Επιλέξτε χρώματα με εύκολα βήματα

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Επιλέξτε χρώματα με εύκολα βήματα

Το χρώμα δημιουργεί συναισθήματα, προκαλεί τις αισθήσεις και «φτιάχνει» ατμόσφαιρα. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον χώρο και να αλλάξει την αντίληψη μας γι΄αυτόν. Τα σωστά χρώματα θα αναδείξουν τις όμορφες λεπτομέρειες του σπιτιού, ενώ η έξυπνη χρήση του χρώματος μπορεί να «κρύψει» σχεδιαστικές ατέλειες. Πώς όμως βρίσκετε αυτόν τον μαγικό συνδυασμό για το δικό σας σπίτι; Θα μοιραστούμε μαζί σας τη χρωματική «στρατηγική», που αν την ακολουθήσετε, θα καταφέρετε μόνοι σας να δημιουργήσετε επιτυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς!

Αποφασίστε τη διάθεση που θέλετε να προκαλεί ο κάθε χώρος.  Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Αν το σαλόνι σας θέλετε να προκαλεί τις αισθήσεις, τότε ξέρετε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια έντονα χρώματα, ίσως και τεχνοτροπίες. Αν στο υπνοδωμάτιο θέλετε πάνω απ’ όλα ηρεμία, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώματα απαλά και παστέλ, χωρίς έντονες τεχνοτροπίες και μοτίβα. Αποφάσιστε λοιπόν την ατμόσφαιρα που θέλετε να αποπνέει ο κάθε χώρος.

Δανειστείτε ιδέες από τη μητέρα φύση. Στη φύση υπάρχει η μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και διαθέσεων. Κοιτάξτε καλά γύρω σας. Από τις παραλίες και τον ουρανό, μέχρι τα λουλούδια τα δέντρα και τους κήπους, θα βρείτε την απόλυτη αρμονία χρωματικών συνδυασμών για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Τα παστέλ γαλάζια και τα λευκά του ουρανού προκαλούν ηρεμία, τα γήινα και ζεστά χρώματα των φύλλων το φθινόπωρο θαλπωρή, τα έντονα χρώματα των λουλουδιών ένταση. Φωτογραφίστε ένα αγαπημένο τοπίο ή ένα μπουκέτο λουλούδια, και διαλέξτε τα χρώματα με βάση αυτή τη φωτογραφία. Η φύση δεν κάνει ποτέ λάθος και μπορεί να σας καλύψει πλήρως!

Επιλέξτε τα χρώματα από  ένα αγαπημένο σας ύφασμα.

Επιλέξτε τα χρώματα από ένα αγαπημένο σας ύφασμα.

Βρείτε έμπνευση σε αυτά που ήδη έχετε και σας αρέσουν. Μπορεί να σας φανεί αστείο αν σας προτρέψουμε να βάψετε τον χώρο σύμφωνα με τα χρώματα που έχει ένα ύφασμα ή ένα μαξιλάρι... αλλά για σκεφτείτε το καλύτερα! Χρωματίζοντας τον χώρο σας με βάση τα αντικείμενα που ήδη έχετε δημιουργείτε αρμονία και συνοχή τονίζοντας μία συγκεκριμένη αισθητική και σχεδιαστική λογική. Και επίσης, μην ξεχνάτε πόση σκέψη και δημιουργία έχει χρειαστεί για να δείχνει το μαξιλάρι –ή οποιοδήποτε άλλο αγαπημένο αντικείμενο- τόσο όμορφο...

Μην το παρακάνετε. Αποφασίστε πόσα χρώματα θέλετε να χρησιμοποιήσετε και περιορίστε τα σε τρία με έξι για όλο το σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι τα πολλά χρώματα μάλλον θα μπερδέψουν και θα κουράσουν το μάτι, ενώ μόνο ένα ή δύο χρώματα θα κάνουν το σπίτι να φαίνεται βαρετό. Αν θέλετε να δώσετε ένταση, χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα με σύνεση, όχι σε πολλές μεγάλες επιφάνειες αλλά σε έναν τοίχο ή κάποια λεπτομέρεια.

Ο χρωματικός κύκλος θα σας βοηθήσει να βρείτε τα συμπληρωματικό χρώμα σε όποιο χρώμα σας αρέσει. Είναι το χρώμα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Ο χρωματικός κύκλος θα σας βοηθήσει να βρείτε το συμπληρωματικό χρώμα όποιου χρώματος σας αρέσει. Είναι το χρώμα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Και εν συντομία... διαλέγοντας ένα μονοχρωματικό θέμα για το σπίτι είναι μια εύκολη μέθοδος διακόσμησης. Διαλέξτε ένα βασικό χρώμα και προσθέστε τα υπόλοιπα σε παρόμοιες (λίγο πιο ανοιχτές και λίγο πιο σκούρες) αποχρώσεις. Δίνει αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Με ένα θέμα αντίθετων χρωμάτων επιτυγχάνετε ένταση μέσα από την αρμονική αντίθεση των χρωμάτων. Κάντε το εξής: Διαλέξτε χρώματα που βρίσκονται αντίθετα το ένα με το άλλο στον «χρωματικό κύκλο», π.χ. το μπλε είναι απέναντι στο πορτοκαλί, το πράσινο απέναντι στο κόκκινο και το κίτρινο απέναντι στο μωβ. Τέλος, με ένα θέμα παραπλήσιων χρωμάτων δημιουργείτε αρμονία και χρωματική τάξη. Για να το πετύχετε διαλέξτε χρώματα που βρίσκονται δίπλα το ένα με το άλλο στον «χρωματικό κύκλο», π.χ. τα μπλε είναι δίπλα στα πράσινα, ενώ τα κόκκινα είναι δίπλα στα πορτοκαλί και τα κίτρινα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

.

Αλλάξτε την ενέργεια του υπνοδωματίου σας και μετατρέψτε το σε μοντέρνο ησυχαστήριο επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα.

7 Τρόποι με τους Οποίους το Χρώμα Βοηθάει στην Οργάνωση του Σπιτιού

.

Το χρώμα μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά σας για οργάνωση. Πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο; Δείτε παρακάτω τους καλύτερους.

Κόκκινο: Πώς να Βάλετε ένα Έντονο Χρώμα στη Διακόσμησή σας

.

Το κόκκινο είναι από τα πιο όμορφα και έντονα χρώματα, που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κάποιος στη διακόσμηση. Αφού φαίνεται ότι έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, ορίστε μερικές ιδέες για το πώς να το βάλετε στο σπίτι σας.

Ένας Ειδικός Μιλάει για το 1ο Πράγμα που Πρέπει να Κάνετε Πριν Βάψετε Οτιδήποτε

.

Αυτό το πράγμα θα εξασφαλίσει πως θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα χρώματα και η επίδρασή τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ιδέες για διακόσμηση στο... κόκκινο
More in ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΧΡΩΜΑ
Τα χρώματα και η επίδρασή τους

Αν δεν είστε σίγουροι τι χρώματα να διαλέξετε γαι τους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματά σας, μαθαίνοντας για τις...

Close