να κολλήσετε με προσοχή τα ξύλα.

Εφόσον τα ξύλα είναι έτοιμα θα ήταν προτιμότερο για ακόμα πιο άρτιο αποτέλεσμα να κάνετε μια πρόβα για το πως θα τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να έχετε περιθώριο για μικροαλλαγές. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και διασκεδαστική. Ομοίως με τη βοήθεια της καυτής σιλικόνης θα κολλήσετε τα ξύλα με προσοχή. Και σε αυτή την περίπτωση για ακόμα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα θα ήταν προτιμότερο τα ξύλα να εκφεύγουν των ορίων του καθρέφτη.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός καθρέπτης σπίτι σας.

Ο απόλυτος καλοκαιρινός καθρέφτης... σπίτι σας.

Καρδιά από ...ξύλα Για τους πιο ρομαντικούς προτείνουμε μια διακοσμητική καρδιά με μπόλικη αλμύρα! Αν θέλετε να διακοσμήσετε καλοκαιρινά το σπίτι, τη βεράντα ή το εξοχικό σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας και να φτιάξετε την τέλεια καλοκαιρινή καρδιά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ξύλα θαλάσσης σε μικρό μέγεθος.
  • Σύρμα διαμέτρου 2-3mm που θα προμηθευτείτε από κατάστημα με είδη εργαλείων (προσοχή! να είναι ελαφρώς εύκαμπτο).
  • Σχοινί ή σπάγκο για το κρέμασμα της καρδιάς.

Η διαδικασία είναι απλή. Αφού πάρετε το σύρμα λυγίστε το έτσι ώστε να δώσετε το σχήμα της καρδιάς. Η ποσότητα του σύρματος που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος που επιθυμείτε να είναι η καρδιά. Ένα με ενάμιση μέτρο σύρμα είναι υπέρ αρκετό.

5 Υπέροχοι, Ανοιξιάτικοι Τρόποι για να Μεταμορφώσετε τις Γλάστρες σας

Παράλληλα συγκεντρώνετε τα ξύλα τα οποία έχετε φροντίσει να είναι ελαφρώς χοντρά και σε παρόμοιο μέγεθος μεταξύ τους και τα τρυπάτε με ένα τρυπανάκι. Σκοπός σας να ανοίξετε τρύπα στο κέντρο του ξύλου έτσι ώστε να είναι ικανή να περάσει το σύρμα. Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία σε όλα τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε, αρχίζετε να τα περνάτε στο σύρμα. Έχετε σχεδόν τελειώσει! Αφού τα ξύλα περαστούν δίνετε με απαλές κινήσεις το τελικό σχήμα στην καρδιά, μιας και το σύρμα είναι εύκαμπτο. Αν θέλετε τώρα να κρεμάσετε την καρδιά επάνω και κεντρικά περνάτε ένα σπάγκο και κάνετε μια διακριτική θηλιά. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία και να φτιάξετε πολλές καρδιές και σε διαφορετικά μεγέθη. Ο χώρος σας θα μυρίζει κυριολεκτικά καλοκαίρι καθώς η αλμύρα της θάλασσας θα έχει εμποτίσει τα ξύλα.

Μια πολύ ωραία κατασκευή για να κρεμάσετε στην βεράντα σας τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες.

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xειμωνιάτικο DIY: Φτιάξτε Ένα Πανέμορφο Ψεύτικο Τζάκι!

.

Φέτος θα ξοδέψετε στα ξύλα αλλά μόνο για να φτιάξετε το δικό σας ψεύτικο τζάκι!

Διαχωριστικά Βεράντας: Προστατευτείτε Από τα Αδιάκριτα Βλέμματα

.

Δεν φαντάζεστε πόσα πράγματα μπορείτε να βάλετε στο μπαλκόνι σας για να απομονωθείτε από τους γείτονες.

Τσάντα και Πετσέτα Παραλίας 2 σε 1: Δείτε πώς να τη Φτιάξετε

.

Αυτό είναι το πιο βολικό "αξεσουάρ" για την παραλία και μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας.

Έξυπνοι Τρόποι για την Καλοκαιρινή Διακόσμηση στο Τζάκι σας

.

Δείτε διάφορους τρόπους για να διακοσμήσετε ή να αξιοποιήσετε το τζάκι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βάλτε το Πιο Καλοκαιρινό Χρώμα στο Σπίτι σας!

.

Το πιο φρέσκο χρώμα θέλει αυτό το καλοκαίρι να μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μαξιλάρι
DIY: Φτιάξτε ένα Υπέροχο Μαξιλάρι με Πούλιες που θα σας Κοστίσει Λιγότερο Από 1 Ευρώ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καθρέφτης
Φτιάξτε Μόνοι σας Έναν Χρυσό Καθρέφτη για την Είσοδο του Σπιτιού σας