Τι να Προσέξετε Κατά την Αγορά Καταψύκτη

Κατηγορίες: ADVERTORIAL

Τι να Προσέξετε Κατά την Αγορά Καταψύκτη

Ο καταψύκτης συνιστά μία συσκευή που όσο κι αν δεν της φαίνεται μπορεί να ωφελήσει σημαντικά ένα νοικοκυριό. Οι λόγοι για τους οποίους θα προχωρήσετε στην αγορά του είναι αρκετοί αλλά εξίσου συμφέροντες: και μόνο το ότι θα μπορείτε να αποθηκεύετε ελεύθερα τρόφιμα διατηρώντας τα φρέσκα σε βάθος χρόνου βέβαια, αρκεί. Ποιοι είναι οι διαθέσιμοι τύποι καταψύκτη όμως και με ποια κριτήρια θα επιλέξετε τον καλύτερο για τις ανάγκες σας;

Τύποι καταψύκτη

Οριζόντιοι

Οι οριζόντιοι καταψύκτες αποτελούν σε ό,τι αφορά το design τους έναν συνδυασμό ψυγείου και μπαούλου. Κατά βάση σκεφτείτε ένα ψυγείο τοποθετημένο οριζόντια, με μία λεπτότερη και ελαφρύτερη πόρτα να ανοίγει προς τα επάνω. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων, είναι ο άπλετος χώρος που διαθέτουν: η απουσία συγκεκριμένης διαρρύθμισης (συνήθως έρχονται μόνο με ένα-δυο μεταλλικά καλάθια) σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να χωρέσετε μέσα μεγάλα κομμάτια κρέατος και ψαρικών χωρίς κανέναν περιορισμό.

Από την άλλη βέβαια καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο ακριβώς επειδή είναι «ξαπλωτοί», κάτι που δε βολεύει ιδιαίτερα, ειδικά μάλιστα αν δεν υπάρχει αποθήκη στο σπίτι. Σημειώστε ακόμα ότι κάθε φορά που θα χρειάζεται να βγάλετε κάτι από τον καταψύκτη, θα πρέπει να σκύβετε, αφαιρώντας οτιδήποτε βρίσκεται πάνω-πάνω και άρα καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια. Το design τους ωστόσο, καθιστά τους οριζόντιους καταψύκτες πιο αθόρυβους και τους επιτρέπει να διατηρούν την ψύξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Κατακόρυφοι (κάθετοι)

Οι κάθετοι καταψύκτες θυμίζουν ψυγεία. Διαθέτουν παρεμφερή σχεδιασμό με αυτά τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους, προσφέροντας πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης χάρη στα ράφια και τα συρτάρια στο σώμα και την πόρτα τους -τα οποία ωστόσο ενδέχεται να καταλαμβάνουν ακόμα και το 20% του συνολικού όγκου τους. Ως εκ τούτου θα έχετε τη δυνατότητα να οργανώσεις καλύτερα τα τρόφιμά σας, βρίσκοντας ό,τι ψάχνετε ανά πάσα στιγμή χωρίς χρονοτριβές.

Για την καλύτερη και πιο ομοιόμορφη ψύξη, στο εσωτερικό τους διαθέτουν ανεμιστήρα ο οποίος βέβαια παράγει και τον σχετικό θόρυβο. Τα ακριβότερα μοντέλα πάντως είναι τύπου no frost προσφέροντας αυτόματη απόψυξη. Οι κάθετοι καταψύκτες αποτελούν λύσεις που βρίσκουν τη θέση τους ακόμα κι όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, ενώ έρχονται σε πληθώρα φινιρισμάτων προκειμένου να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με την υπόλοιπη οικοσκευή σας.

Τι να προσέξετε κατά την επιλογή σας

Έχοντας αναλύσει τους δύο τύπους καταψύκτη, πάμε να δούμε αυτά που πρέπει να προσέξετε -πέραν του design προφανώς- κατά τη διαδικασία επιλογής σας.

Θόρυβος

Σε πρώτη φάση θεωρούμε ότι θα καταλήξετε ως προς το πού ακριβώς θα τοποθετήσετε τον καταψύκτη στο σπίτι. Με αυτό κατά νου, βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα θορύβου του είναι ανεκτά: το τελευταίο που θέλετε είναι να έχετε τον καταψύκτη να σας τριβελίζει τα αυτιά. Αν και το πιθανότερο είναι πως θα «ζει» στην αποθήκη ή το γκαράζ, τσεκάρετε ότι ο θόρυβος που κάνει δεν ξεπερνά τα 40-42 dB.

Επανεκκίνηση έπειτα από διακοπή ρεύματος

Πολύ, πολύ σημαντική λεπτομέρεια, γι’ αυτό δώστε βάση. Σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή ρεύματος, ο καταψύκτης θα πρέπει να διατηρήσει την ψύξη για όσο το δυνατόν περισσότερο (χωρίς φυσικά να ανοίξετε την πόρτα του), σε διαφορετική περίπτωση, ό,τι περιέχει θα αρχίσει να χαλάει. Οι 24 ώρες με λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης είναι μια καλή αρχή.

Ενεργειακή κατανάλωση

Ο καταψύκτης σας θα λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο -με μία λέξη, συνέχεια. Αντί να προτιμήσετε απλά ένα προσιτό μοντέλο, δώστε προσοχή και επιλέξτε ένα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ακόμα κι αν δώσετε κάτι παραπάνω στην αρχή, είναι δεδομένο ότι μέσα σε λίγο καιρό θα έχετε υπερκαλύψει τη διαφορά και θα έχετε κέρδος σε καθημερινή βάση. Πρότασή μας; Α++, άντε Α+ στη χειρότερη περίπτωση.

Χώροι αποθήκευσης

Τι θέλετε να αποθηκεύετε στον καινούριο σας καταψύκτη; Ξεκαθαρίστε την ανάγκη σας αυτή όσο το δυνατόν νωρίτερα και θα έχετε μια εικόνα της συσκευής που αναζητάτε. Χρειάζεστε εύκολη πρόσβαση σε σχετικά μικρό όγκο τροφίμων; Τότε ένας κατακόρυφος είναι ό,τι ψάχνετε. Σας στέλνουν συχνά αρνιά, κότες και κατσίκια απ’ το χωριό; Ψάξτε για μπαούλο ώστε να τα χωρά άνετα.

Κλείσιμο πόρτας

Άτιμο πράγμα η πόρτα του καταψύκτη… Μια στιγμιαία απροσεξία αρκεί για να μην κλείσει ερμητικά και τότε όλα πάνε περίπατο. Η ψύξη χάνεται, ο καταψύκτης δουλεύει στο 100% κι εσείς καταλήγετε να σπαταλάτε ρεύμα και χρήμα διακινδυνεύοντας τη φρεσκάδα και την καταλληλότητα των τροφίμων σας. Προσέξτε το μοντέλο που θα πάρετε να διαθέτει μαγνητική πόρτα με αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Φωτισμός

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι: ο φωτισμός του καταψύκτη παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο φαντάζεστε. Με επαρκή φωτισμό, θα βρίσκετε άμεσα αυτό που ψάχνετε και έτσι ο καταψύκτης θα μένει ανοιχτός για όσο το δυνατόν λιγότερο. Εκτός κι αν σκοπεύετε να ψάχνετε σαν μεταλλωρύχος κάθε φορά που θέλετε να ξεπαγώσετε λουκάνικα, οπότε πάσο.

Λειτουργία απόψυξης

Ιδανικά θέλετε μοντέλο no frost με αυτόματη λειτουργία απόψυξης. Το γιατί δε χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε απόψυξη στο ψυγείο; Αν ναι, τότε σίγουρα δεν πρόκειται για διαδικασία που νοσταλγείτε. Γιατί λοιπόν να ταλαιπωρείστε αδίκως με τον καινούριο σας καταψύκτη;

Και δε θα ξεμείνετε ποτέ από τρόφιμα!

Με έναν καταψύκτη θα μπορείτε να κοιμάστε σίγουροι, γνωρίζοντας πως ό,τι και να συμβεί, από μία εκτός προγράμματος βραδιά με φίλους, μέχρι ένα νέο lockdown (μακριά από ‘μας…), τα έξτρα τρόφιμα δε θα λείψουν από το σπίτι σας. Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ θα γίνουν αποδοτικότερα αφού θα είστε σε θέση να εκμεταλλεύεστε πολύ καλύτερα τυχόν προσφορές ενώ θα μπορείτε να προγραμματίζετε πολύ καλύτερα το καθημερινό μαγείρεμα. Επιλέξτε τη λύση που σας καλύπτει από έναν κατασκευαστή που εμπιστεύεστε και αφήστε τον καινούριο σας καταψύκτη να αλλάξει τη ζωή σας.

Ανακαλύψτε μια μεγάλη ποικιλία από ψυγειοκαταψύκτρες στο plaisio.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρνητικά Συναισθήματα Αποθηκεύονται σε Σημεία του Σώματός μας Αλλά Υπάρχουν Τρόποι για να τα Διώξεις

.

Υπάρχει ένα σημείο που αναφέρεται συχνά ως το «συρτάρι σκουπιδιών» του σώματος, επειδή έχει τη μοναδική ικανότητα να αποθηκεύει αρκετά μη επεξεργασμένα συναισθήματα.

Φτιάξτε το πιο Όμορφο Ανοιξιάτικο Πινακάκι Μαζί με το Παιδί σας

.

Υπέροχο ανοιξιάτικο πινακάκι που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδάκι σας.

Μελιτζάνες Παπουτσάκια από τον Άκη Πετρετζικη

.

Μελιτζάνες παπουτσάκια, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή στην καλύτερη εκδοχή της!

Σπιτικά Λιαστά Ντοματίνια από τον Άκη Πετρετζίκη

.

Δείτε τον τρόπο να φτιάξετε σπιτικά λιαστά ντοματίνια ακόμα και τον χειμώνα.

Εκμεταλλευτείτε Σημεία της Κουζίνας σας που δεν Φαντάζεστε

.

Χρησιμοποιήστε κάθε ανεκμετάλλευτη γωνιά της κουζίνας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Έξυπνο Ψυγείο": Μάθετε Όλες τις Δυνατότητές του Εδώ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 5 Χαρακτηριστικά που Πρέπει να Έχει το Πλυντήριο Πιάτων σας