Ένας Κανόνας Διακόσμησης που Πρέπει να Ξέρετε!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ένας Κανόνας Διακόσμησης που Πρέπει να Ξέρετε!

O κανόνας διακόσμησης 60-30-10 είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό στον χώρο της διακόσμησης. Ακολουθώντας τον μπορείτε να φέρετε ισορροπία στη διακόσμηση του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας τη σωστή αναλογία χρωμάτων.

Το 60% αποτελεί το κυρίως χρώμα του δωματίου σας. Αυτό σημαίνει ότι η απόχρωση που θα επιλέξετε, θα είναι αυτή που θα βάψετε τους τοίχους σας και θα καλύψετε τις μεγαλύτερες επιφάνειες όπως χαλιά, καναπές και κουρτίνες.

Σε αυτό το σαλόνι το 60% καλύπτεται από γκρι χρώμα, το 30% από μπεζ και το 10% από μοβ

Σε αυτό το σαλόνι το 60% καλύπτεται από γκρι χρώμα, το 30% από μπεζ και το 10% από μοβ.

Το 30% είναι το δευτερεύον χρώμα Δείτε πόσες επιφάνειες έχετε στην απόχρωση του 60% και βάλτε ακριβώς τις μισές για να πετύχετε το 30%. Με το δευτερεύον χρώμα θα καλύψετε μικρότερες επιφάνειες όπως έπιπλα, κρεβάτια, καρέκλες ή και κάποιο μικρότερο μέρος του τοίχου σας.

Το 10% είναι το χρώμα των τελευταίων πινελιών Αυτό σημαίνει μαξιλαράκια, πίνακες, φωτιστικά, διακοσμητικά και κεριά.

Σε αυτό το δωμάτιο έχει δοθεί το πρώτο χρώμα σε μεγαλύτερο ποσοστό. Το γκρι κυριαρχεί στον χώρο ενώ μετά ακολουθεί το άσπρο και το λευκό σε ίδια περίπου αναλογία

Σε αυτό το δωμάτιο έχει δοθεί το πρώτο χρώμα σε μεγαλύτερο ποσοστό. Το γκρι κυριαρχεί στον χώρο ενώ μετά ακολουθεί το άσπρο και το κόκκινο.

Για να βρείτε τα τρία χρώματα πάνω στα οποία θα ποντάρετε όλη τη διακόσμηση του σπιτιού σας, ακολουθήστε τον εξής τρόπο. Βρείτε ένα έπιπλο, έναν πίνακα ή ένα χαλί που λατρεύετε και δείτε ποιες αποχρώσεις είναι αυτές που περιέχει και που σας έκαναν να το προσέξετε. Ξεκινώντας με τη βασική απόχρωση θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τη δευτερεύουσα και στο τέλος την τρίτη. Από την άλλη μεριά υπάρχει η λύση του να επιλέξετε απλά το αγαπημένο σας χρώμα και να το ενισχύσετε με άλλες δύο που του ταιριάζουν.

Σε αυτό το μπάνιο, το άσπρο και το θαλασσί καλύπτουν επιφάνειες ίσων αναλογιών, ενώ το μπεζ βρίσκεται σε μικρότερο ποσοστό

Σε αυτό το μπάνιο, το άσπρο και το θαλασσί καλύπτουν επιφάνειες ίσων αναλογιών, ενώ το μπεζ βρίσκεται σε μικρότερο ποσοστό

Προσοχή! Αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο τότε αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε ως πρωτεύον χρώμα γιατί το πιο πιθανόν είναι να σας κουράσει γρήγορα. Προτιμήστε να το βάλετε ως δευτερεύον και ενισχύστε το με πιο παλ αποχρώσεις. Διαβάστε εδώ για να κάνετε τη διακόσμηση με κόκκινο... εύκολη υπόθεση.

Ακολουθώντας λοιπόν τις παραπάνω οδηγίες θα έχετε τον βασικό άξονα για να παίξετε σωστά με τον κανόνα 60-30-10. Τι γίνεται όμως αν δεν είστε φαν των κανόνων; Τότε απλά μπορείτε να τον σπάσετε μένοντας και πάλι πιστοί στη σωστή και αρμονική διακόσμηση.

Δώστε 110% αντί για 100% Μπορείτε να αλλάξετε τον κανόνα 60-30-10 μετατρέποντάς τον σε 60-30-10-10. Αυτό σημαίνει επιλογή 4 χρωμάτων με τα δύο πρώτα να ακολουθούν τους κανόνες όπως είπαμε προηγουμένως και με τα δύο τελευταία να εναρμονίζουν το σύνολο.

Στο συγκεκριμένο σαλόνι δεν έχει ακολουθηθεί κανένας κανόνας με αποτέλεσμα η διακόσμηση να μην είναι και τόσο πετυχημένη χρωματικά

Αυτό το σαλόνι είναι ένα παράδειγμα διακόσμησης που σπάει τους κανόνες.

Μονοχρωμία: Το Κλειδί για την Επιτυχία στη Διακόσμηση.

Επιλέξτε τη μονοχρωμία Μπορεί να μην θέλετε να βάλετε 3 ή 4 χρώματα στη διακόσμησή σας. Αν είστε φαν της μονοχρωμίας τότε μπορείτε να παίξετε με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθινόπωρο στο Μπαλκόνι: Διακοσμήστε το με Στιλ!

.

Να τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να δώσετε μια φθινοπωρινή νότα στη βεράντα σας.

Ένα Χρώμα για Όλα τα Δωμάτια του Σπιτιού!

.

Αυτό είναι το χρώμα που διαχρονικά αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για το σπίτι.

Φενγκ Σούι: Αυτό Είναι το Κατάλληλο Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο στο Σπίτι

.

Αυτό είναι το χρώμα που θα δώσει στο σπίτι σας τέλεια ενέργεια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα Καλύτερα Χρώματα για την Κουζίνα σας είναι Αυτά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά τα Πράγματα Μέσα στο Σπίτι δεν Ξέρατε ότι Μπορείτε να τα Βάψετε