"Έξυπνο Ψυγείο": Μάθετε Όλες τις Δυνατότητές του Εδώ!

Κατηγορίες: ADVERTORIAL


Όσο περνά ο καιρός, η αγορά ενός έξυπνου ψυγείου αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο νόημα. Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει μάλιστα τα έξυπνα ψυγεία με την αποδοτικότερη ψύξη, καθώς χάρη στις κάμερες που διαθέτουν, τα μέλη της οικογένειας είναι σε θέση να ελέγχουν το εσωτερικό τους από την οθόνη αφής που βρίσκεται στην πόρτα -και προφανώς χωρίς καν να πρέπει να ανοίξουν την τελευταία. Αυτό που «απογειώνει» όμως μία τέτοια συσκευή, είναι το συνοδευτικό app της αφού με τη βοήθειά του ξεκλειδώνεται το πλήρες εύρος των εντυπωσιακών του λειτουργιών.

Ποια είναι τα διαθέσιμα apps όμως και τι προσφέρει το καθένα;

Κριτήριο επιλογής

Πριν περάσουμε να δούμε τις ίδιες τις εφαρμογές, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε κάτι για εσάς που σκέφτεστε να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με ένα έξυπνο ψυγείο. Το συνοδευτικό app θα πρέπει να λογίζεται ως κριτήριο επιλογής και όχι ως ένα «εξτραδάκι» που έρχεται αναγκαστικά με το ίδιο το προϊόν. Η εφαρμογή είναι στην ουσία κομμάτι του ίδιου του ψυγείου, αφού παίζει σημαντικό ρόλο στην εμπειρία χρήσης που προσφέρει. Αντί να την αποδεχθείτε λοιπόν μοιρολατρικά, διαβάστε προσεκτικά τα όσα έχουμε συγκεντρώσει για εσάς και κάντε τη σωστή -με βάση πάντα τα κριτήρια και τα «θέλω» σας- επιλογή.

Οι εφαρμογές

Samsung SmartThings

Το SmartThings της Samsung αποτελεί μία εκπληκτική από κάθε άποψη εφαρμογή. Διατίθεται σε iOS και Android και υποστηρίζει Alexa και Google Assistant. Συμβατό με έξυπνα ψυγεία και έξυπνα ψυγεία Family Hub, θα σου προσφέρει 24/7 εικόνα του ψυγείου σου, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κατά βάση όμως συνδυάζει ιδανικά ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον χρήστη και πληθώρα δυνατοτήτων, ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει ένα έξυπνο ψυγείο της κορεατικής εταιρείας.

Μάθετε από πρώτο χέρι όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει ένα "έξυπνο ψυγείο".

Σε πρώτη φάση, θα μπορείτε να έχετε εικόνα από το εσωτερικό του, ελέγχοντας έτσι με την ίδια άνεση τα περιεχόμενά του, είτε βρίσκεστε στον καναπέ, είτε ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ. Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας του ψυγείου, έτσι ώστε να γνωρίζετε στοιχεία όπως τη θερμοκρασία, την κατάσταση των φίλτρων νερού και την ενεργειακή κατανάλωση. Επιπρόσθετα θα έχετε πρόσβαση στην οθόνη του ψυγείου σας και όλες τις σχετικές εφαρμογές, προκειμένου να ελέγχετε τις λίστες σας, το ημερολόγιό σας, τον καιρό και τα ψηφιακά post-it των άλλων μελών της οικογένειας.

LG ThinQ

Η εφαρμογή ThinQ καλύπτει όλο το φάσμα των έξυπνων οικιακών συσκευών της LG, μεταξύ των οποίων και τα ψυγεία. Διατίθεται σε iOS και Android και είναι συμβατή με Google Assistant και Amazon Alexa προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τη χρήση. Χάρη στις προηγμένες λειτουργίες της, θα εξελιχθεί σε «άγρυπνο φρουρό» του έξυπνου ψυγείου σας, ενημερώνοντάς σας μεταξύ άλλων στην περίπτωση που η πόρτα του δεν έχει κλείσει καλά.

Παράλληλα θα είστε σε θέση να ελέγχετε το ψυγείο σας απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμα και εκτός σπιτιού! Φεύγετε, ας πούμε, για διακοπές; Ενεργοποιήστε τη σχετική λειτουργία και εξασφαλίστε πως το περιεχόμενό του θα διατηρηθεί φρέσκο με την ελάχιστη όμως κατανάλωση ενέργειας. Σας πήραν τηλέφωνο οι κολλητοί για να έρθουν το βράδυ και εσείς είστε ακόμα στο γραφείο; Ενεργοποιήστε το Ice Plus και… προετοιμάστε το έδαφος πριν καν επιστρέψετε.

Μπορείτε να ελέγχετε το ψυγείο σας από όπου κι αν βρίσκεστε.

Με την ίδια ευκολία θα προσθέτετε πράγματα στη λίστα με τα ψώνια σας, θα ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων και θα αφήνετε σημειώματα στα άλλα μέλη της οικογένειας! Ακόμα, το app της LG θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο και σε ό,τι έχει να κάνει με το ευ ζην της συσκευής σας, αφού θα σας ενημερώσει σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και με τη βοήθεια φωνητικών οδηγιών, θα σας βοηθήσει να λύσετε τυχόν προβλήματα που εμφανιστούν.

Siemens/Bosch Home Connect

Bosch και Siemens χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα για τα έξυπνα ψυγεία τους (λογικό, αν σκεφτείς ότι και τα δύο brands βρίσκονται κάτω από τη BSH Home Appliances). Το Home Connect λοιπόν είναι μία εφαρμογή που θα σας δώσει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε το έξυπνο ψυγείο σας εξίσου άνετα απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Αποκτήστε στη στιγμή εικόνα του εσωτερικού του χάρη στις κάμερες που βρίσκονται εκεί, ακόμα κι όταν κάνετε τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ. Επιστρέφοντας στο σπίτι, η λειτουργία αναγνώρισης προϊόντων θα σας προτείνει την καλύτερη διάταξη για τα ψώνια σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι φρούτα και λαχανικά θα παραμείνουν ολόφρεσκα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένα "έξυπνο ψυγείο" θα κάνει πολύ καλύτερη την καθημερινότητά σας.

Φυσικά χάρη στο Home Connect θα έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία του έξυπνου ψυγείου σας. Ορίστε επίπεδο ψύξης, επιλέξτε θερμοκρασία και ενεργοποιήστε modes όπως τα superCool και Holiday ακόμα κι αν είστε εκτός σπιτιού. Χάρη στα push notifications μάλιστα, θα ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά όπως για παράδειγμα αν η πόρτα έχει παραμείνει ανοιχτή ή η θερμοκρασία έχει ανέβει επάνω από τα επίπεδα που έχεις καθορίσει. Με εύκολη ζεύξη, αναλυτικές οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων και άμεση πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών, το app των Bosch και Siemens αναδεικνύει τις αρετές των έτσι κι αλλιώς κορυφαίων προτάσεων των δύο εταιρειών.

Το έξυπνο σπίτι είναι εδώ

Το έξυπνο ψυγείο βέβαια δεν είναι παρά ένα τμήμα του έξυπνου σπιτιού. Δείτε το δηλαδή σαν ένα γρανάζι σε μία μεγαλύτερη μηχανή, σκοπός της οποίας είναι να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητά σας, απλοποιώντας διάφορες διαδικασίες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής ολόκληρης της οικογένειας. Ό,τι κι αν επιλέξετε εν τέλει, να είστε σίγουροι ότι θα μεταμορφώσει, όχι απλά την κουζίνα σας αλλά ένα μεγάλο μέρος του lifestyle σας, πείθοντας ακόμα και τα πλέον δύσπιστα μέλη του νοικοκυριού για την αξία του περίφημου smart home.

Βρείτε το δικό σας αγαπημένο "έξυπνο ψυγείο" στο plaisio.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός Είναι ο Λόγος που ο Steve Jobs δεν Άφηνε τα Παιδιά του να Χειριστούν iPad

.

Να γιατί τα παιδιά του Steve Jobs έμεναν μακριά από την τεχνολογία!

Δείτε ένα Υπέροχα Διακοσμημένο Σπίτι Μόλις... 25 τ.μ.

.

Είναι μικροσκοπικό και δεν του λείπει τίποτα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το Ολοκαίνουργιο Κατάστημα RAVENNA Νο1 στην Αθήνα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι να Προσέξετε Κατά την Αγορά Καταψύκτη