3 Μύθοι για το Χρώμα που Δεν Ισχύουν!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

3 Μύθοι για το Χρώμα που Δεν Ισχύουν!

Το χρώμα έχει τους δικούς του μύθους, κάποιους "κανόνες" μεταξύ αλήθειας και ψέματος, που σας εμποδίζουν να σκεφτείτε καθαρά όταν έρθει η στιγμή να  επιλέξετε συνδυασμούς και αποχρώσεις για το σπίτι.

Τσεκάρετε τους τρεις διαδεδομένους μύθους που δεν πρέπει να πάρετε στα σοβαρά όταν επιλέγετε χρώμα για το σπίτι σας.

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το πράσινο δεν είναι κατάλληλο χρώμα για την κουζίνα σας… ή ότι τα ουδέτερα χρώματα κάνουν την διακόσμηση πιο εύκολη υπόθεση. Είναι γεγονός ότι γύρω από το θέμα «χρώμα» κυκλοφορούν πολλοί μύθοι που καμιά φορά μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη ή απλά μας αποτρέπουν από το να τολμήσουμε κάτι νέο και διαφορετικό. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλη την αλήθεια πίσω από τους τρεις πιο διαδεδομένους μύθους που σας φρενάρουν από το να βάλετε χρώμα στην καθημερινότητά σας!

Μύθος 1: Τα ουδέτερα χρώματα σας δίνουν μεγαλύτερη διακοσμητική ευελιξία

Η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων μπορεί να φαίνεται η εύκολη και πιο safe λύση, αλλά στη πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το ιβουάρ η το γκρι, αποτελεί… ζόρικη υπόθεση. Ο συγκεκριμένος μύθος, βέβαια, έχει ως βάση την ιδέα ότι τα ουδέτερα χρώματα, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, είναι πιο άτονα και, επομένως, ταιριάζουν με όλα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι πίσω από κάθε ουδέτερο χρώμα κρύβονται πολλές, διαφορετικές τονικότητες και αποχρώσεις. Για παράδειγμα, το μπεζ που έχετε στον τοίχο σας μπορεί να περιέχει στη σύνθεσή του τόνους του πράσινου, του καφέ ακόμα και του ροζ! Με άλλα λόγια, οι αποχρώσεις των ουδέτερων χρωμάτων δεν είναι πολύ ξεκάθαρες, κι έτσι γίνεται δύσκολο να ξεχωρίσετε το μπεζ από το ιβουάρ ή το ανοιχτό γκρι από το λευκό του πάγου. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Όλες οι παραπάνω αταίριαστες μεταξύ τους αποχρώσεις συχνά καταλήγουν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Μύθος 2: Η κουζίνα ή η τραπεζαρία δεν πρέπει ποτέ να είναι πράσινη

Αυτός ο μύθος έχει ξεκινήσει με την λογική ότι το πράσινο χρώμα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε εσάς ή τους καλεσμένους σας. Η αλήθεια, όμως, είναι το πράσινο αποτελεί ιδανική χρωματική επιλογή για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας. Το μυστικό για να καταρρίψετε στην πράξη αυτόν το μύθο είναι να διαλέξετε το σωστό πράσινο δίνοντας έμφαση στις τονικότητές του. Το πράσινο του φασκόμηλου ή της μέντας, για παράδειγμα, είναι πολύ καλές επιλογές για την κουζίνα ή την τραπεζαρία και, παράλληλα, αποτελούν ένα από τα πιο hot trend τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με αυτά τα χρώματα, οι ζωηρές αποχρώσεις του πράσινου, δηλαδή εκείνες που περιέχει κίτρινους τόνους, θα οδηγήσουν την κουζίνα και την τραπεζαρία σας σε σίγουρη διακοσμητική αποτυχία.

Μύθος 3: Για να πουλήσετε πιο εύκολα το σπίτι σας, πρέπει να βάψετε τους τοίχους λευκούς

Μπορεί η παραπάνω παραδοχή να ήταν καλή συμβουλή πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν ισχύει πλέον. Κι αυτό γιατί όλοι οι πιθανοί αγοραστές δίνουν έμφαση στο στιλ και το ύφος που αποπνέει ένα σπίτι ενώ θέλουν να φανταστούν πώς θα ήταν να ζουν σε αυτό. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε πιο θελκτικό το σπίτι σας στους πιθανούς αγοραστές και να βγάλετε σύντομα την ταμπέλα «Πωλείται», δεν έχετε παρά να φρεσκάρετε το χρώμα που ήδη έχετε επιλέξει για κάθε χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

.

Αλλάξτε την ενέργεια του υπνοδωματίου σας και μετατρέψτε το σε μοντέρνο ησυχαστήριο επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα.

Ένας Κανόνας Διακόσμησης που Πρέπει να Ξέρετε!

.

Αυτός είναι ο κανόνας που διδάσκουν στις σχολές διακόσμησης. Εμείς σας δείχνουμε και πώς να τον σπάσετε.

Πείτε μας Ποιο Χρώμα σας Αρέσει να σας Πούμε τι Χαρακτήρας Είστε

.

Μάθετε τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή σας τα αγαπημένα σας χρώματα.

Πώς το Χρώμα στο Υπνοδωμάτιο Επηρεάζει τη Ζωή και Τον Ύπνο σας

.

Αποχρώσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του δωματίου σας αλλά και τη ζωή σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μονοχρωμία
Πώς να Πετύχετε τη Μονοχρωμία στη Διακόσμηση του Σπιτιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μαύρο στη διακόσμηση
8 Ιδέες για να Εντάξετε το Μαύρο στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας