Η Μέθοδος της "Τρελής Σκέψης" για Έναν Ήρεμο Ύπνο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Η Μέθοδος της

Έχετε δυσκολία να κοιμηθείτε; Ίσως έχετε ακούσει για τη νέα μέθοδο που κάνει θραύση στο TikTok. Είναι σαν να παίζετε ένα παιχνίδι με το μυαλό σας για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Η μέθοδος της γνωσιακής ανακατανομής έχει γίνει viral στο TikTok, με εκατομμύρια προβολές, ως η τελευταία συμβουλή γιατρού για τον ύπνο. Ωστόσο, αυτή η τεχνική δεν είναι τόσο νέα όσο υποδηλώνουν τα viral posts. Μετράμε πρόβατα εδώ και αιώνες, (μια μορφή γνωσιακής απόσπασης), ενώ η συγκεκριμένη μέθοδος της γνωσιακής ανακατανομής παρουσιάστηκε από έναν επιστήμονα πριν από μια δεκαετία.

Τι είναι η μέθοδος της γνωσιακής ανακατανομής;

Η γνωσιακή ανακατανομή είναι μια τεχνική ύπνου που ανακαλύφθηκε από τον γνωσιακό επιστήμονα Luc Beaudoin, PhD, το 2014. Η τεχνική σας βοηθά να κοιμηθείτε εισάγοντας τυχαίες λέξεις ή εικόνες στις σκέψεις σας, αποσπώντας σας έτσι από πιο ενοχλητικές γνωστικές διεργασίες.

Αν και το μέτρημα προβάτων ή ο διαλογισμός πριν από τον ύπνο μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους ανθρώπους, η γνωσιακή ανακατανομή προσθέτει ένα πολύτιμο στοιχείο τυχαιότητας.

Τι είναι αυτή η μέθοδος;

Φανταστείτε ότι προσπαθείτε να κοιμηθείτε, αλλά το μυαλό σας τρέχει σαν τρελό. Σκέφτεστε όλα όσα πρέπει να κάνετε αύριο, προβληματίζεστε για το παρελθόν ή ανησυχείτε για το μέλλον. Αυτή η μέθοδος σας βοηθά να σταματήσετε αυτές τις σκέψεις και να επικεντρωθείτε σε κάτι εντελώς διαφορετικό και τυχαίο.

@denverskindoc Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack! #sleephack #todayilearned #wishiknew #howtofallasleepfaster #cognitiveshuffling #cognitiveshuffle #sleephelp #doctor #medicine #sleep #sundayscaries #doctorhack #fallingasleep #anxiety ♬ original sound - Dr. Scott Walter | Derm

Πώς λειτουργεί;

Είναι σαν να παίζετε ένα παιχνίδι με εικόνες. Κλείνετε τα μάτια σας και αρχίζετε να φαντάζεστε τυχαία πράγματα, όπως ένα μπλε μπαλόνι που πετάει στον ουρανό, ένα κόκκινο αυτοκίνητο που τρέχει σε έναν πράσινο λόφο ή ένα μωβ ελέφαντα που παίζει πιάνο. Οι εικόνες αυτές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και δεν χρειάζεται να έχουν νόημα. Ο στόχος είναι να απασχολήσετε το μυαλό σας με κάτι τόσο παράξενο που να ξεχάσετε όλα τα άλλα που σας απασχολούν.

Αποσπά την προσοχή: Όταν το μυαλό σας είναι απασχολημένο με τυχαίες εικόνες, δεν έχει χρόνο να σκεφτεί όλα αυτά που σας κρατούν ξύπνιους. Είναι σαν να αλλάζετε κανάλι σε μια τηλεόραση που προβάλλει κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Χαλαρώνει το μυαλό: Οι χαλαρωτικές εικόνες βοηθούν το σώμα σας να απελευθερώσει την ένταση και να προετοιμαστεί για τον ύπνο. Είναι σαν να κάνετε έναν ήπιο διαλογισμό.

Διακόπτει τους κύκλους σκέψης: Όταν σκέφτεστε συνέχεια τα ίδια πράγματα, δημιουργείτε έναν κύκλο σκέψης που είναι δύσκολο να διακοπεί. Η γνωσιακή ανακατανομή σας βγάζει από αυτόν τον κύκλο.

Γιατί λειτουργεί;

Όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε και το μυαλό σας είναι γεμάτο σκέψεις, είναι σαν να προσπαθείτε να κοιμηθείτε μέσα σε ένα πολυσύχναστο δρόμο. Η μέθοδος αυτή είναι σαν να βάζετε ακουστικά με χαλαρωτική μουσική και να απομακρύνεστε σιγά σιγά από τον θόρυβο.

Πώς να το κάνετε;

Χαλαρώστε: Ξαπλώστε άνετα και κλείστε τα μάτια σας.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη: Αρχίστε να φαντάζεστε τυχαίες εικόνες, όσο πιο παράξενες μπορείτε.

Εστιάστε: Αν το μυαλό σας αρχίσει να περιπλανιέται, επαναφέρετέ το στις τυχαίες εικόνες.

Επαναλάβετε: Κάντε το κάθε βράδυ μέχρι να σας γίνει συνήθεια.

Tips:

Κρατήστε απλή τη διαδικασία: Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε περίπλοκες ιστορίες. Απλές εικόνες είναι αρκετές.

Γίνετε δημιουργικοί: Όσο πιο παράξενες οι εικόνες, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

Μην το παρακάνετε: Αν αρχίσετε να νιώθετε άγχος ή απογοήτευση, σταματήστε και προσπαθήστε ξανά αργότερα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Αυτή η μέθοδος μπορεί να μην λειτουργήσει για όλους, αλλά αξίζει να την δοκιμάσετε. Είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να χαλαρώσετε και να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για έναν καλό ύπνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Σίγουρα Διακοσμητικά Κόλπα για να Κοιμάστε σαν Πουλάκι!

.

Υπάρχουν διακοσμητικά τιπς που μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία. Δείτε ποια είναι αυτά και εφαρμόστε τα στο δικό σας σπίτι.

Με Αυτήν την Τεχνική θα Κοιμηθείτε σε 1 Λεπτό!

.

Με την τεχνική ύπνου 4-7-8 θα καταφέρετε να διώξετε το πρόβλημα αϋπνίας που σας ταλαιπωρεί καιρό.

Ο Λόγος που Δυσκολεύεστε να Κοιμηθείτε σε ένα Καινούργιο Μέρος

.

Πολλές είναι φορές που έχει τύχει να σας φιλοξενήσουν και να κοιμηθείτε σε ένα εντελώς άγνωστο για εσάς περιβάλλον.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πότε Είναι η Καλύτερη Περίοδος για μια Αλλαγή στο Σπίτι;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Φράσεις που Χρησιμοποιεί Κάποιος Όταν Δεν σας Συμπαθεί Πραγματικά