«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»

Από τη Λευκωσία η φίλη μας Ελευθερία Κυριακού μάς ρωτάει να της πούμε «έναν εύκολο τρόπο για να δώσω σε έναν τοίχο του σαλονιού μου την όψη του τσιμέντου».

Αγαπητή φίλη, οι λύσεις είναι τέσσερις:
Πρώτη λύση είναι η εφαρμογή μιας τεχνοτροπίας με χρώμα. Συγκεκριμένα βάφετε τον τοίχο κανονικά σε ένα γκρι μεσαίας προς σκούρα απόχρωση και λίγο πριν στεγνώσει εντελώς το χρώμα περνάτε από επάνω το ειδικό τζελ τεχνοτροπίας, το οποίο θα βρείτε στα χρωματοπωλεία, για να δημιουργήσετε νερά - όπως αυτά που έχει το τσιμέντο. Εναλλακτικά, αντί για τζελ αφήνετε το πρώτο χρώμα να στεγνώσει κανονικά και βάφετε τον τοίχο ένα δεύτερο χρώμα λίγο πιο ανοιχτό σύροντας το ρολό επάνω στον τοίχο με ακανόνιστες κινήσεις: δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω, ώστε να αναμειχθούν τα χρώματα και να έχετε το εφέ του τσιμέντου.

Η δεύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια ταπετσαρία με την υφή τσιμέντου. Αναζητήστε τες στα καταστήματα με ταπετσαρίες ή στα online καταστήματα. Τα τελευταία χρόνια είναι μια πολύ δυνατή τάση, προσφέρει επιπλέον μόνωση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φασαρία, καθώς εφαρμόζεται όπως οι κανονικές ταπετσαρίες.

Η τρίτη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αληθινό τσιμέντο. Αφού φτιάξετε το μείγμα - ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ τραχύ - το απλώνετε  επάνω στον τοίχο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια με μια μεγάλη ειδική σπάτουλα. Όσο πιο έντονες και "γεμάτες" είναι οι γραμμές σας τόσο πιο βιομηχανικό θα είναι το αποτέλεσμα. Αφού περιμένετε τουλάχιστον μία ημέρα να στεγνώσει ο τοίχος, μπορείτε να τρίψετε με ένα γυαλόχαρτο αν επιθυμείτε για ένα πιο "ήσυχο" και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, θα πρέπει να περάσετε το τσιμέντο με ειδικό βερνίκι αδιαβροχοποίησης, ώστε και το τσιμέντο να μην λερώνεται και να μπορείτε να καθαρίζετε τον τοίχο χωρίς να τον καταστρέφετε. Υπάρχουν βερνίκια ματ και με έντονη γυαλάδα.

Η τέταρτη λύση για να δημιουργήσετε την όψη τσιμέντου είναι η τοποθέτηση μπλοκ τσιμέντου επάνω στην επιφάνεια του τοίχου, τα οποία είτε κολλούνται είτε βιδώνονται. Είναι σαφώς πιο ακριβή ιδέα, ωστόσο προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stucco: Ένα υλικό για μέσα και για έξω

.

Το stucco είναι γνωστό για την προσαρμοστικότητα και την αντοχή του, στο νερό και στη φωτιά, ξεχωρίζει και για τη διακοσμητική χρήση του.

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

.

Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.

«Πώς θα Καλύψω τη Συρόμενη Πόρτα στο Σαλόνι μου;»

.

Υπάρχουν μερικοί πολύ απλοί τρόποι για να κρύψετε τη συρόμενη πόρτα που βρίσκεται στο σαλόνι σας και σας χαλάει την αισθητική. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Ντύστε τους τοίχους σας

.

Ένας τοίχος δεν χρειάζεται να περνάει απαρατήρητος αλλά μπορείτε να τον μετατρέψετε σε διακοσμητικό στοιχείο. Δείτε με ποια υλικά θα «ντύσετε» τους τοίχους σας για να επιτύχετε το κατάλληλο αποτέλεσμα για τον χώρο σας.

«Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να διακοσμήσω τον τοίχο που έχω την τηλεόραση;»

.

Δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο στον οποίο έχετε τοποθετήσει την τηλεόρασή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Προστατέψτε τα μικρά παιδιά από την καυτή σόμπα!