14 Πρωτότυπες Ιδέες για Διακόσμηση των Τοίχων του Σπιτιού σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

14 Πρωτότυπες Ιδέες για Διακόσμηση των Τοίχων του Σπιτιού σας

Μπορεί ένας τοίχος με χρώμα ή με συνδυασμό χρωμάτων να δίνει στιλ και χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο, αλλά το ίδιο μπορεί να πετύχει και ένας τοίχος όμορφα διακοσμημένος. Δείτε υπέροχες, πρωτότυπες, έξυπνες ιδέες για να μεταμορφώσετε κάθε τοίχο του σπιτιού σας. 

Χρώμα Τα ψηλοτάβανα σπίτια χρειάζονται διακοσμητικά μεγαλύτερων διαστάσεων στους τοίχους από ότι τα χαμηλοτάβανα για να υπάρχει σωστή αναλογία. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται και περισσότερα χρήματα για τη διακόσμησή τους. Μια οικονομική λύση είναι να βάψετε ένα μέρος του τοίχου όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Τοποθετήστε διαγώνια μια χαρτοταινία και βάψτε σε έντονο χρώμα το κομμάτι του τοίχου που βρίσκεται πάνω από τη χαρτοταινία. Εάν ο χώρος σας δεν είναι ψηλοτάβανος μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο και πίσω από τον καναπέ να τοποθετήσετε και έναν ορθογώνιο καθρέφτη. Αυτό θα κάνει αμέσως το σαλόνι σας να δείχνει διπλάσιο.

7 Τέλειες Ιδέες για να Διακοσμήσετε έναν Μεγάλο Άδειο Τοίχο

thehomeissue_toixos01

Δεν χρειάζεται να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο σας αν αυτός είναι πολύ μεγάλος.

Διακοσμήστε περιορίζοντας μια συγκεκριμένη περιοχή του τοίχου περιμετρικά στο σαλόνι. Βάψτε όλους τους τοίχους του σαλονιού και αφήστε μόνο μια λωρίδα 80-100 εκ. περιμετρικά περίπου στη μέση του τοίχου. Διακοσμήστε μόνο την περιοχή της λευκής λωρίδας. Εάν βάλετε κάδρα επιλέξτε λευκό πλαίσιο για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Προσέξτε να μην υπερβάλετε στα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε για ένα πιο ξεκούραστο στο μάτι αποτέλεσμα.

thehomeissue_toixos02

Αφήστε μια λωρίδα περιμετρικά των τοίχων λευκή και διακοσμήστε μόνο αυτήν.

Ταπετσαρίες Πολύ ιδιαίτερες είναι οι 3d ταπετσαρίες οι οποίες δημιουργούν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εάν ο χώρος σας είναι μικρός προτιμήστε μια λευκή ταπετσαρία που θα δώσει στιλ στο χώρο σας χωρίς να τον κάνει να φαίνεται μικρότερος. Εάν επιλέξετε κάποια ταπετσαρία σε έντονο χρώμα, προτιμήστε λιγότερα και μονόχρωμα διακοσμητικά στο χώρο.

Πώς να Διακοσμήσετε τον Τοίχο Πίσω από τον Καναπέ

thehomeissue_toixos04

Μια λευκή 3d ταπετσαρία θα κάνει το χώρο σας να δείχνει πιο στιλάτος.

Μια ταπετσαρία με μικρά γεωμετρικά σχήματα θα μπορούσε να ντύσει μια εσοχή σε ένα σαλόνι ή απλά έναν τοίχο στον οποίο δεν θα έχετε βάλει έπιπλα μπροστά. Μπορείτε να διακοσμήσετε με ένα ράφι και έναν καθρέφτη έτσι ώστε να παραμείνει η ταπετσαρία στο επίκεντρο. Προσέξτε μόνο τα έπιπλα του σαλονιού να μην είναι πολύ έντονα χρωματικά γιατί το φόντο είναι ήδη έντονο και δεν θέλετε να έχετε ένα «φορτωμένο» αποτέλεσμα.

thehomeissue_toixos05

Μια τέτοια ταπετσαρία δίνει βάθος σε ένα χώρο.

Μια ασπρόμαυρη εφημερίδα είναι ιδανική για να έχετε το αποτέλεσμα μιας ασπρόμαυρης ταπετσαρίας στον τοίχο σας. Δίνει ένα σοφιστικέ ύφος στο χώρο και είναι ιδανική για έναν τοίχο στο γραφείο ή σε μια μικρότερη περιοχή στο σαλόνι. Καλό είναι να βάλετε τις εφημερίδες σε σημείο που δεν θα μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή μιας και η πληροφορία που περνάει είναι μεγάλη. Για να την κολλήσετε μόνοι σας, αγοράστε γλουτολίνη - μια κόλλα για ταπετσαρία που χρησιμοποιείται και στην αφισοκόλληση. Διαλύστε την με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, βάλτε κόλλα στη μια πλευρά της εφημερίδας και ξανά από πάνω με το που θα την κολλήσετε. Βγαίνει πολύ εύκολα με νερό όταν θελήσετε να την ξεκολλήσετε από τον τοίχο σας.

«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»

thehomeissue_toixos06

Κοιτάξτε πόσο όμορφη δείχνει η εφημερίδα πάνω στον τοίχο...

Κάδρα Έχουμε πει κατά καιρούς διάφορες ιδέες διακόσμησης με κάδρα. Πρωτοτυπήστε και αντί να τοποθετήσετε τα κάδρα στο κέντρο του τοίχου πίσω από τον καναπέ, κρεμάστε τα στη μια άκρη του τοίχου. Για να φαίνεται πιο σωστό το αποτέλεσμα τοποθετήστε από την άλλη πλευρά ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με τη λάμπα να κοιτάει προς το σημείο που δεν έχει κάδρα. Φροντίζετε να μην ξεχνάτε τη συμμετρία που πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρο.

«Πώς να Στερεώσω ένα Κάδρο σε Τοίχο Χωρίς να Κάνω Τρύπα»;

thehomeissue_toixos09

Κρεμάστε τα κάδρα στη μια μεριά του τοίχου και βάλτε ένα φωτιστικό από την άλλη για ένα όμορφο, συμμετρικό αποτέλεσμα.

Αγοράστε πολύ φτηνά πόστερ από μαγαζιά vintage ή εκτυπώστε μόνοι σας αυτά που σας αρέσουν και κρεμάστε τα στον τοίχο. Αντί για κάδρα χρησιμοποιήστε ξύλινες παιδικές κρεμάστρες για παντελόνια (μπορεί να μην πολυχρησιμοποιούνται αλλά σίγουρα θα τις βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα). Εάν τα πόστερ που διαλέξατε για τον τοίχο σας είναι σε έντονες αποχρώσεις, προτιμήστε να τα βάλετε σε έναν λευκό τοίχο.

thehomeissue_toixos07

Κρεμάστε πόστερ στους τοίχους σας για ένα πιο "χαλαρό" διακοσμητικά αποτέλεσμα.

Με τα washi tape μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές κορνίζες με ελάχιστα χρήματα και χωρίς να αφήσετε σημάδια στον τοίχο. Κολλήστε την αφίσα που θέλετε στον τοίχο και γύρω-γύρω φτιάξτε διαφορετική κορνίζα για την καθεμιά.

thehomeissue_toixos10

Φτιάξτε όμορφα και μοντέρνα καδράκια με washi tape.

Φτιάξτε τον δικό σας τοίχο Instagram. Εκτυπώστε σε αυτοκόλλητο έναν μονόχρωμο παγκόσμιο χάρτη. Το μαύρο χρώμα είναι ιδανική επιλογή για ένα στιλάτο αποτέλεσμα. Βάλτε σε κάδρα μια φωτογραφία από κάθε μέρος που έχετε επισκεφτεί. Για πιο «ήσυχο» αποτέλεσμα εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας ασπρόμαυρες. Ενώστε κάθε μια από αυτές με μια κόκκινη κλωστή με το σημείο που αντιστοιχεί στο χάρτη. Αποφύγετε να το κάνετε στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι γιατί τα έντονα συναισθήματα που θα σας δημιουργεί δεν θα σας αφήνουν να χαλαρώνετε.

7 Ιδέες για να Κάνετε τις Απλές Φωτογραφίες σας Έργα Τέχνης για τον Τοίχο

thehomeissue_toixos12

Ένας παγκόσμιος χάρτης σε αυτοκόλλητο μπορεί να ομορφύνει πολύ έναν τοίχο σας.

Για ένα δώσετε χαρακτήρα στο σαλόνι σας δημιουργήστε ξύλινα πλαίσια με πιχάκια. Στο κέντρο του πλαισίου τοποθετήστε ίδιες απλίκες (φωτιστικά τοίχου). Προτιμήστε τις σε λευκό που θα δημιουργήσουν ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Στο κέντρο δημιουργήστε συμμετρία και γεωμετρικά σχήματα τοποθετώντας ένα πίνακα.

thehomeissue_toixos13

Με ξύλινα πλαίσια με πηχάκια μπορείτε να έχετε το όμορφο αποτέλεσμα της φωτογραφίας...

Μια άλλη πολύ ωραία ιδέα είναι να αγοράσετε από πολυκαταστήματα που έχουν και είδη κήπου τα ξύλινα πάνελ που χρησιμοποιούνται για αναρρίχηση των φυτών ή για διαχωριστικά. Είναι πολύ οικονομικά και τοποθετούνται πολύ εύκολα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάψτε τα στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο και θα έχετε ένα πολύ στιλάτο αποτέλεσμα.

7 Ξεχωριστοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τον Τοίχο Πάνω από το Κρεβάτι

thehomeissue_toixos16

Με μερικά ξύλινα πάνελ μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού.

Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο διαχωριστικό-παραβάν για να διακοσμήσετε μπροστά από έναν τοίχο. Μην προτιμήσετε κάποιο απλό παραβάν γιατί θα σας κλείσει το χώρο. Προτιμήστε ένα διάτρητο που θα δημιουργήσει μια όμορφη διακοσμητική γωνιά. Το καλύτετο σημείο για να το τοποθετήσετε είναι στη γωνία που κάνει ο καναπές με μια πολυθρόνα. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, επίσης, σε ένα χαμηλό τραπεζάκι μπροστά από αυτό θα το τονίσει και θα δίνει ωραία ατμόσφαιρα στο χώρο της βραδινές ώρες που θα το ανάβετε.

thehomeissue_toixos17

Βάλτε ένα όμορφο παραβάν σε κάποια γωνιά του σαλονιού για ένα πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Τα παραδοσιακά χαλιά είναι αριστουργήματα. Αναδείξτε ένα τέτοιο χαλί κρεμώντας το στον τοίχο αντί να το τοποθετήσετε στο πάτωμα. Καλό είναι να μην το καλύψετε βάζοντας έπιπλα μπροστά του-αν αυτό είναι εφικτό-ή αν το κάνετε προτιμήστε έπιπλα σε πιο γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να διακοσμήσετε μπροστά και γύρω από αυτό με ξύλινα έπιπλα.

Έτσι θα Διακοσμήσετε Όλους τους Χώρους του Σπιτιού με 50 Ευρώ!

thehomeissue_toixos18

Ένα όμορφο, παραδοσιακό χαλί κρεμασμένο σε έναν τοίχο μπορεί να μεταμορφώσει όλο το χώρο.

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρης της ποδηλασίας, το ποδήλατο είναι μια ιδιαίτερη κατασκευή. Για όσους έχετε ποδήλατο σίγουρα σας προβληματίζει η αποθήκευσή του. Βιδώστε μια ειδική βάση για ποδήλατα στον τοίχο του χολ ή στο σαλόνι σε κεντρικό σημείο και κρεμάστε το. Για να κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο το σημείο μπορείτε να βάλετε ένα σποτ που θα το φωτίσει και θα το αναδείξει.

thehomeissue_toixos19

Αν δεν έχετε χώρο να αποθηκεύσετε το ποδήλατό σας, κάντε το πιο όμορφο διακοσμητικό για το σαλόνι σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

50 Ευρώ Είναι Αρκετά για να Διακοσμήσετε Κάθε Χώρο του Σπιτιού!

.

Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με απίστευτα χαμηλό κόστος!

Κρύψτε τα Ραγίσματα από τους Τοίχους σας με τους πιο Έξυπνους Τρόπους!

.

Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε πάνω σε ραγίσματα τοίχων.

Διακοσμήστε με Λέξεις: Αυτή Είναι η Νέα Μόδα!

.

Αυτοί είναι οι πιο όμορφοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με quotes.

9 Τρόποι για να Μεταμορφώσετε τον Μεγάλο Άδειο Τοίχο σας!

.

Πάρτε έμπνευση από τις ιδέες που σας παραθέτουμε για να μη βλέπετε άλλο τον τοίχο σας άδειο!

Οι πιο Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης για τον Διάδρομο και το Χολ!

.

Διακοσμήστε με τους πιο οικονομικούς τρόπους τους δυο πιο παρεξηγημένους χώρους του σπιτιού, το χολ και το διάδρομο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή Είναι η Εντυπωσιακή Νέα Μόδα στη Διακόσμηση της Κουζίνας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό τo Διαμέρισμα στη Σουηδία των 140 τμ Είναι το Όνειρο Κάθε Ανθρώπου!